PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   kako otkriti gdje je wlan? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43908)

LightForce1308 02.08.2006. 22:11

kako otkriti gdje je wlan?

Nedavno sam dobio laptop, i uključim wlan, kad ono on u susjedstvu otkrije mrežu. I sad mene zanima čija je to mreža. Jel mogu nekako nekakvim programom otkriti iz kojeg smjera dolazi signal? I otprilike udaljenost, ili barem smjer?

Stvarno me puca sad znatiželja čija je to mreža. pogotovo zato što se kolko ja znam niko u susjedstvu ne konta baš u kompove previše.

Veky.VGW 02.08.2006. 22:24

Instaliraj net stumbler program, okreci laptop oko sebe i tamo gdje je najjaci signal tamo negdje je AP. Onda nosis lap po ulici i pratis signal, trazis sto jaci. Druge nema ; )

I vjerovatno ti je to necij Access point, ako nije postavljena zastita mozes se spojiti na njega i koristiti internet dzabe...

mann 02.08.2006. 23:21

Odes na dvije tocke ili da budes siguran tri tocke u gradu. Nemoraju biti preudaljene, glavno da su razmaknute. Recimo odes juzno, sjeverno i zapadno od tebe. Zapamtis SSID i stumblas za pravac u kojem ti je najaci signal. Sva tri pravca bi trebala imati sjeciste relativno blizu. Najtocniji i relativno jednostavan nacin...

domy_os 03.08.2006. 10:42

Jesi ti iz Čepina? Ako jesi, tamo su neki klinci sebi sredili taj WLAN i mislim da su dosta za*ebani...

Srky 03.08.2006. 11:36

Kolke ti je jacine signal i koji SSID prijavljuje?

LightForce1308 03.08.2006. 13:20

ConnectionPoint
internet radi preko njega, ali mi bed nekom trošit promet, nije jeftin.
mene sad ***************e ko je to. mogu uci cak i u postavke router, kreten ni ulazni password nije promjenio. a posto mi je wlan na lapu mora bit neko iz susjedstva. mene sad hebe ko je to.....

LightForce1308 03.08.2006. 13:20

@Domy da iz cepina sam.
koji klinci, koji dio cepina?

domy_os 03.08.2006. 13:32

To nije onda njihova mreža, bar mislim, jer oni imaju zaštitu. Ovo je neki T-Comov router, a čiji je točno, možeš preko source codea otkrit. Detalje nećemo tu. :D Na PM, ak te zanima.

EDIT: Jel Gigaset 515 ili 555?

LightForce1308 03.08.2006. 19:30

se555

Ladybug 03.08.2006. 19:36

Citiraj:

Autor LightForce1308
ConnectionPoint
internet radi preko njega, ali mi bed nekom trošit promet, nije jeftin.
mene sad ***************e ko je to. mogu uci cak i u postavke router, kreten ni ulazni password nije promjenio. a posto mi je wlan na lapu mora bit neko iz susjedstva. mene sad hebe ko je to.....

lol, tak sam i ja klince na tečaju učila internetu sa nečijeg connectionpointa ko nije konfigurirao router nimalo, a preko svog nisam mogla jer tip koji održava mreže ne zna to napravit na macovima :)

uživaj u nečijem prometu, i to je dio ljudske gluposti :p

dmd-0 04.08.2006. 14:14

Citiraj:

Autor LightForce1308
@Domy da iz cepina sam.
koji klinci, koji dio cepina?

kolko ja znam u čepinu imaju dvije wireless mreže...jedna se zove sly-net čepin (mislim da je to ogranak sly-neta iz osijeka)i imaju ap kod nove škole i jedna wirelessčepin, imaju ap kod konzuma i još negdje u starom naselju...

domy_os 04.08.2006. 15:38

Slynet se veže s Osijekom, to si u pravu, a taj WirelessČepin je ono na što sam mislio, vjerojatno...

black one 14.08.2006. 23:46

Za informaciju nisu klinci napravili mrežu. : bonker :

mrežu smo osnovali ja i lega prije gotovo 2 godine. Napravili smo udrugu Wireless čepin koja djeluje več godinu dana na području čepina i okolice. više informacija možeš pogledat na www.wirelesscepin.net

Mad_Duke 15.08.2006. 02:21

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 490961)
lol, tak sam i ja klince na tečaju učila internetu sa nečijeg connectionpointa ko nije konfigurirao router nimalo, a preko svog nisam mogla jer tip koji održava mreže ne zna to napravit na macovima :)

uživaj u nečijem prometu, i to je dio ljudske gluposti :p

Ja bi prije rekao da je to dio neceg drugog. Kako bi tebi bilo da kupis auto i da ti prodavac ne kaze da svi u gradu mogu uci u njega ako ne stavis password o kojem nistan nigdje ne pise?

Mailman 15.08.2006. 03:17

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 498563)
Ja bi prije rekao da je to dio neceg drugog. Kako bi tebi bilo da kupis auto i da ti prodavac ne kaze da svi u gradu mogu uci u njega ako ne stavis password o kojem nistan nigdje ne pise?

nije to baš točno...uz Siemens SE515 dolaze "Upute za korisnike" (na hrvatskom) u kojima je sve objašnjeno... to što "korisnici" te Upute ne čitaju je njihov problem....

Vuco 15.08.2006. 03:51

A upute dolaze i uz SE 555 ;)
Fino sve piše o enkripciji...

Vala 15.08.2006. 15:01

Koju mrezu hvatas??...Slynet ili wirelesscepin??...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:33.