|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Umrezivanje problem !!! HELP !!!
Ovako nesto me zeza kod umrezivanja dva kompa preko rutera: Imam ruter na koja se mogu spojit 4 kompa i spaja se s internetom (onaj ruter kaj dobijes od t-coma) e sad problem je u tome sto ih ja spojim i pingam ip sve radi samo kad odem na workgroup ne prikaze mi jedan komp tj. jedan komp mi sere i nemogu vidjet drugi a ovaj drugi vidi ovog prvog samo mi nece uc u njega tj. sherani folder. jel mi mozete pomoc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
1) jesu ti pod istom workgroup kompovi? 2)jesi ukljucio file sharing? odaberes neki folder, desni klik na njega, stisnes sharing & security, stisnes nesto tipa "i understand the risk..." pa oznacis kvacicu "share this folder on network", upises ime za shareani folder i potrazis sa drugog kompa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Iskljuci sve firewalle (ukljucujuci Windows firewall) pa vidi jel radi I sto je Destroyer reko, stavi ih pod istu workgrupu ako vec nisi, iako bi trebalo raditi i bez toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Mora raditi i sa Firewallom. Bitna je ista grupa kako su ti rekli, i takodjer: win explorer - tool - folder options - view - use simple file sharing (iskljuci) Nakon ukljucivanja racunala u odredjenu grupu potreban je restart. O kojem routeru je rijec? Kasda? Jesi ga sam podesavao u router mode ili? Jer ga serijski dobivas samo kao modem.
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Mora teoretski, ali recimo ja sa ZAom nisam mogao namjestiti da mreza radi ni da sam se na trepavice postavio. Kad sam instalirao Kerio, isto nije otprve radila, ali mi se nije dalo za***************avat s postavkama jer mi Kerio nije bio dobar...sa sygateom sam nastimo da radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Skuzio sam.... Morao sam staviti default gateway i workgrupu istu ..... samo sto me sad zeza internet stavim na postavkama da mogu oba dva ic na internet u isto vrijeme samo mi onda neradi mreza ..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|