|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2003
|
Serial ATA disk, a ploča nije! POMOĆ!!!
Imam disk Serial ATA disk i MBO ABIT, s. 478, BD7-II, i845E, zvuk, BUS 533 MHz, DDR, LAN, ATX 2. Problem je u tome što ploča ne podržava Serial ATA. Postoje PCI kontroleri cca 350 kn i adapteri 133 kn. U HG spotu sam našao slijedeći: ASUS adapter za S/ATA kontrolere, pretvara S/ATA kontroler na ploči u U/ATA 100 kontroler, SRAID funkcionira kao U/ATA RAID. Dali bi to funkcioniralo u mome slučaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
zašto ne'
pa vjerujem da bi... zašto ne ? ali ono.. jasno je da to onda više nema veze sa SATA, te da si tako dobio samo konektor, a ne i sabirnicu, kontroler...
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
bozo, ne moras postati na 2 razlicita mjesta isti post ![]()
![]() |
#6 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
nikad se ne isplati kupovati za u buducnost osim ak nisi 99% uspjesna gatalica... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
PROBLEM RIJEŠEN
Promijenio sam ploču! ![]() ![]() ![]() Otišao u Hgspot, reko: "...problem je u tom i tom..." Ak imaš račun promjeniš bez pol frke, ALI samo ak je neraspakirana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
To Svrtan samo malo podjebava....ima hd-e sa 8mb keša i najnoviju ploču... Da nije htio razmišljat o budućnosti-još bi vozuo KT 133 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
..
|
Citiraj:
to je nazalost sminka ... jer jedino sto ima bolje je manji kabel za podatke...i to je to...a ta sminka ne vrijedi tih xy kuna vise cak i da netko ima para nebih mu to preporucio jer to je kupovanje u daleku buducnost..pa ispadne da ce izbaciti novi sata kontroler/standard koji nece bas pomoci onima s starima...pa kupi novi kontroler i/ili disk.. da je disk brzi a ne tako skuplji ja bih ga uzeo..ali ne zbog buducnosti nego sadasnjosti!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
Pa-ja sam na svojoj ploči i dobio kablove za SATA... A kaj se tiče perfomansi-i predpostavljalo se da će ovaj prvi kakti 150mb SATA biti šljuka... Ne zbog propusnosti nego zbog samih današnjih hd-ova... Ja sam si uglavnom kupio ploču koja podržava SATA...ak zaživi kak treba-uvijek mogu stavit SATA hd...a ak ne nikom ništa... A i rabljenu ću je moći bolje prodati... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
..
|
nazalost jelc to s kontrolerom je velka greska...naime moja sumnja je da nisu diskovi toliko losi koliko kontroleri ne valjaju...tako da ces najvjerojatnije morati kupiti novi kontroler.. a ja sam govorio o kablovima za napajanje diska ne za podatke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Svrtan nije problem u kontroleru nego u standardu. mislim da bi se lagano moglo dogoditi isto sto i sa usb-om 1.0=1,2Mb/s; 1.1=12Mb/s; 2.0=480Mb/s(brojke su napamet ali mislim da su cca tocne). no sve i da se to dogodi to ce se dogoditi sa controlerom i njegova propusnost ce biti veca. a nije nam ni sada sa ata100 problem u propusnosti controlera(osim u slucaju da imas via-in ctrl za diskove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
ZA HORZU!
Da skrenemo s teme.... Čuj Horza, jesi se kaj čul sa Žabom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Mislim...neznam na koju foru... Tak da... Pa nisu valjda ti kablići tak skupi... Ja sam stavio HD na SATA kontroler...nešto malo brže-ali zanemarivo... Ali se zato nadam da će se pokazati boljim nego na ATA kontroleru kad mi je OS pri svinjski nabrijanoj sabirnici rekao pa-pa... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|