PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problem sa plocom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=39789)

SniperWolf 22.05.2006. 23:04

Problem sa plocom

Posto dawar nemoze na net, eo je postam umjesto njega.
Dakle nakon reinstalacije ati drivera (stavljao je nove) stvari su se zakomplicirale i komp vise nije mogao ucitati windowse (loading windows) i nikako dalje. Iz safe moda uninstaliravanje drivera - ništa. Opet stoji loading skrin. Nakon formatiranja cijelokupnog sustava može se ući samo u bios a komp neda u windowse nego baca plavi skrin sa puno nula (:D)
najvijerojatnije se negdje kolju ploča i ram - međutim ploča je iz jednog dućana a ram iz drugog tako da...
flash biosa nemože napraviti jer nema pristup internetu.
Sa jednim keksom (dakle 1x512mb) isto sranje : sniper : a najbolje je to što je ploča danas radila.
Što bi to moglo biti?

McG 22.05.2006. 23:56

Nek proba (ako već nije) s drugom (posuđenom od nekoga) memorijom, s drugim diskom, nek pregleda (u više navrata) dal je sve dobro poštekano, malo duži Clear CMOS... Ako ništ drugo, nek rastavi sve i ponovno sastavi (samo najosnovije), pa opet sustav eliminacije. Kad upogoni komp, tj. kad bu imal prisutp netu, nek s ove stranice skine najnoviji BIOS.

G0RKI 23.05.2006. 03:55

Cekaj malo..on je naletija na problem od kad je stavija nove ati drajvere...a prije nije ima nikakve probleme? Jesam u pravu? Ako nije nista minja na kompu onda je vjerovatno puno veca sansa da je problem na softv. razini nego u hardver grešci...:rolleyes:

Hamm 23.05.2006. 08:09

gorki mudro zbori ;)

a da proba ubiti windoze i opet ih dici :)

Mortal 23.05.2006. 09:12

Covjek kaze da je sve preformatiro dakle problem nije softwerski. Zapravo ovo je slično mom problemu.

Evo da te uputim meni se problem sam rješio nakon što sam 2 dana ostavio komp na miru. Sad sam stavio i drugi ram i sve radi kao suza.

Pročitaj thread "blokiranje prije učitavanja znaka windowsa"

G0RKI 23.05.2006. 14:00

Citiraj:

Autor Mortal
Covjek kaze da je sve preformatiro dakle problem nije softwerski.

Gdje to pise???! :rolleyes:
Citiraj:

Autor Mortal
Zapravo ovo je slično mom problemu.

Procitaj ponovo svoj post iz pocetka...da si slusao ostale vec si moga bit miran...
Procitaj nanovo...post 4!
Problemu se pristupa polagano i jednim redom..kad se zuri onda samo napravis konfuziju i tek onda odmices od stvarnog problema...
No hard feelings...:beer:

Dawar 23.05.2006. 14:57

Evo ja kod frenda na kompu. Probao na njegovom kompu svoj hard i nije ga htio učitat znači problem je u hardu. Memorije imam 2 komada 1 kupljena godinu i pol kasnije i probao oba dvije sa svakom radi isti problem tak da nije u memorij sigurno. Matična je stara 3 dana i mislim da je s njom sve uredu

Mortal 23.05.2006. 20:14

"Nakon formatiranja cijelokupnog sustava može..."
četvrti red prvi post.

Mozda to ima veze sa formatiranjem?

stipe_k 24.05.2006. 20:26

pa pošto ima novu matičnu normalno je da je formatiro disk
e sad, mene čudi što mu daje plavi ekran s puno nula jer je to meni davo kad sam pokušavo upalit komp s novom matičnom bez da sam formatiro disk :D

atha 24.05.2006. 20:46

HDD.
Napravi jos koje testiranje disk, slave, master na ovom racunalu, na drugom racunalu, ali moja dijagnoza je HDD. Plavi ekran i "puno nula" je u vecini slucajeva disk.

Dawar 26.05.2006. 17:09

Hvala puno svima hard je bio u pitanju u utorak odnio na servis danas zvali da nemreju ga popravit pa ja nadoplatio i sad imam SATA2 160gb a imao IDE 80gb :D samo hebeni podaci sve izgubio :( E da jel se to možda pokvarilo zbog temp harda koja je bila od kad sam upgreadao komp zbog glupe grafe, temp je bila 41C?

G0RKI 26.05.2006. 17:23

Ne vjerujem da ga je ta temp mogla ubiti prije nesto drugo...:rolleyes:

Buger 26.05.2006. 17:40

stvarno se događaju ponekad misteriozne stvari, nakon drivera ode hard, ko i ovom jednom, priključi napajanje kad ono bijeli dim, žica pregorila i od onda taj komp radi ko [umetni što hoćeš-vrlo sporo]

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:14.