|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
izbacivanje osigurača
ovako imam napajanje codegen 230 V, pa me zanima zašto kad upalim komp izbaci mi kućni osigurač, matična je nepoznata |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
vjerojatno jer ti je napajanje otišlo kvragu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
ako je ošlo' kak mogu provjeriti? sastavljal sam komp, prikopčam napajanje na matičnu, 2 puta sam normalno upalio i poslije toga mi se počelo to događati |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
mozda |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Napajanje 99% radi kratki spoj u mreži...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
i nemoj ga vise ukljucivat da ti komo ne izgori...probaj s drugim napajanjem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
meni se to nedavno dogodilo....Opipaj rukama kabele koji vode do kompa....ako su vruci, znaci da ti se kabel ili cak uticnica na nekom mjestu otopila i izaziva kratki spoj....Ne znam sto jos imas prikljuceno na taj osigurac, ali svakako provjeri i ostalo sto vec jest. Zamijeni kabel i problem rijesen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kratki spoj@visoki napon=nije za igrat se : suicide Nabavi drugo napajanje za početak...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ljudi dajte pomozite. kako da provjerim napajanje s instrumentom, prvu puta ovo radim, pa tražim vašu pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
nije baš da mi je sve jasno, ali budem neke probal smisliti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Prakticki, ono sto bi trebao znati je principijelni rad ulaznog kruga SMPS napajanja, imati mjernu opremu, znati testirati komponente, imati lemilicu te odlemiti te iste komponente jer ih ne mozes testirati u krugu i jos pokoju knjizicu teorijskog znanja elektronike opcenito. Kada PcEksperti budu placali par kiloeura da visim(o) po forumima i radimo na help desku, netko ce ti rado napisati Markove konake. Do tada, pravac omiljenoj trgovini IT opreme po novo napajanje ili kod nekog elektronicara koji je voljan igrati se s KoDegenom.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Najbolje ti je testirat jezično. Fino jezik povaci po znori dok ne opali. Kad opali znas di ne stima i to zamjeniš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Najbolje je da napunis kadu s vodom, legnes se u vodu i baci napajanje unutra. ako nekaj pocne tresto, znaj da je problem s napajanjem. Gle, sad zaozbiljno. Kako ti je bubba rekao, mani se corava posla. Ako ja neznam drzati ravnotezu na spagi preko nijagarinih slapova, onda sigurno necu ici hodati preko iako mi mogu dati 10TB uputa. Probaj s drugim napajanjem ili pozovi nekog s multimetrom koji se kuzi, te nek ti on isproba, prvo uticnicu, onda kabel, a onda napajanje. |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ako ćeš gledat bez troška, posudi od nekog napajanje i spoji ga sebi u komp. Ako sve radi, Cody-a lijepo zavrti kroz prozor (prethodno se uvjeri da nećeš koga opalit u glavu), pa kupi novo napajanje.
![]() |
![]() |
#21 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
dosta zajebancije. codegen 300w je 85kn. neisplati ti se stim zezat, chak i da si upucheniji... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|