![]() |
bestbuy high end grafa+ tisina
Treba mi neka best buy grafička kartica ali unutar highend ponude.
Potpuno sam ispao iz štosa pa me malo uputite.. Dakle nešto što bi se moglo fleshat na jače ili jednostavno overclockat. Lova nije problem, ali uvijek je bolje kupit jeftinije od susjeda, a da radi ko kod susjeda:) I još jedno pitanje.Ima li koja grafička sa tihim hlađenjem? Ili je dodatno hlađenje must-have ako hoću malo tiše kućište? |
Bi ti tak nekaj odgovaralo? |
Nažalost, ATI i tihi stock cooler baš ne idu zajedno. Zamjena stocka Zalmanom je najbolje rješenje.
X1900XT možeš preflashati u X1900XTX, ali se X1950 pokazala nešto bolja i tiša od X1900. |
Citiraj:
Znači li to da nvidia ima tihe stock coolere? |
ne uvijek, ali bolje se hlade
|
Nvidia ima hladne grafe pa nemora imati bučne ventove :p
Nego, ponukan postom od Audi45 di on ima problema sa tom X1900XT (da se podsjetimo, temperature u loadu oko 80-90°C) teško da nešto što hladi takvu zvijer može biti tiho... |
Citiraj:
Moja x1900xt je na ugodnih 40 stupnjeva sa vf900 na min broju okretaja, te prakticki necujna. Jedino sto mi radi buku u kompu su hard (hard u SIG-u dolazi za 10 dana), i DVD prža. |
arctic cooling accelero x2 je isto odlicno rijesenje
|
dobro, ti si naveo idle temp. I njemu je bila 48°C u idlu, ali 80°C u loadu :p
Makar, on nije valjda dobro stavio zalmana... Mislim, to mi je bio prvi dojam od toj X1900XT, ali ako ti tako vleiš, onda nemam razloga ne vjerovat ;) |
Asus radi nVidia kartice s pasivnim hlađenjem tzv. Silent serija. Ne sjećam se više koji sve modeli, ali nijedna nije u rangu X1900.
|
7900GTX ima zasad najbolji i najtiši stock cooler među grafama.
Pasivne grafe je poželjno izbjegavat (jače modele) iskreno ili ići na 7900GTX ili na X1900XT + VF900Cu VF900 je dosta bolji od Accelera X2 |
Citiraj:
Temperature su prevelike, load 105°C :eek: Mislim da je to od Nvidije najača silent kartica |
da, i to nebi kupio pa da mi pucaju u lijevo jaje
105°C a ni pasivne 6600 serije nisu hladnije |
Ma potpuno pasivne iole jace grafe su glupost, puno je bolje Zalman na 5V i bok.
Slazem se sa Wolvom, ili X1900XT+VF-900 ili 7900GTX. Mada bih ja radije ovo prvo... |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://firingsquad.com/hardware/vga_...06/default.asp http://www.tomshardware.com/2006/08/...ng_performance osim toga x2 spusta meni temp za 10-15 stupnjeva na x1800xt kartici dok zalmana nisam ni probavao staviti jer mi kod prijasnje x800gto2 nije davao vise od par stupnjeva razlike od stock coolera :) |
Grafa je klokana 650 gpu / 750 me , defolt je 500 / 600.
Testirao sam temp grafe 3DMark06-kom, sobna temp je 27 C, pri min (85 C) i max (75 C) broju okretaja . Iddle poslije 2 bencanja 3DMark06-kom je 46 C na min. |
Citiraj:
Čuj svi mi imamo onda različita iskustva http://www.sudhian.com/index.php?/ar...ooler_roundup/ |
ma nema teorije da je 20 stupnjeva razlike...tip ga nije dobro zaserafio garant :) na ostalim testovima nema takve razlike, a x2 je u nekim slucajevima i bolji...mozda ga nije zavrtio 100%...uglavnom ovolika razlika je prevelika :)
|
Citiraj:
makar za moje uho da - Zalman je jako tih i efikasan hladnjak za graficke kartice. Moja preporuka: x1900xt + djuro zalman vf900 |
jos ako ga stavis na 5V, prije ces cuti hard, nego zalmana....slazem se s athom u izboru...
|
Citiraj:
|
ja sam sad stavio vf 900 na svoju 1900xt i tamperature su 41 u idle i 55 najvise hladnjak je zakon i to na najmanjim okretajima
|
provjeri(proguglaj) kakve su temperature i buka na 1950xt sa stockom
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25. |