|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ati x1600 xt
Kupio sam power color x1600xt i ne pokazuje mi temperaturu grafe ni okoline oko nje i ne može se namještati brzina venta,a sa saphirovom x1600pro je sve pokazivala i mogao se namještati ventilator po brzini! Zašto zna li tko? Driveri su jednaki 6.5 ati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
vjerojatno si popušio grafu bez senzora |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
instaliraj everest, pa pogledaj je li ti tamo pokazuje temperaturu... i probaj sa ati tool-om za namjestanje brzine ventilatora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Pa jeli to moguće da nema senzor? Nabijem ih nakitu! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Da ne otvaram thread novi moja GTO ne pokazuje temp u ATI toolu ni u everestu ali pokazuje u control centru i rivatuneru jel možda zna netko zakaj?
![]() |
#7 |
Guest
|
@vjekson: pa ne vjerujem da nema senzor!!! probaj u everestu... @Dawar: na nekim grafama (npr asus) su skriveni senzori, pa ih citaju samo neki programi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ma da.....pa napisao ti je da mu CCC očitava. Dakle-ili soft nema podršku za tu-i-tu verziju senzora ili je negdje u opcijama treba uključiti. Naka proba ATT. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
To što ne očitava temp. nije stvar u soft.Tako je i meni bilo.Najprije sam flashao s empty.bin i zatim xl ili gto bios a onda očitava temperaturu i možeš mijenjati voltaže.To sam rekao i overkillu i njemu sad radi.Pregledaj po stranim forumima i svima je tako bilo dok to nisu napravili.Možda tako treba i s x1600xt,ali ne mogu potvrditi za njih |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
temp.
Inače kartica radi PUNO tiše nego saphirova x1600 pro što sam je imao,ovaj kuler mi izgleda otvoreniji i ima veći vent pa manje zuji. Na vent idu 3 žice(crvena,žuta,crna) tako da bi morao imati kontrolu vrtnje,jer da nema imao bi samo dvije!Jedino ako ima svoje bios postavke koje se ne mogu mjenjati. Da li ja mogu staviti gore bios od neke druge x1600xt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Možeš,ali pripazi koji ćeš staviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Pa nije rjesenje u flashanju. Sto odmah potezete flash. Napravi sto ti je Jeltz rekao. vjekson, ako trazis bios, trazi sa istom memom, da ima isto ns. Koja je mema gore?
![]() |
#16 |
Guest
|
pa slobodno ga skines, neces izgubit garanciju...samo kad ga budes vracao, pocisti ono viska paste (kod mene su istresli cijelu tubu) i stavi samo tanki sloj... brijem si da ima 1.4ns memu ili mozda cak i bolju... btw: ona treca zica (zuta) ti je samo za broj okretaja a ne i za kontrolu venta....ja imam 2, pa ipak imam smanjivanje okretaja, jer graficka smanji napon.... iako mi to ne treba posto imam zalmana na 5V i hladi odlicno, u loadu grafa jedva predje 50-ak st... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Pa možda nije kod njega rješenje u flashu,ali rekao sam kako je tako rješen problem kod x1800gto kartica.Možda i tako treba s ovim.Dok nisam to napravio,nigdje,osim u ccc nisam vidio temperaturu,niti sam mogao mijenjati kontrolu vrtnje a ni voltažu.Sad kad sam tako flashao,vidim temp. u everestu i atitoolu a mogu mijenjati i voltažu.Ne kažem da će on tako rješiti problem,ali samo kažem da sam ja tako rješio svoj problem,pa možda i njemu onda pomogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
gpu vs vpu
Probao sam klokati proc da vidim ima li razlike u 3dmarkovima-zaključak:Ne isplati se paliti proc i komponente radi 2 fps i 100 bodova više u 05 3dmark-u! Proc(a64 3000) sam digao sa 1800 na 1400 i razlika je 1-2 fps,smješno! Što dovodi do zaključka da grafi ne treba više procesorske snage od 1800mhz,a vjerovatno i manje,jedino je važna grafa... E sada jači proc možda treba za neke druge stvari,ripanje,obradu zvuka,obradu grafike,a i to me zanima kolika je realna razlika u brzini između jednog 3000 i 5000 proca(recimo koliko treba jednom,a koliko drugom da pretvori dvd u divix)!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Ja na X800XL vidim razliku između 1.8 i 2.5 GHz - igre jednostavno bolje idu, 3DMark ne gledam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
GPU i VPU je isto. Kaj se tiče razlike u procu-napravi bench igre bez AA i AF, zapiši rezu pa ponovi kad naclockaš proc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ja na 6600gt moram priznati da izmedju 2.2 i 2.6 slabo vidim razliku isto . a x800xl je ipak 256/256 kombinacija i to je druga prica . |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
proc
Ja ne znam da li ste primjetili ali u starijim testovima brzine gdje je i onako grafička dovoljno brza(preko 200fps prosjek) vidi se i razlika osjetna kada se stavi brži proc-samo što je to nepotrebno jer igra i onako leti! Ali u igrama koje su na granici igrivosti gotovo da i nema razlike i razlika je neznatna.A baš zbog takvih igrica i kupujemo jače grafe!!! Dakle da zaključim,za igranje je dovoljan neki stari xp na 1500mhz i barem 1gb rama i naravno neka grafička novije generacije i uopče nema potrebe za kupovinom nekog ludog stroja na 5ghz i matične za 1500kn i ultra brzih diskova! Jer ako ti je slaba grafa neče ti pomoči ni proc na 10000 ni 5giga rama,a samo češ izgubiti brdo para! Ja sam mislio da ču sa novom konfiguracijom dobiti ne znam što,ali da sam znao kupio bih samo agp grafu za 2000 kn i mir,ne bi imo svu silnu zaj... sa instalacijom novog diska,win,prog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
|
To ti je dovoljno sad, al za par god. neće. Prije 5 god. je 512 MB RAM-a bilo luksuz imat, a sad je dovoljno samo za Office i pokoju stariju igru. Nadalje, prije su igre dolazile na CD-ima, danas gotovo da i nema takvih jer sve šibaju na DVD. Opet, za par god. će DVD zamjenit blueray i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Jedini je problem sto takve nove ultra brze grafe ne mozes kupiti za AGP, a ne postoji ploca sa PCIe za Athlon XP! ![]()
![]() |
#27 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium