|
![]() |
#1 |
See You On The Other Side
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() Prije par dana mi se dogodilo da kad igram bilo koju igricu komp se sam od sebe ugasi. Praktički ugasi se monitor a ostalo se smrzne ko na stand by. Kad ga restartam radi ok i opet se to dogodi nakon pola sata do sat. Jel to grafa ili je problem u nečem drugom?:confused: Hvala unaprijed! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
mogu ti bit i problemi s napajanjem, pregrijavanjem ili maticnom plocom. kreni od zagrijavanja kompa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ali prvo provjeri u control panel --> power options možda je namješteno da ide u standby |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
pazi da na tipkovnici slučajno ne stiščeš tipku za stan by : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
jesi kaj overlockao? ako jesi probaj spustiti..to se zna dogadati ![]() prevrti mem test...te narafski super pi... i daj reci koji je komp..sve napisi..ali sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Ja bi isto rekao zagrijavanje. Tj. pregrijavanje. Pogledaj temperature u everestu ili nečemu... I provrti memtest. Od SuperPi-a nikakve koristi ako ti komp zašteka svakih sat vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kao što su ti već mnogi rekli, može biti puno razloga. Napiši barem da li si što nedavno mijenjao u kompu: npr. napajanje. Pokreni Everest i pogledaj koje su temperature i voltaže pojedinih komponenti, pa napiši ovdje. Također napiši da li si što cloakao i da li si pokretao neki tuneup program (poput nTune-a od nVidie). Siguran sam da ćeš onda dobiti neki konkretniji odgovor. Ja sam nedavno imao sličan problem zbog glupog softverskog cloakanja, pa sam provrtio memtest - i ispalo je da je problem bio u ram-u, nTune je skroz za***ao latencije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
See You On The Other Side
|
Citiraj:
![]() @ostali - super pi od 1M izvrti, samo malo dugo traje (kojih minutu i pol..: lol2 : ) što se tiče konfe, imam PIII CuMine, clockan na 900Mhz-a, grafa je radeonka 9000 ostavljena na stocku, napajanje je 350W, a to je dosta za moj komp (bio je onaj program za mjerenje potrošnje, ispada ravno 300W), matična je Matsonic MS7127C+, na njoj 2 pločice meme (1 od 128MB, druga od 256MB), što vjerujem da nije problem. u everestu pod najvećim opterećenjem temp nisu prelazile 50°C, tak da nema pregrijavanja komponenata. neznam sam što je na kraju problem : bonker : : bonker : : bonker : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
da... onda da pitam kad si zadnji put reinstaliro windowse? probaj sa driver cleanerom pa ponovo instaliraj. imas ATT? ak da probaj njihn iskljucit, znaju stvarat probleme sa starijim grafama. javi kak je proslo ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Napajanje od 350W je više i nego dovoljno. To s ramom je ok, a ako nisi cloakao i MEMORIJU, te je sve ostalo u redu kako si napisao, onda definitivno (kao što destroyer reče) sredi drivere. Ako ni to ne pomogne, reinstall windoza. A ak' i to ne pomogne, nešt' ti je ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
btw. možda ti je u biosu nariktano da kad se prođe određena temp. da se jednostavno komp isključi Zadnje izmijenjeno od: thuNdeR. 16.05.2006. u 23:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
To se sigurno jezgra od grafulje pregrijava i kad pređe određenu temperaturu crni ekran se pojavi iili restart. Provjeri vrti li se fan od grafičke koliko se sječam 900 pro je imala aktivno hladdjenje, za 9000 ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ja sam prckao po ventu neki dan od svoje grafe htio sam nanovo staviti pastu i kad sam upalio komp ekran mi se nije palio,onda sam izvadio grafu i malo olabavio vijke oko jezgre sto drze hladnjak na jezgri i proradilo..nemres bolivit ali istina
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Tek onda ako je to ok..akde korak dalje i provjeri ostale komponente grafu i pregrijavanje... korak po korak.. : hello2 : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|