|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Snimac Problemi!!!!!
Evo problema. Kupio sam snimac LG 52x24x52 i poceli su problemi. Instalirao sam neru express 5.5.9.9 i kada ga hocu pokreniti zamrzne mi kod scanning for records. onda sam instalirao clone cd i isto mi zablokira kod "trazim SCSI/ATAPI periferuju" Probao sam i sam Easy CD Creator 5 Basic i opet isto. Probao sam i sa win 98 i win me ali isto. jel ima netko neku ideju stonapraviti i kako to rijesiti. Inace kopiranje na hard radi ok. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Premium
|
pa jel nitko nezna sto bi moglo biti ja sumnjam da treba novija verzija nere pa ga skidam
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
skinio novog neru 55 10 28 i opet na sitom zablokira ![]()
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
naravno
pa normalno da ti zablokira i s novim nerom. problem je očigledno malo teže prirode. ideje: 1) kako tor reče... malo pogledat bijos... it's a long shot, ali možda... 2) provjeriti da li je firmware u redu. može biti da je tvornički firmware krivo zapisan... i to se dešava. LG ti ima fenomenalan utility za flashanje svojih drive-ova.... skini si novi firmware i flash utility (dolaze ti skupa zapakirani u zip self-extracting file-u) i ne moraš niti odmah flashati, nego si prvo pomoću utility-a usporedi (compare) svoj firmware i onaj koji si skinuo... ako su su ista verzija, a nisu identični, onda znaš u čemu je probljem. da ne bauljaš po LG-evom sajtu i na kraju skineš firmware za perilicu rublja, ovdje ti je link za Podatke o pržilici download update-a za tvoj fimware i flash utility
![]() |
#6 |
Premium
|
nebi se bas igrao firmware, nesto mi smrdi na plocu ali jos cu probati kod nekog utakniti taj snimac da budem siguran u cemu je problem ![]()
![]() |
#7 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
probao sam s onim programom sto si postao ali cim pokrenem on pocne sam upgade ali opet nista ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
za pržiljic bi trebao biti ATA66 kabel, inače DMA radi sranja. ako je ATA33 kabel, DVD-i i pržilice se dobro ponašaju kada je DMA isključen. (Nero, powerDVD, VIA i slični programi automatski uključuju DMA). ako je DMA uključen, a kabel je ATA33, stroj će dobro kopirati, ali će mu trebati mnogo više vremena da pronađe sektor. kopiranje će biti mnogo sporije nego ako je ATA66 kabel, a može doći i do smrzavanja stroja. programi za prženje ti mogu javljati upravo ovakve greške kakve tebi javljaju.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
probao sam kod frenda snimac i kod njega radi meni je posudio njegov teac 24x i opet se isto desava!!! izgleda da je ploca u kurcu..??? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
drugo da li si stavio drivere za plocu? ak je via onda 4in1 ak je amd onda one njihove..ak je via stavi latency patch... i jos glavno...jel dobro jumpan? provjeri jumpanje i provjeri da li je ako je master na kraju kabla a ako je slave na sredini...stavi ga na slave i pikni u sredinu kabla dok na tom kanalu nema niceg drugog...daj se raspisi o rasporedu ide-a... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Re: jaooooooo
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Re: jaooooooo
Citiraj:
Upravo tako, mislim da je cekic najbolji lijek! ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Probaj prziti na manjim brzinama ![]() Da li uvijek koristis istu vrstu cedeja, probaj promijeniti, Princo se pokvario. Neru express 5.5.9.9 si dobio sa przilicom? probaj sa starijom verzijom od ove, zvuci glupo ali probaj. u systemu provjeri da li imas viska driveova, jer ako si kupio novu i postavio je na mjesto starog necega removaj. Nakon instalacije svih tih softwarea za przenje zadnje instaliraj drivere i progze koji su stigli sa przilicom, ako jesu, jer recimo Easy CD Creator postavlja svoje ASPI drivere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: jaooooooo
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
jesi li provjerio da ti je przilica na dma modu a ne pio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ma sve sam isprobao!! kod lege radi znaci snimac je ispravan. provao sam i teac 24x i isto ma nemam vise zivaca isprobavati,uzimat cu novu plocu i jos neke djelove tak da me vise boli za ovo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|