|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
bestbuy high end grafa+ tisina
Treba mi neka best buy grafička kartica ali unutar highend ponude. Potpuno sam ispao iz štosa pa me malo uputite.. Dakle nešto što bi se moglo fleshat na jače ili jednostavno overclockat. Lova nije problem, ali uvijek je bolje kupit jeftinije od susjeda, a da radi ko kod susjeda ![]() I još jedno pitanje.Ima li koja grafička sa tihim hlađenjem? Ili je dodatno hlađenje must-have ako hoću malo tiše kućište? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Bi ti tak nekaj odgovaralo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nažalost, ATI i tihi stock cooler baš ne idu zajedno. Zamjena stocka Zalmanom je najbolje rješenje. X1900XT možeš preflashati u X1900XTX, ali se X1950 pokazala nešto bolja i tiša od X1900.
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Nvidia ima hladne grafe pa nemora imati bučne ventove ![]() Nego, ponukan postom od Audi45 di on ima problema sa tom X1900XT (da se podsjetimo, temperature u loadu oko 80-90°C) teško da nešto što hladi takvu zvijer može biti tiho...
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
Moja x1900xt je na ugodnih 40 stupnjeva sa vf900 na min broju okretaja, te prakticki necujna. Jedino sto mi radi buku u kompu su hard (hard u SIG-u dolazi za 10 dana), i DVD prža.
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
arctic cooling accelero x2 je isto odlicno rijesenje |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
dobro, ti si naveo idle temp. I njemu je bila 48°C u idlu, ali 80°C u loadu ![]() Makar, on nije valjda dobro stavio zalmana... Mislim, to mi je bio prvi dojam od toj X1900XT, ali ako ti tako vleiš, onda nemam razloga ne vjerovat ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Asus radi nVidia kartice s pasivnim hlađenjem tzv. Silent serija. Ne sjećam se više koji sve modeli, ali nijedna nije u rangu X1900.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
7900GTX ima zasad najbolji i najtiši stock cooler među grafama. Pasivne grafe je poželjno izbjegavat (jače modele) iskreno ili ići na 7900GTX ili na X1900XT + VF900Cu VF900 je dosta bolji od Accelera X2
![]() |
#12 | |
Moderator
|
Citiraj:
Temperature su prevelike, load 105°C ![]() Mislim da je to od Nvidije najača silent kartica
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
da, i to nebi kupio pa da mi pucaju u lijevo jaje 105°C a ni pasivne 6600 serije nisu hladnije
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
ne znam bas ![]() http://firingsquad.com/hardware/vga_...06/default.asp http://www.tomshardware.com/2006/08/...ng_performance osim toga x2 spusta meni temp za 10-15 stupnjeva na x1800xt kartici dok zalmana nisam ni probavao staviti jer mi kod prijasnje x800gto2 nije davao vise od par stupnjeva razlike od stock coolera ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Grafa je klokana 650 gpu / 750 me , defolt je 500 / 600. Testirao sam temp grafe 3DMark06-kom, sobna temp je 27 C, pri min (85 C) i max (75 C) broju okretaja . Iddle poslije 2 bencanja 3DMark06-kom je 46 C na min.
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
Citiraj:
Čuj svi mi imamo onda različita iskustva http://www.sudhian.com/index.php?/ar...ooler_roundup/
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
ma nema teorije da je 20 stupnjeva razlike...tip ga nije dobro zaserafio garant ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Potvrda, artefakti cak nakon duzeg i zahtjevnijeg igranja u slabo prozracenim kucistima. Hoces tisinu i ugodnu temp u kucistu? Ne ide zajedno, makar za moje uho da - Zalman je jako tih i efikasan hladnjak za graficke kartice. Moja preporuka: x1900xt + djuro zalman vf900
![]() |
#21 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
jos ako ga stavis na 5V, prije ces cuti hard, nego zalmana....slazem se s athom u izboru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ja sam sad stavio vf 900 na svoju 1900xt i tamperature su 41 u idle i 55 najvise hladnjak je zakon i to na najmanjim okretajima |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|