|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Problem sa plocom
Posto dawar nemoze na net, eo je postam umjesto njega. Dakle nakon reinstalacije ati drivera (stavljao je nove) stvari su se zakomplicirale i komp vise nije mogao ucitati windowse (loading windows) i nikako dalje. Iz safe moda uninstaliravanje drivera - ništa. Opet stoji loading skrin. Nakon formatiranja cijelokupnog sustava može se ući samo u bios a komp neda u windowse nego baca plavi skrin sa puno nula ( ![]() najvijerojatnije se negdje kolju ploča i ram - međutim ploča je iz jednog dućana a ram iz drugog tako da... flash biosa nemože napraviti jer nema pristup internetu. Sa jednim keksom (dakle 1x512mb) isto sranje : sniper : a najbolje je to što je ploča danas radila. Što bi to moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nek proba (ako već nije) s drugom (posuđenom od nekoga) memorijom, s drugim diskom, nek pregleda (u više navrata) dal je sve dobro poštekano, malo duži Clear CMOS... Ako ništ drugo, nek rastavi sve i ponovno sastavi (samo najosnovije), pa opet sustav eliminacije. Kad upogoni komp, tj. kad bu imal prisutp netu, nek s ove stranice skine najnoviji BIOS. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Cekaj malo..on je naletija na problem od kad je stavija nove ati drajvere...a prije nije ima nikakve probleme? Jesam u pravu? Ako nije nista minja na kompu onda je vjerovatno puno veca sansa da je problem na softv. razini nego u hardver grešci... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rambus 3xtr1m
|
Covjek kaze da je sve preformatiro dakle problem nije softwerski. Zapravo ovo je slično mom problemu. Evo da te uputim meni se problem sam rješio nakon što sam 2 dana ostavio komp na miru. Sad sam stavio i drugi ram i sve radi kao suza. Pročitaj thread "blokiranje prije učitavanja znaka windowsa" |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Procitaj nanovo...post 4! Problemu se pristupa polagano i jednim redom..kad se zuri onda samo napravis konfuziju i tek onda odmices od stvarnog problema... No hard feelings... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
OMG, thats the funky shit
|
Evo ja kod frenda na kompu. Probao na njegovom kompu svoj hard i nije ga htio učitat znači problem je u hardu. Memorije imam 2 komada 1 kupljena godinu i pol kasnije i probao oba dvije sa svakom radi isti problem tak da nije u memorij sigurno. Matična je stara 3 dana i mislim da je s njom sve uredu
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
pa pošto ima novu matičnu normalno je da je formatiro disk e sad, mene čudi što mu daje plavi ekran s puno nula jer je to meni davo kad sam pokušavo upalit komp s novom matičnom bez da sam formatiro disk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
HDD. Napravi jos koje testiranje disk, slave, master na ovom racunalu, na drugom racunalu, ali moja dijagnoza je HDD. Plavi ekran i "puno nula" je u vecini slucajeva disk.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
OMG, thats the funky shit
|
Hvala puno svima hard je bio u pitanju u utorak odnio na servis danas zvali da nemreju ga popravit pa ja nadoplatio i sad imam SATA2 160gb a imao IDE 80gb ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
Ne vjerujem da ga je ta temp mogla ubiti prije nesto drugo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
stvarno se događaju ponekad misteriozne stvari, nakon drivera ode hard, ko i ovom jednom, priključi napajanje kad ono bijeli dim, žica pregorila i od onda taj komp radi ko [umetni što hoćeš-vrlo sporo] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|