PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   izbacivanje osigurača (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=38391)

Mr.Black 29.04.2006. 21:34

izbacivanje osigurača

ovako imam napajanje codegen 230 V, pa me zanima zašto kad upalim komp izbaci mi kućni osigurač, matična je nepoznata

rendula 29.04.2006. 21:36

vjerojatno jer ti je napajanje otišlo kvragu.

M4rk0 29.04.2006. 21:37

kada ti se ja to pocelo dogadati ? ( sada nedavno ili ? )

Mr.Black 29.04.2006. 21:38

ako je ošlo' kak mogu provjeriti? sastavljal sam komp, prikopčam napajanje na matičnu, 2 puta sam normalno upalio i poslije toga mi se počelo to događati

Vuco 30.04.2006. 02:35

Stavi neko drugo napajanje pa ako radi, ošlo napajanje...

pava 30.04.2006. 02:40

Citiraj:

Autor Mr.Black
ovako imam napajanje codegen 230 V, pa me zanima zašto kad upalim komp izbaci mi kućni osigurač, matična je nepoznata

Pa osigurac ti izbacuje jer ti je napajanje u šlusu, ljepo instrument u ruke pa ce ti sve biti jasno.....

mozda

domy_os 30.04.2006. 05:02

Napajanje 99% radi kratki spoj u mreži...

nicko 30.04.2006. 10:45

i nemoj ga vise ukljucivat da ti komo ne izgori...probaj s drugim napajanjem...

Igneos Eructid 30.04.2006. 13:52

meni se to nedavno dogodilo....Opipaj rukama kabele koji vode do kompa....ako su vruci, znaci da ti se kabel ili cak uticnica na nekom mjestu otopila i izaziva kratki spoj....Ne znam sto jos imas prikljuceno na taj osigurac, ali svakako provjeri i ostalo sto vec jest. Zamijeni kabel i problem rijesen...

SeaMan 30.04.2006. 14:13

Kratki spoj@visoki napon=nije za igrat se : suicide
Nabavi drugo napajanje za početak...

Mr.Black 30.04.2006. 19:40

ljudi dajte pomozite. kako da provjerim napajanje s instrumentom, prvu puta ovo radim, pa tražim vašu pomoć

domy_os 30.04.2006. 20:01

Citiraj:

Autor Mr.Black
ljudi dajte pomozite. kako da provjerim napajanje s instrumentom, prvu puta ovo radim, pa tražim vašu pomoć

Spoji na fazu i nulu i ako je otpor mali ili nikakav, ne valja. Također, između uzemljenja i ostale dvije ne smije bit struje.

Mr.Black 30.04.2006. 20:10

nije baš da mi je sve jasno, ali budem neke probal smisliti...

Bubba 30.04.2006. 20:25

Citiraj:

Autor Mr.Black

Ajd' mani se corava posla. Ides popravljat elektronicku komponentu, potencijalno zivotno ugrozavajuci, s ocitim nedostatkom elementarnog znanja o elektronici opcenito a kao coup de grace, ta ista komponenta kosta 100njak kn, nova.

Mr.Black 30.04.2006. 22:20

Citiraj:

Autor Bubba
Ajd' mani se corava posla. Ides popravljat elektronicku komponentu, potencijalno zivotno ugrozavajuci, s ocitim nedostatkom elementarnog znanja o elektronici opcenito a kao coup de grace, ta ista komponenta kosta 100njak kn, nova.

a ja sam mislio da se na ovom forumu može nešto i naučiti, pa čak i ako nemaš pojma o ničem vezanom sa računalima....

Bubba 01.05.2006. 00:59

Citiraj:

Autor Mr.Black
a ja sam mislio da se na ovom forumu može nešto i naučiti, pa čak i ako nemaš pojma o ničem vezanom sa računalima....

Nemoj se odmah praviti uvrijedjenim. Trazis da netko trosi svoje vrijem objasnjavajuci tebi godine skolovanja i prenosi iskustvo uz upitan uspijeh. Ja nisam automehanicar, no isto tako ne ocekujem da ce mi na nekom automoto forumu objasniti kako popraviti gefufnu pored cinculatora na Varburgovom motoru jer gurtna na lezi dobro na statoru kartera kad boboina ne daje 400V...

Prakticki, ono sto bi trebao znati je principijelni rad ulaznog kruga SMPS napajanja, imati mjernu opremu, znati testirati komponente, imati lemilicu te odlemiti te iste komponente jer ih ne mozes testirati u krugu i jos pokoju knjizicu teorijskog znanja elektronike opcenito. Kada PcEksperti budu placali par kiloeura da visim(o) po forumima i radimo na help desku, netko ce ti rado napisati Markove konake. Do tada, pravac omiljenoj trgovini IT opreme po novo napajanje ili kod nekog elektronicara koji je voljan igrati se s KoDegenom.

Fleks 01.05.2006. 02:45

Najbolje ti je testirat jezično. Fino jezik povaci po znori dok ne opali. Kad opali znas di ne stima i to zamjeniš.

Mad_Duke 01.05.2006. 03:11

Najbolje je da napunis kadu s vodom, legnes se u vodu i baci napajanje unutra. ako nekaj pocne tresto, znaj da je problem s napajanjem.

Gle, sad zaozbiljno. Kako ti je bubba rekao, mani se corava posla. Ako ja neznam drzati ravnotezu na spagi preko nijagarinih slapova, onda sigurno necu ici hodati preko iako mi mogu dati 10TB uputa. Probaj s drugim napajanjem ili pozovi nekog s multimetrom koji se kuzi, te nek ti on isproba, prvo uticnicu, onda kabel, a onda napajanje.

Rivi 04.05.2006. 08:42

Citiraj:

Autor Mr.Black

Može se ovdje puno naučiti. Ali ne ono šta ti želiš. Ne igraj se toliko ozbiljnim stvarima. Čisto da se ne ubiješ.

Ako ćeš gledat bez troška, posudi od nekog napajanje i spoji ga sebi u komp. Ako sve radi, Cody-a lijepo zavrti kroz prozor (prethodno se uvjeri da nećeš koga opalit u glavu), pa kupi novo napajanje.

Emissary 04.05.2006. 11:27

Citiraj:

Autor Mr.Black

Možda je osigurač slab? :D

Matesonik 04.05.2006. 12:03

dosta zajebancije. codegen 300w je 85kn. neisplati ti se stim zezat, chak i da si upucheniji...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56.