![]() |
Problem, grafa mislim!?
Prije par dana mi se dogodilo da kad igram bilo koju igricu komp se sam od sebe ugasi.
Praktički ugasi se monitor a ostalo se smrzne ko na stand by. Kad ga restartam radi ok i opet se to dogodi nakon pola sata do sat. Jel to grafa ili je problem u nečem drugom?:confused: Hvala unaprijed! :) |
mogu ti bit i problemi s napajanjem, pregrijavanjem ili maticnom plocom. kreni od zagrijavanja kompa
|
ali prvo provjeri u control panel --> power options
možda je namješteno da ide u standby |
Citiraj:
|
pazi da na tipkovnici slučajno ne stiščeš tipku za stan by : lol2 :
|
jesi kaj overlockao? ako jesi probaj spustiti..to se zna dogadati ;)
prevrti mem test...te narafski super pi... i daj reci koji je komp..sve napisi..ali sve :) (mislim na ono kaj se nalazi u kucistu). |
meni se isto desilo ali samo jednom:D nazalost :( grafa je riknula. mislim ko i ti da ti je grafa problem, pa probaj ju zamijenit ak imas garanciju
|
Ja bi isto rekao zagrijavanje. Tj. pregrijavanje. Pogledaj temperature u everestu ili nečemu...
I provrti memtest. Od SuperPi-a nikakve koristi ako ti komp zašteka svakih sat vremena. |
crais...to se meni dogadalo s ovom konfom..premalo struje sam dao procu...sve je radilo ali sve..SAMO mi je super pi pucao :D
|
Kao što su ti već mnogi rekli, može biti puno razloga.
Napiši barem da li si što nedavno mijenjao u kompu: npr. napajanje. Pokreni Everest i pogledaj koje su temperature i voltaže pojedinih komponenti, pa napiši ovdje. Također napiši da li si što cloakao i da li si pokretao neki tuneup program (poput nTune-a od nVidie). Siguran sam da ćeš onda dobiti neki konkretniji odgovor. Ja sam nedavno imao sličan problem zbog glupog softverskog cloakanja, pa sam provrtio memtest - i ispalo je da je problem bio u ram-u, nTune je skroz za***ao latencije. |
Citiraj:
@ostali - super pi od 1M izvrti, samo malo dugo traje (kojih minutu i pol..: lol2 : ) što se tiče konfe, imam PIII CuMine, clockan na 900Mhz-a, grafa je radeonka 9000 ostavljena na stocku, napajanje je 350W, a to je dosta za moj komp (bio je onaj program za mjerenje potrošnje, ispada ravno 300W), matična je Matsonic MS7127C+, na njoj 2 pločice meme (1 od 128MB, druga od 256MB), što vjerujem da nije problem. u everestu pod najvećim opterećenjem temp nisu prelazile 50°C, tak da nema pregrijavanja komponenata. neznam sam što je na kraju problem : bonker : : bonker : : bonker : |
da... onda da pitam kad si zadnji put reinstaliro windowse?
probaj sa driver cleanerom pa ponovo instaliraj. imas ATT? ak da probaj njihn iskljucit, znaju stvarat probleme sa starijim grafama. javi kak je proslo :beer: |
Napajanje od 350W je više i nego dovoljno. To s ramom je ok, a ako nisi cloakao i MEMORIJU, te je sve ostalo u redu kako si napisao, onda definitivno (kao što destroyer reče) sredi drivere. Ako ni to ne pomogne, reinstall windoza. A ak' i to ne pomogne, nešt' ti je :fuming:.
|
Citiraj:
btw. možda ti je u biosu nariktano da kad se prođe određena temp. da se jednostavno komp isključi |
To se sigurno jezgra od grafulje pregrijava i kad pređe određenu temperaturu crni ekran se pojavi iili restart.
Provjeri vrti li se fan od grafičke koliko se sječam 900 pro je imala aktivno hladdjenje, za 9000 ne znam. |
..ja sam prckao po ventu neki dan od svoje grafe htio sam nanovo staviti pastu i kad sam upalio komp ekran mi se nije palio,onda sam izvadio grafu i malo olabavio vijke oko jezgre sto drze hladnjak na jezgri i proradilo..nemres bolivit ali istina
|
Citiraj:
Tek onda ako je to ok..akde korak dalje i provjeri ostale komponente grafu i pregrijavanje... korak po korak.. : hello2 : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:46. |