|
![]() |
#1 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
kako otkriti gdje je wlan?
Nedavno sam dobio laptop, i uključim wlan, kad ono on u susjedstvu otkrije mrežu. I sad mene zanima čija je to mreža. Jel mogu nekako nekakvim programom otkriti iz kojeg smjera dolazi signal? I otprilike udaljenost, ili barem smjer? Stvarno me puca sad znatiželja čija je to mreža. pogotovo zato što se kolko ja znam niko u susjedstvu ne konta baš u kompove previše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Instaliraj net stumbler program, okreci laptop oko sebe i tamo gdje je najjaci signal tamo negdje je AP. Onda nosis lap po ulici i pratis signal, trazis sto jaci. Druge nema ; ) I vjerovatno ti je to necij Access point, ako nije postavljena zastita mozes se spojiti na njega i koristiti internet dzabe... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Odes na dvije tocke ili da budes siguran tri tocke u gradu. Nemoraju biti preudaljene, glavno da su razmaknute. Recimo odes juzno, sjeverno i zapadno od tebe. Zapamtis SSID i stumblas za pravac u kojem ti je najaci signal. Sva tri pravca bi trebala imati sjeciste relativno blizu. Najtocniji i relativno jednostavan nacin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi ti iz Čepina? Ako jesi, tamo su neki klinci sebi sredili taj WLAN i mislim da su dosta za*ebani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Kolke ti je jacine signal i koji SSID prijavljuje?
![]() |
![]() |
#6 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
ConnectionPoint internet radi preko njega, ali mi bed nekom trošit promet, nije jeftin. mene sad ***************e ko je to. mogu uci cak i u postavke router, kreten ni ulazni password nije promjenio. a posto mi je wlan na lapu mora bit neko iz susjedstva. mene sad hebe ko je to..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
@Domy da iz cepina sam. koji klinci, koji dio cepina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
To nije onda njihova mreža, bar mislim, jer oni imaju zaštitu. Ovo je neki T-Comov router, a čiji je točno, možeš preko source codea otkrit. Detalje nećemo tu. ![]() EDIT: Jel Gigaset 515 ili 555? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
se555 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() uživaj u nečijem prometu, i to je dio ljudske gluposti ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
kolko ja znam u čepinu imaju dvije wireless mreže...jedna se zove sly-net čepin (mislim da je to ogranak sly-neta iz osijeka)i imaju ap kod nove škole i jedna wirelessčepin, imaju ap kod konzuma i još negdje u starom naselju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Slynet se veže s Osijekom, to si u pravu, a taj WirelessČepin je ono na što sam mislio, vjerojatno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Za informaciju nisu klinci napravili mrežu. : bonker : mrežu smo osnovali ja i lega prije gotovo 2 godine. Napravili smo udrugu Wireless čepin koja djeluje več godinu dana na području čepina i okolice. više informacija možeš pogledat na www.wirelesscepin.net |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Ja bi prije rekao da je to dio neceg drugog. Kako bi tebi bilo da kupis auto i da ti prodavac ne kaze da svi u gradu mogu uci u njega ako ne stavis password o kojem nistan nigdje ne pise? |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
nije to baš točno...uz Siemens SE515 dolaze "Upute za korisnike" (na hrvatskom) u kojima je sve objašnjeno... to što "korisnici" te Upute ne čitaju je njihov problem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Koju mrezu hvatas??...Slynet ili wirelesscepin??... |
![]() |
![]() |
|
|