Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2006., 23:20   #31
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ja ne znam s kakvim ste vi karticama i kompovima uopće radili, ali ja na svom kompu i sa svojom karticom (zamisli nije ATi) pokrećem sve živo bez ikakvih problema. A najjača stvar je ta što sam stvarno stavljao svakakve drivere i beta i kojekakve modificirane neisprobane i šta ti ja znam šta ne. Nikad nikakvih problema, pa mi nije baš jasno o kakvim problemima vi pričate. dok sam recimo dok sam na faksu koristio ATi kartice svako malo imao nekih problema s driverima.

Opet, to se sve čini se od slučaja do slučaja razlikuje. Ali onda ne možete tvrditi tako čovjeku da NVidijini driveri ništ ne valjaju, a ATi-jevi su savršeni.
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2006., 23:24   #32
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor nicko_029
sori, ali sad ati ima bolje drivere od nvidije...s njima uvijek neki problemi, za svaku igricu moras koristit drugi driver....
zanemarimo ccc....ja koristim att...
Pa tu bi se sad moglo dosta toga još reći. I kad sam imao 6800, na kojoj sam mjenjao dosta drajvera, svi su mi radili super, bez iznimaka. Dosta često je problem drajvera to kaj ga ekipa ne zna dobro instalirat (tj. maknut onaj stari).
A da ne velim da su neki i preosjetljivi i onda oni vide ogromnu razliku između drajvera. Mene su XG 81.97v2 služili fenomenalno, i dan danas bi ih koristio da imam još nvidiu.

Ali također moram dodat da nit sa ATI-jem nemam problema, jer sam se također raspitao prije razmjene, tako da sam bio upozoren da moram staviti "drivers only" + ATI Tray Tools. I to je to...
Staro 09.05.2006., 23:27   #33
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
ja sa niti jednim nemam problema , danas sam izvadio ati iz kompa i ubacio nvidiu - i 81.98 driveri i sve sljaka normalno , to je valjda jedna od rijetkih stvari koje nisam vidio da zezaju me , i sto se tice drivera mislim da je malo cudno davati prednost odredjenoj grafi - iako su driveri jako bitni za normalan radi , ali i jedni i drugi su tu negdje .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2006., 23:28   #34
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Et, ja sam kažem da sam ja onda imao problema s njima. To da ih treba instalirati kako si ti sad rekao nisam znao, moram priznati

Al onda nitko tu ne može reći NVidija ili ATi, sasvim svejedno, imaju šrot drivere, a koriste sasvim drugu karticu, zar ne? Ili govoriti kako baš "njegov" proizvođač ima najbolje drivere.
Gainward Phantom GTX760
XFX XTR 650W
Silencio 650
Staro 09.05.2006., 23:37   #35
Zond
Rabotnik
Moj komp

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor G0RKI
Vucko kriv sam! Nije bas da san ih hvalija ali priznajem da sam ima ugodna iskustva. Poceja san sa XG-om medutim uza sve to sta su pruzali (a performanse i IQ su bili na dobrom nivou) ..napumpali su ih tako da su na nesto i zaboravilii vjerovatno kod monitora sta je uzrokovalo naprezanje mojih a i tudih ociju kad bi gledali neko vrijeme u monitor..jednostavno bi se oci zamorile..medutim situacija je vjerovatno drukcija kod onih koji koriste LCD monitore..ipak su oni na nekom visem stupnju...
To je bija razlog da se okrenem NGO driverima.
Sjecam se te rasprave, cak si me i malo splasio kad sam to procitao ali neznam , nisam mjenjao drivere i nisam primjetio neko naprezanje ociju. Nego gdje si skinuo ove NGO drivere :ljenčina

Zond je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2006., 23:48   #36
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
guru3d onak imaš sve drivere osim xg jer su oni u nekoj glupoj svađi
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 09.05.2006., 23:51   #37
Zond
Rabotnik
Moj komp

Neka specificna verzija ili samo da puknem zadnju?

Staro 09.05.2006., 23:55   #38
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Navodno su ovi 84.43 super driveri. Meni to ne znači puno, jer rijetko pokrećem išta osim bele i solitarea
Gainward Phantom GTX760
XFX XTR 650W
Silencio 650
Staro 09.05.2006., 23:59   #39
Zond
Rabotnik
Moj komp

A ja sam pak na Football Manageru 2005 i Starcraftu. Fakat sam se omastio kupovinom kartice

Staro 10.05.2006., 00:44   #40
G0RKI
Premium

G0RKI's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Zond moze bit da jesam ali svakako sam to provjerio jos kod troje ljudi sa razlicitim konfama da ne mislim da sam lud ili da si umisljam nesto...
Evo ovo je maticni sajt NGOHQ gdje mozes redovito skidat najnovije drajvere...usput sajt je ok ima mnogo zanimjivih stvari za skinti (drajvera,zakrpa,...) i procitat...
G0RKI je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2006., 00:48   #41
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
@Jinx
Ono sta je bitno je sljedece ako mu je 1000Kn max nek uzme ili X1600PRO ili 6600GT posve svejedno, razlika nije drasticna, u OpenGL naslovima je 6600GT brza, kao i u "starijim naslovima" dok u novijim naslovima X1600PRO ima par fps-a vise...
Ako se moze razvuci do 1150Kn nek uzme:
-GECUBE X1600XT 256 MB GDDR3 DVI+VGA+TV-OUT, GPU: 590 MHz, mem.clock: 1380 MHz
Staro 10.05.2006., 11:06   #42
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Router
kakvo sranje sa drierima ? jer se to tice nvidie ?
mislim , novija arhitektura je sigurno plus za prevagu , ali driveri bas i nisu .
OK, priznajem da sam sto se drivera tice mozda prebrzo zaokruzio zakljucke s obzirom da ne mogu tvrditi iz prve ruke jer u ono malo kolko sam koristio nvidiju nisam primijetio neke vece probleme. Govorim iz primjera buraza koji je sa 6600gt imao poprilicne probleme tipa: s jednim driverom baca BSOD-ove, s drugim rusi performanse, stabilno radi sa nekim ne bas novog datuma i slicne stvari... sto bi covjek protumacio kao prilicno nepotrebno iritantnu situaciju. No dobro, s obzirom da na to moze utjecati vise faktora i da su slicne rasprave prvenstveno uvjetovane individualnim dojmovima, ako i zanemarimo tu pricu o driverima mislim da je, s obzirom na navedeno, i dalje poprilicno losiji izbor uzet 6600gt... Ako su cijena i performanse slicne, svakom bi apsolutno prije preporucio ATI, i to prvenstveno zbog kvalitete slike koja je po meni definitivno za klasu iznad nvidie... Mislim da ce svatko tko nije totalno corav shvatiti da tu diskusije nema...
Staro 10.05.2006., 12:33   #43
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
vec smo sumirali - x1600 pro , ili ak se moze protegnuti do x1600xt .
sad mi je zao kaj se nisam strpio za grafu jer za 850 vec ima x1600pro , a kad sam kupovao prije 2 mjeseca 6600gt je bila 250kn jeftinija . steta
Router je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na