Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2006., 20:04   #31
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor R@Z3R
E a sad malo mućni glavom zašto nemaš te ''ultra,super'' brze grafe u kombinaciji sa jednim athlonom xp...? Razmisli o kombinaciji x1900xtx i athlonom xp ili sempronom...besmislica...
Ali X1800GTO ili 7600GT (pa cak i X1800XT i GF7900GT) vec imaju smisla u kombinaciji sa nekim AMD Athon64 3700+ ili Sempron64 3100+ na nekoj s754 nForce3 AGP ploci....

I u kombinaciji sa tim AthlonomXP garantiram da bi vidio znacajnu razliku izmedju 6600GT, 6800GS i 7900GT kad bi pokrenuo npr. FEAR...

Tako da tvoja izjava samo djelomično stoji... današnje igre su jako ovisne o snazi grafičkog čipa, ma koliko "spor" bio procesor... pogotovo kada govorimo o višim rezolucijama sa upotrebom HDRa, FSAA i Aniso filtriranja....
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2006., 20:10   #32
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor JC Denton
Ali X1800GTO ili 7600GT (pa cak i X1800XT i GF7900GT) vec imaju smisla u kombinaciji sa nekim AMD Athon64 3700+ ili Sempron64 3100+ na nekoj s754 nForce3 AGP ploci....

I u kombinaciji sa tim AthlonomXP garantiram da bi vidio znacajnu razliku izmedju 6600GT, 6800GS i 7900GT kad bi pokrenuo npr. FEAR...

Tako da tvoja izjava samo djelomično stoji... današnje igre su jako ovisne o snazi grafičkog čipa, ma koliko "spor" bio procesor... pogotovo kada govorimo o višim rezolucijama sa upotrebom HDRa, FSAA i Aniso filtriranja....
Moram priznati da se slažem, da kad grafa koristi AA, najveće opterecenje prelazi upravo na grafu...ali ipak kad se radi o pokretanju igre bez AA, HDR-a ili AF-a, ipak velike veze ima procesor...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2006., 20:46   #33
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor R@Z3R
Moram priznati da se slažem, da kad grafa koristi AA, najveće opterecenje prelazi upravo na grafu...ali ipak kad se radi o pokretanju igre bez AA, HDR-a ili AF-a, ipak velike veze ima procesor...
Ma da...ali onda na slabijem procu i ovako sa mnogim grafama imas prihvatljive performanse........ jer onda ti je tkao svejedno da li ti imas 60FPS konstantnih ili 120FPS sa oscilacijama.... i jedno i drugo ti je uber glatko za igranje

Sve ovisi sto hoces...
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2006., 20:48   #34
vjekson
Premium
Moj komp

vjekson's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
proc opet

I opet dolazimo do onoga što sam ja rekao- kada se ne koristi hdr,aa,i druge đinđe brzina proca igra ulogu ALI je FPS ionako visok pa nema nikakve razlike u igrivosti(ČITAJ neisplativo je)-mislim svejedno je 100 ili 200 fps,samo da nije ispod 24!!!
A i na kartici ti piše koja je preporučena konfa za nju!Iako nekad napišu i veču nego što treba radi prodaje istih!Zamisli kako bi bilo da napišu da ti je dovoljan proc od 1ghz,(a realno i ne treba puno brži),tko bi od gamera kupovao uopče ostale komponente!Politika sine,politika...
A za probu ako ne vjeruješ probaj spustiti brzinu proca od 3000ghz na nekih 1000+ i odvrti 05 3dmark na nekoj 7900gt ili x1900xt karici i rezultat če biti niži, ali neznatno da bi utjecao na performance-neče sigurno biti niži 3x!!!
Memorije treba više ali se svaka stara ploča da nadograditi na barem 3giga rama tako da i to nije problem...
vjekson je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2006., 22:18   #35
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Bit ce dosta nize ako se spusti proc za x1900xtx i 7900 serije, jer su njima procesori usko grlo... istestirano i dokazano...

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na