Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.08.2006., 08:16   #1
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
56K Modem i sporost....

Pozdrav

evo donedavno mi je sve bilo ok i modem se spajano na 5x.x kbps, ali sad se redovito spaja na 36.6 i osjetim u surfanju da je dosta spor. Probao sam sa instalacijskog cd-a neki drugi driver ali je isto. Modem sam kupio u Ve-Milu prije tjedan-dva. Conexant je cip. (CXT PCI SoftV92 Modem)

u cemu bi bio problem?
eXecutioner28 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2006., 09:21   #2
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Meni je brzina 42,2 i tak već surfam godinama. Problem je u svemu. Misilm da ti nema spasa. Možda novi-net ili adsl.

Bran je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.08.2006., 09:26   #3
gatecase67
Premium

Datum registracije: Jul 2006
modem ????

kak vi surfate....ajme meni...ja otkad sam na adslu nema više ni "m" od modema..nema šanse..
gatecase67 je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2006., 09:46   #4
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

E j*biga neki nažalost nemaju tu mogućnost jer žive 5 km od grada i t-comu se neda zbog 20-30 ljudi u selu to srediti.

Staro 07.08.2006., 10:17   #5
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
za ljude iz sela kojima t-com nece uvest nek si uvedu novi netov wimax ili cim neki drugi ponudi, ali wimax je rjesenje za te ljude...
raf je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2006., 10:32   #6
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

gatecase67, stvarno ti si faca... mi ostali smo hrmaki. Svaka ti cast...

ovaj Novi Net je super, ali cekam dok bude u ponudi paket za 99kn.. ali uskoro im pise vec pola godine.

inace malo mi je cudno da mi je speed 33.6, jer je prije uvijek bila iznad 46
Staro 07.08.2006., 10:36   #7
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
a) windbloze su isforsirale svoj driver, ili se nešto poremetilo s ovim od modema, dakle reinstalacija drivera
b) provjeri žicu koja vodi od modema do telefonske utičnice, probaj s drugom žicom
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2006., 10:52   #8
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor eXecutioner28
Pozdrav

evo donedavno mi je sve bilo ok i modem se spajano na 5x.x kbps, ali sad se redovito spaja na 36.6 i osjetim u surfanju da je dosta spor. Probao sam sa instalacijskog cd-a neki drugi driver ali je isto. Modem sam kupio u Ve-Milu prije tjedan-dva. Conexant je cip. (CXT PCI SoftV92 Modem)

u cemu bi bio problem?
Tocno znam o cemu se radi! Radi se o tome da su te spojili na PCM, odonsno PGS, to je uredjaj koji omogucuje da na jednoj parici budu 4-8 korisnika telefona, ono sto je problem sto je tada max. brzina za modem svega 33kbps, kao sto je kod tebe slucaj.
I sam sam bio spojen preko tog je**** PGS-a, dok nisam trazio ADSL, sad su me skinuli sa tog uredjaja i imam svoju paricu, brzina je 45-50kbps, dok cekam ADSL...
Dakle trazi da te skinu sa PCM-a, odnosno PGS-a.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 08.08.2006., 09:42   #9
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Citiraj:
Autor raf
za ljude iz sela kojima t-com nece uvest nek si uvedu novi netov wimax ili cim neki drugi ponudi, ali wimax je rjesenje za te ljude...
Nije problem u tome da sam sa sela nego da t-com jako sporo u Međimurju radi na tome da sve pokrije s adsl-om. A da se novi-net malo bolje potrudi i da su malo ozbiljniji možda bi se mogli uključiti u utrku za korisnike.

Staro 08.08.2006., 13:35   #10
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

hvala svima, sad je opet prihvatljivih 46 kbps. Sto mu gromova i CARNetu...

Bran, imas pravo kad bi se taj Novi Net malo genuo, mogli bi i nekaj napraviti. Mada mi se ne svida i iz razloga kaj je to stalna veza. Pitanje je da li mozes koristiti Peer-to-Peer i ostale blagodati...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.08.2006., 13:45   #11
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Citiraj:
Autor eXecutioner28
hvala svima, sad je opet prihvatljivih 46 kbps. Sto mu gromova i CARNetu...

Bran, imas pravo kad bi se taj Novi Net malo genuo, mogli bi i nekaj napraviti. Mada mi se ne svida i iz razloga kaj je to stalna veza. Pitanje je da li mozes koristiti Peer-to-Peer i ostale blagodati...
To nije baš stalna veza (imaju i to u ponudi) nego kao dsl ali nije preko kabela nego bežično. (Kakva luda rečenica) Trebalo bi sve to raditi. Frend bi drugi tjedan to trebao dobiti, pa bumo vidli kak funkcionira.

Staro 08.08.2006., 15:14   #12
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

uzeo je onaj paket za 189kn? javi ovdje kak to ide..
Staro 08.08.2006., 15:45   #13
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Citiraj:
Autor Bran
Nije problem u tome da sam sa sela nego da t-com jako sporo u Međimurju radi na tome da sve pokrije s adsl-om. A da se novi-net malo bolje potrudi i da su malo ozbiljniji možda bi se mogli uključiti u utrku za korisnike.

Vidi potpuno te kuzim i kuzim zasto si isfrustriran sto se tice *-***, ali moras ti isto tako shvatiti njih da se njima ne isplati mjenjati opremu i kablove ili sto je vec potrebno da bi se ljudima sa sela omogucio dsl. Jednostavno nema dovoljo ljudi koji bi uzeli net da bi se njima isplatilo. Zato su i razvili wimax, bas za ljude sa sela da bi im se omogucio kakav takav broadband.

Cak i da imamo normalno trziste s zdravim natjecanjem, da imamo 10 velikih operatera, opet ti nitko ne bi provlacio bilo kakav kabl ili optiku u selo jer se jednostavno ne isplati. : bonker :

Budi sretan da se makar polako pokriva jer se u pravilu ne bi trebalo uopce.
Ebiga selo ima svojih prednosti i mana isto kao sto i grad ima svoje.
Staro 09.08.2006., 00:41   #14
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Citiraj:
Autor gatecase67
modem ????

kak vi surfate....ajme meni...ja otkad sam na adslu nema više ni "m" od modema..nema šanse..
I xDSL "modem" je Modem ....
Tomo je offline   Reply With Quote
Staro 09.08.2006., 14:18   #15
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

@ eXecutioner28 Da taj paket. Drugi tjedan (ako dobije) ću ti javiti kak funkcionira.

@ raf Samo kilometar dalje od mene se može uzeti adsl (znam jer mi starci u firmi imaju), a ja ne mogu tak da me to ljuti. Ja ih zovem i to im kažem, a njih boli ona stvar za mene, tak da ne želim imati posla s njima osim ako nisam prisiljen.

Citiraj:
raf

Budi sretan da se makar polako pokriva jer se u pravilu ne bi trebalo uopce.
Ebiga selo ima svojih prednosti i mana isto kao sto i grad ima svoje.
Zakaj ne bi trebali pokrivati? Ko me j**e jer nisam u gradu?

Staro 10.08.2006., 01:33   #16
Prince-Artas
Premium

Prince-Artas's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor eXecutioner28
Pozdrav

u cemu bi bio problem?

problem je u service packu 2. probaj naći starije drivere na netu. ja sam našao na nekom straom cd i meni radi (također Conexant modem)
Prince-Artas je offline   Reply With Quote
Staro 10.08.2006., 07:56   #17
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

pa daj onda posalji na email... na executioner28@gmail.com (ak nije preveliko)
Staro 10.08.2006., 10:34   #18
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Citiraj:
Autor Bran
@ raf Samo kilometar dalje od mene se može uzeti adsl (znam jer mi starci u firmi imaju), a ja ne mogu tak da me to ljuti. Ja ih zovem i to im kažem, a njih boli ona stvar za mene, tak da ne želim imati posla s njima osim ako nisam prisiljen.

Zakaj ne bi trebali pokrivati? Ko me j**e jer nisam u gradu?
Kazem ne isplati im se spajati u selu jer ima premalo ljudi, opet zavisi koje selo koliko je daleko od grada, svemu i svacemu, ali neko malo selo nekoliko kilometara od grada sigurno nece radit jer im se NE ISPLATI. Em zato sto nema dovoljno ljudi, em zato sto im je premala zarada, kada budu neka sranja moraju slati tehničara do centrale tvom selu da provjeri sto vise kosta, itd.

Mislim ono, tebe ljuti to sto ti nenude adsl, a meni u centru zagreba jedini broadband je ADSL, nemogu uzeti ni kablovsku (ni DCM, ni global net), ni vodatelovu optiku, ni optimin adsl2+ (al dobro njega nude u nekolicini zgrada u Splitu).

Kuzis ja u centru metropole, nemam nista drugo osim t-coma, a objasnjenja od drugih gore navedenih trtki je ta da jednostavno nema dovoljne zainteresiranosti. I sada mi logicki reci ako nezele u centru ZG zasto bi u selu?
Staro 10.08.2006., 13:38   #19
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Citiraj:
Autor raf
Kuzis ja u centru metropole, nemam nista drugo osim t-coma, a objasnjenja od drugih gore navedenih trtki je ta da jednostavno nema dovoljne zainteresiranosti. I sada mi logicki reci ako nezele u centru ZG zasto bi u selu?
Hvale se da je adsl svima dostupan, pa nek onda tako i bude. Baš me briga za njih. Zakaj samo kilometar dalje ja ne mogu imati adsl, a drugi mogu neznam ali dobro. Dosta rasprave o tome. Otišlo smo malo u OT. Ajd pozdrav.

Staro 31.08.2006., 08:16   #20
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

ok ljudi opet je poceo sa sranjima ovaj modem... skinuo sam vise od 10mb tih drivera, ali nista (kad skinem neki onda mi kaze da nema podataka o mom hardveru, a ima ih ohoho)... ima li netko driver koji radi?
Staro 31.08.2006., 09:58   #21
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Probaj QoS packet scheduler (to nije driver)
Citiraj:
Autor raf Pregled postova
Kazem ne isplati im se spajati u selu jer ima premalo ljudi, opet zavisi koje selo koliko je daleko od grada, svemu i svacemu, ali neko malo selo nekoliko kilometara od grada sigurno nece radit jer im se NE ISPLATI. Em zato sto nema dovoljno ljudi, em zato sto im je premala zarada, kada budu neka sranja moraju slati tehničara do centrale tvom selu da provjeri sto vise kosta, itd.
ja sam 30 km od zg-a pa sam medju prvih 5 dobio DSL, a ima nas možda 20 koji koristimo i to prije pola godine jos sam dobio
Staro 31.08.2006., 10:11   #22
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

kaj ti je taj QuS packet scheduler? to si meni za modem poslao?
Staro 31.08.2006., 13:16   #23
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor eXecutioner28 Pregled postova
Pozdrav

u cemu bi bio problem?
Problem je u tome sta si instalirao pogresni driver sa instalacijskog cd-a koji si dobio.Uninstall i ponovi...imao sam isti problem...
Staro 31.08.2006., 13:30   #24
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

kak bi mogao krivi instalirati? postoje 2 direktorija i to: /driver/conexant/internal/software/ i sad su tu PCI2 i PCI3 i unutra ti driveri. Drugo bas i ne mogu instalirati. Jedino ako instaliram drivere za Win2000.

daj pomozi jer cu poludjeti
Staro 31.08.2006., 15:56   #25
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

ovak upišeš u start->run->gpedit.msc
onda udješ u computer configuration->administrative templates->network->QoS packet scheduler
tamo ti piše "limit reservable bandwidth". klikneš dvaput na to i klikneš u prvoj kartici na "enabled" i stavis na 0...
probaj
EDIT: kao što rekoh QoS nije driver, i utjece na modemske veze (56k konkretno)
Staro 31.08.2006., 18:00   #26
Flood
Into my head it goes
Moj komp

Flood's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Autor eXecutioner28 Pregled postova
kak bi mogao krivi instalirati? postoje 2 direktorija i to: /driver/conexant/internal/software/ i sad su tu PCI2 i PCI3 i unutra ti driveri. Drugo bas i ne mogu instalirati. Jedino ako instaliram drivere za Win2000.

daj pomozi jer cu poludjeti
Meni radi ok sa PCI2(Device Manager-Update Driver),iako instaliravam sa autorunom i Install Driver na cd-u sta sam dobio...Driver Date:2.10.2004 ;Driver Ver:7.16.0.51
Citiraj:
Autor terminator Pregled postova
ovak upišeš u start->run->gpedit.msc
onda udješ u computer configuration->administrative templates->network->QoS packet scheduler
tamo ti piše "limit reservable bandwidth". klikneš dvaput na to i klikneš u prvoj kartici na "enabled" i stavis na 0...
probaj
EDIT: kao što rekoh QoS nije driver, i utjece na modemske veze (56k konkretno)
Nisam imao uspjeha sa nikakovim tweakovima,uvijek ista stvar...

Zadnje izmijenjeno od: Flood. 31.08.2006. u 18:52.
Flood je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2006., 20:17   #27
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

eh onda su driveri, znam da svakome kome je pala brzina da je to pomoglo
Staro 31.08.2006., 21:32   #28
eXecutioner28
eXe
Moj komp

eXecutioner28's Avatar

i meni nije pomoglo, stalno skace brzina sad 34 pa 38 pa 45kbps... uzas je taj modem.
Staro 31.08.2006., 22:02   #29
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Citiraj:
Autor terminator Pregled postova
ja sam 30 km od zg-a pa sam medju prvih 5 dobio DSL, a ima nas možda 20 koji koristimo i to prije pola godine jos sam dobio
Ocito imaju nekog razloga, tj. isplati im se. Ja sam rekao u slucaju kada t-scum nikako nezeli uvesti, a ljudi se pitaju zasto. I ja ima napisao zasto. Jer mi je stvarno dosta kada svako malo negdje procitam kako im ne zele uvesti adsl, pa oni su banda, gamad i neznam ni ja sta. E pa po tom pitanju nisu.
Staro 01.09.2006., 02:01   #30
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Tocno znam o cemu se radi! Radi se o tome da su te spojili na PCM, odonsno PGS, to je uredjaj koji omogucuje da na jednoj parici budu 4-8 korisnika telefona, ono sto je problem sto je tada max. brzina za modem svega 33kbps, kao sto je kod tebe slucaj.
I sam sam bio spojen preko tog je**** PGS-a, dok nisam trazio ADSL, sad su me skinuli sa tog uredjaja i imam svoju paricu, brzina je 45-50kbps, dok cekam ADSL...
Dakle trazi da te skinu sa PCM-a, odnosno PGS-a.
pa čovječe vam ti piše u čem je problem...
zov helpdesk u t-com-u i traž da te prespoje...

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline   Reply With Quote