|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Preko Cedega emulatora koje je nažalost komercijalan http://www.transgaming.com/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
a kaj se tiche grafike u igricama .. ona se i dalje moze normalno podesiti .. detalji i slicne stvari .. ? i ustvari ja programe koji ne radiju tj nisu namjenjeni linux-u mogu pokrenuti pomocu nekakvih "emulatora" ili tak nekaj ? Edit: .. i ak ima kakva dobra duša koja posjeduje suse 10.1 na dvd-u da mi ga pošalje nek mi se javi na pm .. evo ja u zamjenu pošaljem 2 prazna dvd-a
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 28.07.2006. u 12:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rabotnik
|
Jok, u Linuxu mozes samo igrati igre sa ascii grafikom ![]() Cuj, Radeon nije nikakva sreca sto se tice Linuxa no Suse ima dobar wiki sa uputama kako dobro postelati grafu. Ovdje gore navedeni Cedega i Wine (Cedega je fork Winea (uzeli Wine kod i poceli ga modificirati na svoju ruku) i ponesto je bolja , ima brzi razvoj). Cuj frend igra najnormalnije WoW prek Gentoo-a (Linux distribucija) tak da nebus imao problema. Ima dosta ovih modernih pucaljki kaj su native pisane za Linux ![]() Ja ti nemam Suse ali ak trebas Ubuntu imam to ![]()
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Mozhesh je i dalje normalno podeshavati. SVe ti je isto kao i na win samo shto ovisno o stupnju podrzhanosti mozhesh imati poneki bug. Recimo COD 1 radi super ali se pri izlasku iz igre srushi. Super stvar je shto nisi ogranichen na fullscreen nego igru mozhesh pokrenuti i u window modu pa usput raditi i druge stvari ![]() Evo ti lista igara koje rade: http://transgaming.org/gamesdb/ Nemoj samo gledati da li igre ima u listi vech pogledaj "Playability" rejting.
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imam ja SUSE 10.1. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Magister Mundi sum!
|
nabavil sam od frenda suse10.01 .. trenutno mi je na hardu u .iso formatu .. i stel bi ga na dvd zaprziti ali nece .. vec sam dva verbatim dvd-a zaribal .. baci mi gresku "0:35:25 #22 CDR -400 File Writer.cpp, Line 311 Unspecified target error" .. dal se linux mora na nekakav drugi nacin prziti na medije nego ostale stvari ?
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ne, normalno ga zapržiš kao image. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Magister Mundi sum!
|
![]() |
#15 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
probal .. ali nije uspelo i moj kup praznih dvd-a je olaksan za jos jedan dvd ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Magister Mundi sum!
|
probal s alkoholom . ista stvar ![]() ***************** 13:27:25 (I ![]() S:KEY - 05/21/02 - "Invalid Address For Write" 13:27:25 (I ![]() 13:27:25 Poruka o grešci : [05/21/02] - Invalid Address For Write 13:27:25 (I ![]() 13:27:25 Ucitavanje slike obustavljeno! 13:27:27 Nešto nije u redu sa snimanjem! Provjerite zapis i javite greške Tehnickoj podršci. *****************************
![]() |
#17 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Daj mi se javi na PM za ubuntu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Magister Mundi sum!
|
probal sam sliku pretvoriti u nrg. pa onda bin .. tj cue .. niti jedan to tih nije htelo sprziti .. a sliku sam cisto normalno otvoril .. normalno konvertiral medju tim vrstama slika ... i cist se fajn da sa winrarom cela odzipati .. cak sam probal tak odzipanu sprziti .. znazi ne sliku .. nego jednostavno ko da fajlove kopiram na dvd .. i nije htelo .. a bil sam probal neke druge pa su se normalno skopiralo ... .. damn ... bliži mi se opcija "skoči kroz prozor" ![]() EDIT .. its alajjjjjv .. ... napravil sam multi sesion dvd .. i prvo sam zaprzil brzinom od 4X fajlove manje od 10 mb .. a nakon toga normalnom brzinom sve one vece ... i proslo je .. neznam zake .. ali glavno da dela ![]() hvala svima na pomoci
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 02.08.2006. u 16:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Magister Mundi sum!
|
mmmm .. zanima me kak da napravim boot menu koji se pojavi odmah prilikom paljena kompa .. tj ne onaj boot menu koji ustvari ima , barem mi se cini , veze s windowzima .. nego boot menu koji se javi jos prije toga ... .. videl sam to u skoli na kompovima ... imaju asus maticne .. dal je to do maticne ili se to moze na svakoj napraviti .. .. googlal bi ali nemrem najti pravu "frazu" koju da zguglam.. edit: stvar je u sljedecem .. imam dva harda koju su za windowze .. a na 3 bum metnul linux .. pa me zanima kak bu to sve reagiralo kad upalim komp nakon kaj sam instaliral linux na jen hard a win su na drugom . kaj bu bilo s bootanjem ? .. dal bum mogel normalno odabrati koji os ocu pokrenuti ?
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
To je stvar do ploče i zove se boot screen logo. ![]() Radit će ako kak treba instaliraš. Imat ćeš onda i boot meni od Linuxa kojim ćeš izabrat OS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Magister Mundi sum!
|
probal sam instalirati suse prek vmware-a i sve je dobro preslo .. ali ipak nemrem na taj nacin osposobiti neke stvari .. .. pa sam mislil jednostavno linux metnuti na hard od 10GB .. a dok bum instaliral linux dotle bum onda druga dva iskopca .. za svaki slucaj ![]()
![]() |
#23 |
Rabotnik
|
Cemu iskapcati diskove? Bude ti Suse instalirao Lilo ili GRUB boot loadere sa lijepim i tricavim slicicama i to sve lijepo zgleda kad se buta ![]()
![]() |
#24 |
Magister Mundi sum!
|
ja se bum fundal ![]() evo ![]() radi se o K particiji ... onaj Disk 1 je bil namjenjen linux-u ... i ljepo sam bil metnul da se tam instalira .. ... kad ocu otprti k particiju veli da nije formatirana .. tj da ju treba formatira ... ali necu nic dirati trenutno .. nego ovak .. dva jednostavna pitanja .. ak je na prvo pitanje odgovor ne onda mi odgovorite na drugo pitanje 1.dal se podaci s te particije daju spasiti ? 2. dal da se idem obesiti ? : hitthewa : hitthewa .. jer mislim .. fakat .. prek 2000 slika .. i neznam kolko mb razno raznih dokumenata mi je nestalo .. a kaj je jos gorse .. nemrem najti fucking dvd gde sam napravil prije tjedan dana backup te particije .. ... ovo je jako ljep pocetak dana .. bas me zanima dal bum navecer normalno isel spat . ili opce nem isel ![]()
![]() |
#25 |
EMP moderator
|
Probaj preko Final Data Enterprisea ili EasyRecoveryja. Pretpostavljam da ti je particija nestala jer nisi napravio swap particiju za Linux pa ti je tu odredio automatski za swap, jel tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Magister Mundi sum!
|
Citiraj:
tocno to .. swap .. : suicide .. ali tak mi i treba kad to idem delati ponoci .. nego sad sam instaliral file scavenger i sve mi je nasel .. ali budem probal ova gore dva jer ovaj nije besplatan .. EDIT: sve je spaseno .. sve do zadnje slike ... e sad idem instalirati linux .. ali bum ljepo prvo opet napravil backup i istekal van hardove od windowza .... jedino kaj bu mi onda problem to kaj nebu onog boot menua .. jer windowzi i linux neju znali jen za drugog
Zadnje izmijenjeno od: IceFisherman. 04.08.2006. u 13:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
Nemoj ništa ištekavat, samo napravi backup i u Partition Magicu pokreni onaj wizard za dodatni OS pa će ti sve particije priredit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Backupiraj sve što ti je važno, a onda napravi particije za Linux iz Windowsa preko Partition Magica-a. Trabaju ti barem dvije (swap i /) a na klasičnoj isnstalaciji su obično tri: swap (bar duplo rama je bilo nekad pravilo, 512Mb je dosta), /boot (50-100Mb), / (5-6Gb, ovisi što ćeš sve instalirati). Kad to napraviš, pokreni Linux installer, odabereš "Expert mode" kod particioniranja i samo mu namjestiš swap, /boot i / na već napravljene particije. On će si /boot i / preformatirati na ReiserFS(po defoltu). Boot loader ide na prvu particiju prvog diska i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Magister Mundi sum!
|
dobro je .. sve je uspelo .. jedino me malo mota to kaj linux oznacava particije sa nekakvim def 1 , 2 .. pa onda adf i slicno .. pa me to zmotalo .. nego .. cemu sluzi root particija a cemu home particija na linux-u ? .. za swap kuzim ..
![]() |
#30 |
EMP moderator
|
Boot particija je glavna particija na kojoj se nalazi Boot Loader i ostale datoteke potrebne za pokretanje Linuxa dok Root particija služi za smještaj programa i ostalih recimo manje potrebnih stvari. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|