![]() |
56K Modem i sporost....
Pozdrav
evo donedavno mi je sve bilo ok i modem se spajano na 5x.x kbps, ali sad se redovito spaja na 36.6 i osjetim u surfanju da je dosta spor. Probao sam sa instalacijskog cd-a neki drugi driver ali je isto. Modem sam kupio u Ve-Milu prije tjedan-dva. Conexant je cip. (CXT PCI SoftV92 Modem) u cemu bi bio problem? |
Meni je brzina 42,2 i tak već surfam godinama. Problem je u svemu. Misilm da ti nema spasa. Možda novi-net ili adsl.
|
modem ????
kak vi surfate....ajme meni...ja otkad sam na adslu nema više ni "m" od modema..nema šanse.. |
E j*biga neki nažalost nemaju tu mogućnost jer žive 5 km od grada i t-comu se neda zbog 20-30 ljudi u selu to srediti.
|
za ljude iz sela kojima t-com nece uvest nek si uvedu novi netov wimax ili cim neki drugi ponudi, ali wimax je rjesenje za te ljude...
|
gatecase67, stvarno ti si faca... mi ostali smo hrmaki. Svaka ti cast...
ovaj Novi Net je super, ali cekam dok bude u ponudi paket za 99kn.. ali uskoro im pise vec pola godine. inace malo mi je cudno da mi je speed 33.6, jer je prije uvijek bila iznad 46 |
a) windbloze su isforsirale svoj driver, ili se nešto poremetilo s ovim od modema, dakle reinstalacija drivera
b) provjeri žicu koja vodi od modema do telefonske utičnice, probaj s drugom žicom |
Citiraj:
I sam sam bio spojen preko tog je**** PGS-a, dok nisam trazio ADSL, sad su me skinuli sa tog uredjaja i imam svoju paricu, brzina je 45-50kbps, dok cekam ADSL... Dakle trazi da te skinu sa PCM-a, odnosno PGS-a. |
Citiraj:
|
hvala svima, sad je opet prihvatljivih 46 kbps. Sto mu gromova i CARNetu...
Bran, imas pravo kad bi se taj Novi Net malo genuo, mogli bi i nekaj napraviti. Mada mi se ne svida i iz razloga kaj je to stalna veza. Pitanje je da li mozes koristiti Peer-to-Peer i ostale blagodati... |
Citiraj:
|
uzeo je onaj paket za 189kn? javi ovdje kak to ide..
|
Citiraj:
Vidi potpuno te kuzim i kuzim zasto si isfrustriran sto se tice *-***, ali moras ti isto tako shvatiti njih da se njima ne isplati mjenjati opremu i kablove ili sto je vec potrebno da bi se ljudima sa sela omogucio dsl. Jednostavno nema dovoljo ljudi koji bi uzeli net da bi se njima isplatilo. Zato su i razvili wimax, bas za ljude sa sela da bi im se omogucio kakav takav broadband. Cak i da imamo normalno trziste s zdravim natjecanjem, da imamo 10 velikih operatera, opet ti nitko ne bi provlacio bilo kakav kabl ili optiku u selo jer se jednostavno ne isplati. : bonker : Budi sretan da se makar polako pokriva jer se u pravilu ne bi trebalo uopce.;) Ebiga selo ima svojih prednosti i mana isto kao sto i grad ima svoje. |
Citiraj:
|
@ eXecutioner28 Da taj paket. Drugi tjedan (ako dobije) ću ti javiti kak funkcionira.
@ raf Samo kilometar dalje od mene se može uzeti adsl (znam jer mi starci u firmi imaju), a ja ne mogu tak da me to ljuti. Ja ih zovem i to im kažem, a njih boli ona stvar za mene, tak da ne želim imati posla s njima osim ako nisam prisiljen. Citiraj:
|
Citiraj:
problem je u service packu 2. probaj naći starije drivere na netu. ja sam našao na nekom straom cd i meni radi (također Conexant modem) |
pa daj onda posalji na email... na executioner28@gmail.com (ak nije preveliko)
|
Citiraj:
Mislim ono, tebe ljuti to sto ti nenude adsl, a meni u centru zagreba jedini broadband je ADSL, nemogu uzeti ni kablovsku (ni DCM, ni global net), ni vodatelovu optiku, ni optimin adsl2+ (al dobro njega nude u nekolicini zgrada u Splitu). Kuzis ja u centru metropole, nemam nista drugo osim t-coma, a objasnjenja od drugih gore navedenih trtki je ta da jednostavno nema dovoljne zainteresiranosti. I sada mi logicki reci ako nezele u centru ZG zasto bi u selu? |
Citiraj:
|
ok ljudi opet je poceo sa sranjima ovaj modem... skinuo sam vise od 10mb tih drivera, ali nista (kad skinem neki onda mi kaze da nema podataka o mom hardveru, a ima ih ohoho)... ima li netko driver koji radi?
|
Probaj QoS packet scheduler (to nije driver)
Citiraj:
|
kaj ti je taj QuS packet scheduler? to si meni za modem poslao?
|
Citiraj:
|
kak bi mogao krivi instalirati? postoje 2 direktorija i to: /driver/conexant/internal/software/ i sad su tu PCI2 i PCI3 i unutra ti driveri. Drugo bas i ne mogu instalirati. Jedino ako instaliram drivere za Win2000.
daj pomozi jer cu poludjeti |
ovak upišeš u start->run->gpedit.msc
onda udješ u computer configuration->administrative templates->network->QoS packet scheduler tamo ti piše "limit reservable bandwidth". klikneš dvaput na to i klikneš u prvoj kartici na "enabled" i stavis na 0... probaj EDIT: kao što rekoh QoS nije driver, i utjece na modemske veze (56k konkretno) |
Citiraj:
Citiraj:
|
eh onda su driveri, znam da svakome kome je pala brzina da je to pomoglo
|
i meni nije pomoglo, stalno skace brzina sad 34 pa 38 pa 45kbps... uzas je taj modem.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
zov helpdesk u t-com-u i traž da te prespoje... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:33. |