PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Snimac Problemi!!!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4567)

STRMX 05.05.2003. 19:36

Snimac Problemi!!!!!

Evo problema.
Kupio sam snimac LG 52x24x52
i poceli su problemi.
Instalirao sam neru express 5.5.9.9 i kada ga hocu pokreniti zamrzne mi
kod scanning for records.
onda sam instalirao clone cd i isto mi zablokira kod "trazim SCSI/ATAPI periferuju"
Probao sam i sam Easy CD Creator 5 Basic i opet isto.
Probao sam i sa win 98 i win me ali isto.
jel ima netko neku ideju stonapraviti i kako to rijesiti.
Inace kopiranje na hard radi ok.:( :confused: :fuming: :grrr:

STRMX 05.05.2003. 22:10

pa jel nitko nezna sto bi moglo biti
ja sumnjam da treba novija verzija nere pa ga skidam

tor 05.05.2003. 23:15

Na koji mod je spojen? U redu ASPI? Malo čačkanja po BIOSU?

STRMX 06.05.2003. 05:25

skinio novog neru 55 10 28 i opet na sitom zablokira:fuming:

horza 06.05.2003. 19:42

naravno

pa normalno da ti zablokira i s novim nerom. problem je očigledno malo teže prirode.
ideje:

1) kako tor reče... malo pogledat bijos... it's a long shot, ali možda...

2) provjeriti da li je firmware u redu. može biti da je tvornički firmware krivo zapisan... i to se dešava. LG ti ima fenomenalan utility za flashanje svojih drive-ova.... skini si novi firmware i flash utility (dolaze ti skupa zapakirani u zip self-extracting file-u)

i ne moraš niti odmah flashati, nego si prvo pomoću utility-a usporedi (compare) svoj firmware i onaj koji si skinuo... ako su su ista verzija, a nisu identični, onda znaš u čemu je probljem.
da ne bauljaš po LG-evom sajtu i na kraju skineš firmware za perilicu rublja, ovdje ti je link za
Podatke o pržilici
download update-a za tvoj fimware i flash utility

STRMX 06.05.2003. 19:51

nebi se bas igrao firmware,
nesto mi smrdi na plocu ali jos cu probati kod nekog utakniti taj snimac da budem siguran u cemu je problem:(

horza 06.05.2003. 20:18

Citiraj:

Originally posted by STRMX!
nebi se bas igrao firmware,
nesto mi smrdi na plocu ali jos cu probati kod nekog utakniti taj snimac da budem siguran u cemu je problem:(

probaj.... ali ako on dobro kopira, onda ti je sve u redu s kontrolerom. ...ma brijem d aje tu nešto drugo u igri.

STRMX 06.05.2003. 20:47

Citiraj:

Originally posted by Horza
probaj.... ali ako on dobro kopira, onda ti je sve u redu s kontrolerom. ...ma brijem d aje tu nešto drugo u igri.
ma kopira on dobro samo nekad zna kad ubacim cd sve zamrzne i onda nista ne pomaze osim reset
probao sam s onim programom sto si postao ali cim pokrenem on pocne sam upgade ali opet nista:fuming:

horza 06.05.2003. 20:54

Citiraj:

ma kopira on dobro samo nekad zna kad ubacim cd sve zamrzne i onda nista ne pomaze osim reset
probao sam s onim programom sto si postao ali cim pokrenem on pocne sam upgade ali opet nista:fuming:

kablovinje ti je, naravno, u redu ?
za pržiljic bi trebao biti ATA66 kabel, inače DMA radi sranja.
ako je ATA33 kabel, DVD-i i pržilice se dobro ponašaju kada je DMA isključen. (Nero, powerDVD, VIA i slični programi automatski uključuju DMA). ako je DMA uključen, a kabel je ATA33, stroj će dobro kopirati, ali će mu trebati mnogo više vremena da pronađe sektor. kopiranje će biti mnogo sporije nego ako je ATA66 kabel, a može doći i do smrzavanja stroja. programi za prženje ti mogu javljati upravo ovakve greške kakve tebi javljaju.

STRMX 09.05.2003. 19:42

probao sam kod frenda snimac i kod njega radi
meni je posudio njegov teac 24x
i opet se isto desava!!!
izgleda da je ploca u kurcu..???:gringo:

msvrtan 09.05.2003. 23:51

Citiraj:

probao sam kod frenda snimac i kod njega radi
meni je posudio njegov teac 24x
i opet se isto desava!!!
izgleda da je ploca u kurcu..???:gringo:

moyad ti je otisao kontroler...drugo jel moyda imas kakv extra ide kontroler..tipa na ploci il u pci-u..naime promise ne voli optickanere...

drugo da li si stavio drivere za plocu? ak je via onda 4in1 ak je amd onda one njihove..ak je via stavi latency patch...

i jos glavno...jel dobro jumpan? provjeri jumpanje i provjeri da li je ako je master na kraju kabla a ako je slave na sredini...stavi ga na slave i pikni u sredinu kabla dok na tom kanalu nema niceg drugog...daj se raspisi o rasporedu ide-a...

horza 10.05.2003. 10:29

jaooooooo

to smo sve prošli prek ICQ-a.

sorry strmx... znaš što ti je činiti:rolleyes:

STRMX 10.05.2003. 11:29

Re: jaooooooo

Citiraj:

da, razbiti maticnu:rambo:

Srky 11.05.2003. 17:07

Re: Re: jaooooooo

Citiraj:

da, razbiti maticnu:rambo:

Upravo tako, mislim da je cekic najbolji lijek! :D

ddeepdiver 24.05.2003. 06:21

Probaj prziti na manjim brzinama:D
Da li uvijek koristis istu vrstu cedeja, probaj promijeniti, Princo se pokvario.
Neru express 5.5.9.9 si dobio sa przilicom?
probaj sa starijom verzijom od ove, zvuci glupo ali probaj.
u systemu provjeri da li imas viska driveova, jer ako si kupio novu i postavio je na mjesto starog necega removaj.
Nakon instalacije svih tih softwarea za przenje zadnje instaliraj drivere i progze koji su stigli sa przilicom, ako jesu, jer recimo Easy CD Creator postavlja svoje ASPI drivere.

CyberLord 24.05.2003. 14:27

Re: jaooooooo

Citiraj:

da, kupiti novi komp..

msvrtan 24.05.2003. 14:30

jesi li provjerio da ti je przilica na dma modu a ne pio?

STRMX 24.05.2003. 15:25

ma sve sam isprobao!!
kod lege radi znaci snimac je ispravan.
provao sam i teac 24x i isto
ma nemam vise zivaca isprobavati,uzimat cu novu plocu i jos neke djelove tak da me vise boli za ovo:gringo:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:15.