|
|
Rezultati ankete: Dakle koje su ploče najbolje? | |||
Abit |
![]() ![]() ![]() ![]() |
40 | 26.14% |
Asus/Asrock |
44 | 28.76% |
Chaintech |
0 | 0% |
DFI |
29 | 18.95% |
Epox |
15 | 9.80% |
Foxconn |
3 | 1.96% |
Gigbyte |
5 | 3.27% |
Intel |
8 | 5.23% |
MSI |
7 | 4.58% |
Neka druga (Sapphire, Tyan, Leadtek...) |
2 | 1.31% |
Glasači: 153. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#32 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
1. ABIT (dao sam im glas) 2. DFI 3. ASUS Imao sam ploče od sva tri navedena proizvođača i najbolje se pokazala ABITica (s478 Pentium 2,4GHz), mada ni DFI (A64 3000+) nije nista slabiji, jedino ASUS (A64 3000+ a sada Sempron2800+) je nekako malo "frljava" (nije mi ulijevala neku sigurnost) ali su i oni super. O Intelu nemam šta reći jer nikad nisam imao njihovu ploču, a i jako su rijetke kod nas.
![]() |
#33 | |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() ja sam uvjek bio ozbiljan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
ajd pošto malo servisiram kompove ovak izgleda s moje strane: abit je ok asus je prerazvikan, ima neke svoje muhe :P na gigabytu se dogode uvijek neki banalni nerazrješivi problemi i nekompatibilan je s valjda pola ostalog hardvera msi ko ima nek zamijeni čim prije ![]() a kome nije do perverzija nego želi normalnu ploču s najboljim odnosom cijene, kvalitete i stabilnosti uzet če soltek kao i ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() Dao sam glas za DFI. Kod mene je ovako: 1. DFI, 2. ASUS, 3. Abit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Imao 3 AMD-a: 1. athlon (valjda) 500mhz ASUS -> solidno ![]() 2. duron 1200mhz MAT(šrot)SONIC -> the worst mbo in the galaxy : giljotin 3. athlon64 3000+ DFI -> super zadovoljan :clap: Dakle moj glas id DFI-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
DFI za AMD Imam ploču već neko vrijeme i sa tom pločom sam super zadovoljan. Sve radi za 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Citiraj:
čudno mi je da ima support list za grafičke >> NE podržava radeon 9600 ni 9800: stoopid, ni ništa novije od 6800 nisam nigdje mogao nabaviti leadtekicu a400 (6800le) pa sam se morao zadovoljiti sa 6600td |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam nikome dao glas jer neispunjavam uvjete da sa vise njih imam iskustva. Ali da mogu oduzet oduzeo bi Asusu. Te ploce me zivciraju otkad znam za sebe. Pocevsi od neke stare s370. Pa onda dvije KT333 ploce riknu u tjedan dana, ta je zamjenjena MSI- jevom i radi i dan danas. Onda nforce2 - ta je radila pola godine sa procom 2600+ da bi prestala radit s njim a sa svim ostalim oce. A taj proc radi uredno na drugim plocama. Trenutno sam na Epox-u. I prezadovoljan sam. Mislim da ce ostatak mojih ploca u tom smjeru samo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Banned
|
Evo da se i ja uključim..... Kod mene stvari stoje ovako: Ako hoću vrhunsku stabilnost uzimam Intel ploču, a ako hoću i OC uzimam Abit! To je moje iskustvo vezano za intela, a što se tiče AMD-a nemogu glasati, jer otkad znam za kompove imamo sam samo jednoga Amd-a i nije me oduševio, pa sam brzinom svjetlosti :-) otišao ponovno na Int.... Frend je imao puno AMD-a i kaže da su mu se najbolje pokazale Soltekice..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
A kako te to točno nije AMD proc oduševio...u nečemu je posebno razočarao ili ti se samo njegovo ime ne sviđa...? ![]() A i frend ti baca bisere,na koliko točno i čega je on testirao...? Ne kažem ja za Soltek-ice da su loše,dapače,meni su dobre,imao sam je sa KT133 i sa Palominom. Ali onaj RedStrom overclocking se i nije bash proslavio;a bios im je bogat kao i Gigabyte-icama... A za razliku od toga,pogledaj recimo,barem što se 'OC tiče DFI i Epox,a hajmo reć i što se stabilnosti tiče,jer osobno imam DFI,a i Epox je bio na raportu,doduše s.A...meni za mog Venija i ma koju memu DFI rula,a frendu Dadi Epox i Barton sa FNAS memom pere sve živo na s.A... ![]() ![]() A za Intela,pa uzeo bih si najradije Asus-a iako ni drugo nebih eliminirao,barem ne odmah,jer ako mi ne valja,ja prodam i promjenim...tako da i Asrock - i u slučaju Intela ili A64 svakako dolaze u obzir. ![]() Ipak,opet svatko ima neko' svoje mišljenje;naglašavam da je ovo samo moje...
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 07.08.2006. u 02:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
|
Frend se uopće ne bavi OC - om, tako da po tom pitanju nije ništa i govorio! Što se tiće mene i AMD-a.....jednostavno nejdemo zajedno.....nekažem da današnji AMD-ovi porcesori nisu vrhunski; ali recimo da sam imao AMD Barton 3000+ i pokazao se slabijim od četvorke 3.0 (barem u segmentu kojim se više bavim, a to je...multimedia)! A što se tiče 3D-a opće je poznato da je AMD za nijansu jači, ali ja se uopće ne igram, tako da mi to i nije bitno!! Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
ASUS Imo sam 3 generacije ASUS-a, staru za P200 MMX, P4S533 i sad P4P800E-Del i nikada niti jednog problema s njima. Nema rušenja ni ostalih mušica. Prije P4P sam uzel DFI i na svojoj kozi osjetio da DFI i Intel nejdu zajedno |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
imao sam epoxa na socket A i na 939 (nforce 2/4) i s obje ploče sam bio prezadovoljan OC i stabilnost vrhunski, a to mi je uvijek bio prioritet pri kupnji (moram još napomenuti da sam s obje poloče dobio jako bogati bundle) sada imam ovu gigabyticu iz siga i usprkos njenim mušicama ploča je zbillja jako dobra (da uzimam ponovo isto bih izabrao) moram reći da s njom nemam problema i uspio sam sve poštelati da zbilja radi pic-pic, no ploča ipak ima svojih manjkavosti: BIOS bi mogao biti dosta bolji, a i bundel je bio prilično skromniji u usporedbi se epoxom, nekompatibilnost sa memorijom je stara stvar ali ja sam eto imao sreće da me to ne muči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Moj glas ide Asus-u Na starom kompu sam imao P3V4x ako se dobro sjecam oznake. odlicna maticna, sve stabilno nikad rusenje, i u ono vrijeme sam bio odusevljen sa "asusu Probe" mislim da je uz intela to bio jedini softver koji je mjerio i podesavao brzinu vrtnje ventilatora na procu i kucistu on the fly. u ono vrijeme prije 5-6 godina ako se ne varam. Sada opet asus P5P800, radi odlicno nikad problema. I ako me netko pita maticnu za Intela preporucam Asus. Kroz ruke sam jos propustio Abit/Dfi/intel i msi maticne msi za mene vrlo lose maticne, barem koje sam ja imao u rukama. Abit bile su odlicne i za Intel i za Amd, ali se pokvarile u zadnje vrijeme Dfi ima par dobrih modela ali vecina matičnih ispod prosjeka da bi bile u visokoj klasi. Intel ili rade savrseno ili su od starta mušičave. sad bas imam jednu seriju intelovih matičnih koje imaju onboard grafiku, i ako ne dobiju na vrijeme signal od PCI-e grafike, pokusavaju upalit tu onboard grafiku makar je disabled u biosu i komp se zblesira i zbloka. Servis ih zamijenio za identičan model ali bez onboard grafičke, ali makar fizički nemaju vise onboard grafičku i dalje ju pokušavaju upalit i naravno opet zablokiraju. Flashao sam bios i reinstal i sve ali nema pomoči. Ostale sve intelove matične koje sam imao u rukama rade bez problema.
![]() |
|
|