![]() |
Umrezivanje problem !!! HELP !!!
Ovako nesto me zeza kod umrezivanja dva kompa preko rutera:
Imam ruter na koja se mogu spojit 4 kompa i spaja se s internetom (onaj ruter kaj dobijes od t-coma) e sad problem je u tome sto ih ja spojim i pingam ip sve radi samo kad odem na workgroup ne prikaze mi jedan komp tj. jedan komp mi sere i nemogu vidjet drugi a ovaj drugi vidi ovog prvog samo mi nece uc u njega tj. sherani folder. jel mi mozete pomoc |
1) jesu ti pod istom workgroup kompovi?
2)jesi ukljucio file sharing? odaberes neki folder, desni klik na njega, stisnes sharing & security, stisnes nesto tipa "i understand the risk..." pa oznacis kvacicu "share this folder on network", upises ime za shareani folder i potrazis sa drugog kompa. |
Iskljuci sve firewalle (ukljucujuci Windows firewall) pa vidi jel radi
I sto je Destroyer reko, stavi ih pod istu workgrupu ako vec nisi, iako bi trebalo raditi i bez toga. |
Mora raditi i sa Firewallom.
Bitna je ista grupa kako su ti rekli, i takodjer: win explorer - tool - folder options - view - use simple file sharing (iskljuci) Nakon ukljucivanja racunala u odredjenu grupu potreban je restart. O kojem routeru je rijec? Kasda? Jesi ga sam podesavao u router mode ili? Jer ga serijski dobivas samo kao modem. |
bolje da ne iskljucuje simple file sharing, nece se snac ak ne zna malo vise
|
Citiraj:
|
Skuzio sam....
Morao sam staviti default gateway i workgrupu istu ..... samo sto me sad zeza internet stavim na postavkama da mogu oba dva ic na internet u isto vrijeme samo mi onda neradi mreza ..... |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:58. |