![]() |
Poll: Najbolja marka matičnih ploča...?
Dakle da čujemo glasove... ;)
U obzir se uzmaju svi parametri rada: OC-anje, (ne)stabilnost, (ne)kompatibilnost koje ste s njima iskusili... Da bi rezultati bili objektivni molim da se izjasne samo oni koji su: a) Imali prilike propustiti kroz ruke barem dvije generacije ploča nekog proizvođača i da su ploču imali prilike "nadzirati" u radu bar 2mj... ili b) Da su slagali veće količine konfi pa znaju kolko im se čega vraćalo... Dakle pri tome ne pitam za pojedinačni socket nego generalno iskustvo... :) Zato i je ono o dvije generacije... |
DFI is tha best for 939 i za overclock
|
Slažem se, dfi za 939, dok bih za775 odabrao asus
|
Ja imao Epox 8RDAEI a sad imam 9NPA+ultra sve je super osim Layouta i dosta znaju lagat što se tiče temp. i voltaža ova koju sad imam mi laže da je 12V rail 11.07 :S
|
nema bolje ploce od intelovih samo cu to reci...
|
Epox, sc 478, da se dobrooo overclockat! A imače glasam za Abit.
|
Citiraj:
Naravno, nemaju OC mogucnosti, ali su zato najstabilnije ploce... Na svojoj nikad nisam vidio BSOD. Inace, uz intel mi je dobar ASUS, imam 2 njihove ploce, jednu 6-7god staru Asus CUB-X sa legendarnim 440BX chipsetom ;) i P4P800 SE... :) |
Abit car svih careva
Asus/Intel car (za Intel) DFI car (za AMD) Asrock car (za low-end) Nema se tu sto puno pametovati, to je tak i bok... ostali proizvodjaci, sto se mene tice, idu tek nakon ovih :) |
Jel ti radi grafulja kako treba Panzere...? :)
Jesi je probao sa Zalmanom? |
Citiraj:
|
Pa Abit sam naveo jer mi ih je najvise proslo kroz ruke, a niti sa jednom nisam imao (niti sa nekima jos uvijek nemam problema). Istina da su u zadnje vrijeme se malo pokvarili, ali i dalje rade odlicne ploce. Nadam se da ce se na vrijeme opametiti :) Ako je Asusu mogla proc farsa sa prvim SLI plocama, onda ce valjda i Abitu ovo malo ;)
|
I ja se nadam da će se abit popraviti, inače imao sam nf7-s ...točnije imao sam ju na testiranju par tjedana još davno ali mogu reći samo riječi hvale...
|
meni abit je ostao u najboljem sjecanju .
|
Citiraj:
Kome nije najbitnije baš potpuno iscjedit proc i memoriju još uvjek je dobar izbor... A to ipak varira od modela do modela, najbolji primjer je upravo Asrock Dual SATA2 i donekle ostale njene s939 sestre na ULI-u... ;) Inače je Asrock prije ovih dragulja bio prilično prosječan, a možda čak i ispodprosječan proizvođač... Ali eto jedan bingo su dobili... :) |
Intel Asus, Amd Dfi..
|
Citiraj:
Stock je 250MHZ (225MHz 2D mode) core i 400MHz memory, ide bez beda na 500MHz core, 580MHz memory... ;) Grafa je hladna pod zalmanom. :) Sorry na OT :beer: |
478=Abit AI7
775=Abit AW8 dobre,dobre |
Zašto je stavljeno Asus/Asrock skupa? Ista firma ili?
|
Abit,sigurno!
|
kakva su vasa iskustva s MSIejm kao tvrtkom...imao sam MX 440-t StarForce i fakat je bila zvijer od kartice...sve sam igrao...ali fakat sve :)
cura ima msi plocu i na njoj pentiuma od 800 sada imam MSIjevu grafu ukoja je u sigu :) ali bas nikad nisam imao plocu :( |
Citiraj:
asrock je jeftiniji brand asusa a ploce definitivno DFI i Abit za AMD , ASUS (kralj) za Intel ;) @Hamm: MSi ploce su medju najboljima, cak ih i Alienware ugradjuje (bio je) u svoje PCe.. |
@hamm:Onda je vrijeme i za ploču
|
Imao sam nekoliko MSI s478 ploca koje su bile katastrofa i pune muha. Meni se MSI nije bas svidio po pitanju maticnih ploca, ali imao sam MSI Geforce 4 MX i GF4 Ti i radile su predobro :)
|
intel - ASUS
amd - DFI šteta što možes samo dati 1 glas...pa sam ja dao ASUSU...:smoke: |
asus je zakon
|
Citiraj:
Moj glas za super stabilne ploče ide Solteku. |
Citiraj:
|
imao IC7 i sad IC7 MAX3 i ploče nikad nisu radile nikakve probleme i super su stabilne. Kad slažem nekom konfu onda obavezno abit. Ali sad u zadnje vrijeme nisu se nisu baš nešto pokazali :(
|
ja sam htio glasati za matsonic ali posto nema glasao sam za abit :D
|
Intel i nista drugo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:37. |