|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Auto Shut down
Postoji li programčić, za Windowse, naravno, koji bi nakon definiranog vremena isključio računalo. Ne mislim na "hibernaciju", već potpuno isključenje (aka. Shut down) ![]() Googlah, ali ne nađoh ništa konkretno. Svaka informacije je hvalevrijedna. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
hijr yu g0 http://free-zg.t-com.hr/xpt/ imaš za birat dosta opcija...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Zappa
|
Ih, krivo sam se izrazio... Nakon definiranog vremena neaktivnosti. Ovo može i TweakXP. No, hvala ti. ![]() Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 22.06.2006. u 21:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
DH Shutdown... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Contra bonos mores
Datum registracije: May 2006
|
Nemaš potrebe za dodatnim programom ali treba napraviti batch file. Napravi ga u notepadu: shutdown -s -f SaveAs > nešto(shutdown).bat I jednostavno iskoristi scheduled tasks i odredi kad da ti pokrece file.
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t x x -> vrijeme do isključivanja u sekundama |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
hmmm... da nadopunim defcona i domija... to bi trebalo izgledati ovako nekako: shutdown -s -f -t 00 (-s gasi računalo, -f forsira zatvaranje aplikacija i procesa, -t 00 započinje gasiti odmah). sejvati kao batch (recimo gasilica.bat), staviti u scheduled tasks i pod settings definirati nakon koliko vremena neaktivnosti računala se task pokreće. piece of cake. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sto se pokrene kad komp ide u stand by, ono nakon neaktivnosti? pa da se taj file zamijeni sa ovom "gasilica.bat", naravno, napisati ime koje ima i taj file za stand by?!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
|
Citiraj:
ali Hibernacija je u biti isto Shut Down... (samo sto sve iz radne mem. ucita na hard i spremi) pa ti dodje na to sto ti zelis.... a ne moras petljat po programima i slicno... samo stavi da se nakon x vremena baci u Hibernaciju i dodje ti na isto kao da se i ugasio....ne trosi struju, i nije nista aktivno..
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
I u stand byu se komp može isključit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Evo program: http://dimio.altervista.org/eng/ Mozhe na bilo koji nachin. i josh jedan koji prati samo proc: http://www.tfm.ro/cpusage/2frames.html
![]() |
#17 | |
The Zappa
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 |
The Zappa
|
Da. Napravio sam .bat datoteku, dao joj ime shutdown i u nju upisao "shutdown.exe -s -f -t 00". Normalno radi kada je pokrenem. No, ne pokreće ju Scheduled Tasks. Iako je u njemu definirano da je pokrene nakon jedne minute (Idle statusa) od pokretanja sustava. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
The Zappa
|
Vrti se Weather Watcher (http://www.singerscreations.com/RSS/Posts/314.asp) i Bit Defender Pro 9. WW se update-a svakih pet minuta. Probao sam isključiti njega i BD, međutim i dalje ne pokreće .bat datoteku. Raznih parazita, srećom, nema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState -t 600 @mat dal se to može napisati nekako u sličnom obliku, htio bih napraviti kao shortcut al kada ovo upišem odmah radi hibernaciju e da zašto mi ne radi scheadule tasks( kaže task couldn´t run) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
vidi u services.msc jel ti task scheduler ukljucen mislim da timeout na ovom za hibernaciju ne radi, neznam nisam isprobavao nikad cemu timeout uopce? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|