|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Vadio sam cooler i procesor iz ploce i izvadio obadvoje ali u jednom komadu... ovi koji su ga slagali su ga tak zaljepili da nejde dole sa coolera,nemres vjerovat...sva sreca nisam spigao niti jedan pin! Ima ko ideju kak da odvojim procesor ???
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
hmmm...uhvati za plocicu procesora i polako probaj odljepiti, mozes malo okretati, tako bi trebalo uspijeti...iako mi je cudno da si uspio izvuci procesor s coolerom, ako si skidao cooler (jesi na socketu maknuo onaj osigurac, onu rucicu?). inace ti je najlakse skinuti cooler dok je proc u socketu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
IMHO i ne baš. Na a64 je umjetnost izvadit cooler bez proca, nije da se nemože, ali treba skužit kak. Sad ima dve opcije, ovisi jel se pasta zapekla ili nije: 1: ako je - probat okretat kako je reko Mr.M ili šerafencigerom, sravit među cooler i pločicu i lagano okretat 2: ako nije - s jedne strane proca očistit pastu i onda odklizat proc s coolera Samo polako i pazi na pinove.
![]() |
#4 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Klin se klinom izbija..... stavi cooler na neko vruče mjesto: radijator, peč ili sl. Pri večim temperaturama je veča vjerojatnost za odljepit procesor. Tako sam ja do sad radio. Nekad mi je čak znao i sam ispast kad se dobro zagrijao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Isti problem sam i ja imo... nabaco lopatu one termalne paste i oda izvadio cooler i procesor i uspjeo savniti jedno 10-ak pinova al sam ih uspijeo izravnati... Ja sam odvoio ovako: uzeo sam jedan žile i polako ga uguro u između procesora i coolera do negdje 80% žileta. položio žilet na cooler, stavio prst na žilet i napravio 3-4 kruga tako da je većina žileta ostala između procesora i coolera. tako sam poslje par krugova uzeo žilet i samo ga podigo gore te je on odvojio jedno od drugoga. A frend je napravio drugaćije. uzeo je jednu onu vlaknastu nit iz žice, ne bakrenu neg onu ko srebrnu i omoto oko prsta ljeve i desne ruke i s njom ušo između procesora i coolera i kad je došo skoro do kraja vratio se na poćetak i samo podigo lagano
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja neznam kad sam na s.478 uspio NE zakeljit proc za kuler. Ak mi nije jedno 35 puta osto zakeljen fakin cudo. Prvo sam si grunto, al kad pogledas nemres ga shebat nikako. Svicara zaris ispod i sistem poluge ![]() Al zato na lga775 nema sanse da ostane zakeljen ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Uzmi fen i grij CPU.... Kako ga griješ, tako lagano probaj odljepljivat....Ja sam imao puno puta takav slučaj (u servisu) i svaki puta pomaže grijanje CPU-a!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
definitivno zagrijavanjem ide najlakše, ne treba puno grijat, tijekom grijanja vrti proc lijevo desno i malo pomalo će otpustit. naravno ako nemožeš držat proc rukama znači da si pretjerao sa grijanjem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ne kuzim kak vam to uspijeva, al dobro je ak se sve sretno zavrsi. Ja sam npr. prilikom skidanja BOX coolera s IC7-MAX3, bez skidanja OTES-a, uspio strgat SOCKET od proca tak da je popucao po pola. Dan danas mi nije jasno na koju foru jer sam isao lagano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Hmmm...stvarno nemozete skinuti cooler, a da ne skinete procesor zajedno s njim?! @dDario: Barem 20 puta sam skidao cooler s a64 i nisam ni jednom vadio i proc s njim, iako sam naletio na jednog prescotta na kojeg se zakeljio zalman, ali opet nije bilo potrebno izvaditi proc da bi se odljepio...
![]() |
#15 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ubuduće prije skidanja procesora,stavi prime il nešt tak da se zagrije proc i onda ugasi komp i moći ćeš ga odvojit bez problema....
![]() |
#16 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a eto i ta je pametna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, tako i ja radim, a kad mi se žuri, isključim vent kako bi se pasivac brže zagrijao i, kad krene skoro peć po prstima, brzo isključim komp, otpustim kopču, klimam ga još dok je na ploči lijevo-desno oko osi i lagano vučem gore. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|