Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2006., 13:55   #31
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Beren
Koliko ja znam, Q3 bi trebalo biti predstavljanje, a Q4 bi trebao postati dostupan u trgovinama. Kaj bude AMD do tada imao, još uvijek se ne zna. Sigurno istu arhitekturu, ali na 65nm na višem taktu. S druge strane, prije par dana sam na jednom slajdu s AMD-ove prezentacije vidio "2007 - new core", što će reći da se nekaj opako sprema samo šute ko kurve.
Uuuuuuu, "new core", zvuci opako... Problem je u tome sto AMD niti ima novu tehnologiju, niti ima _svoju_ tehnologiju, a i to sto ima - ne zna iskoristiti kako treba. Ako ima i pola istine u ovim kvazi testovima anonimnih pikzibnera s nekog tamo foruma, bit' ce veselo...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 14:09   #32
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Autor Bubba
Uuuuuuu, "new core", zvuci opako... Problem je u tome sto AMD niti ima novu tehnologiju, niti ima _svoju_ tehnologiju, a i to sto ima - ne zna iskoristiti kako treba. Ako ima i pola istine u ovim kvazi testovima anonimnih pikzibnera s nekog tamo foruma, bit' ce veselo...

A kaj bi to trebalo značiti da ne znaju iskoristiti kako treba? Firmi raste profit, povećali su udjel na svim tržištima, posebno ako je riječ o 4p serverima...nije mi jasno o čemu ti to?

I što ti to znači AMD nema svoju tehnologiju? Radi s IBM-om, to je istina, ali to što imaju partnerstvo ne znači da sve uzimaju od IBM-a. Ne znam od kud izvlačih te svoje hipoteze.

Treća stvar, kaj ti to znači da AMD nema novu tehnologiju? Da nema novu jezgru?
Staro 09.04.2006., 14:20   #33
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Autor Smartguy
ma kakav as iz rukava. Ništa još bar godinu dana jer su se zasrali s ovim novim socketom koji skoro pa i nema poboljšanja. Idu samo na veće taktove i to je to. Kasnije(2007-2008) će izbaciti nešto novo ali ko zna šta će biti onda.
Ha čuj, barem će oni koji kupe matičnu ploču na nju moći ubaciti procesor s nadolazećom novom jezgrom. Vlasnici ploča za Intelove procesore nemaju takav luksuz, niti su ga praktički ikad imali.

A to kaj će dizati samo dizati taktove nije ništa negativno ako uzmemo u obzir da Intel to radi od cca 2000 godine s Pentiumom 4.

Pogledaj si malo u attachu kaj AMD radi usput, bez čekanja nove serije procesora.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	amd.JPG‎
Views:	248
Size:	84.1 kB
ID:	6000  
Staro 09.04.2006., 14:51   #34
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Pa isto ti je... svejedno prelazio na conroe ili na AM2 svejedno moraš uzet novu ploču. Ali iako je isto ja kažem bolje novi čipset nego novi sck.

To šta intel diže taktove je najveća pogreška a conroe je najbolje šta im se moglo dogoditi.

-Nova arhitektura i konstrukcija dvojezgrenih proceva koji djele L2 keš memoriju. Manja konsupcija energije, manje zagrijavanje i tako dalje.

Šta reć nego ludnica i konačno je opet u igri.
Staro 09.04.2006., 15:01   #35
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor Smartguy
To šta intel diže taktove je najveća pogreška i.
Nije pogreška nego su jedino tako mogli do sada.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 16:11   #36
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Beren
A kaj bi to trebalo značiti da ne znaju iskoristiti kako treba? Firmi raste profit, povećali su udjel na svim tržištima, posebno ako je riječ o 4p serverima...nije mi jasno o čemu ti to?
To sto su povecali udjel (i to iskljucivo u odnosu na ekvivalentne Intelove masine; cinjenicno, AMD se kleo u NUMA i slicne pizdarije od kojih smo qurca vidjeli, ne da se itko osim nadrih gurua s Tomicinog ocvrsja i slicnih neupucenih novinara pretjerano nadao icemu) ne znaci da su nesto pretjerano pametni, nego da jednostavno znaju prodati cinjenicno ne bas predobar procesor, obzirom na potencijal istoga.

Citiraj:
I što ti to znači AMD nema svoju tehnologiju? Radi s IBM-om, to je istina, ali to što imaju partnerstvo ne znači da sve uzimaju od IBM-a. Ne znam od kud izvlačih te svoje hipoteze.
Da te podsjetim, AMD je svoj zadnji proizvod izbacio kada? Cisto da ti podrazim memoriju, '95 (K5) te do tog trenutka do dana danasnjeg, nista svojega nisu izbacili. Interesantno je pak da i taj jedan jedini jad koji su izbacili od '75 odnosno svojeg prvog samostalnog uP, bio toliko los da su za K6 morali kupiti NexGen, koji je, vidi vraga, bio sacinjen od sacice Intelovaca - prebjeaga.

Citiraj:
Treća stvar, kaj ti to znači da AMD nema novu tehnologiju? Da nema novu jezgru?
Da, AMD od K7 nema novu jezgru, ne treba PhD da to shvatis. Ne da je ista lose u tome, no vrc ide na vodu dok se ne razbije... Uz to, te AMD-ove "nove jezgre" obicno se svode na smanjivanje litografije za izradu odnosno povecavanje cachea ili jezgara (u novije vrijeme).

Jedino sto AMD moze spasiti, a sve se cini da idu na to, je _iznimna_ mogucnost baratanja cache koherencijom prenesenom s Alphe. To ce AMD-u omoguciti puno efikasnije baratanje multi core procesorima i jedino ce time moci parirati Intelu ubuduce.

No sama cinjenica da je Intel s NetBurstom uspio parirati AMD-u zapravo je najveca samarcina prebjezima iz Fairchild...

Programer

Zadnje izmijenjeno od: Bubba. 09.04.2006. u 16:52.
Staro 09.04.2006., 16:49   #37
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
A sto je s Intelovim biserima?
Pogledaj roadmap za 2005. god

http://www.theinquirer.net/?article=7481
Staro 09.04.2006., 16:59   #38
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Da te podsjetim, AMD je svoj zadnji proizvod izbacio kada? Cisto da ti podrazim memoriju, '95 (K5) te do tog trenutka do dana danasnjeg, nista svojega nisu izbacili. Interesantno je pak da i taj jedan jedini jad koji su izbacili od '75 odnosno svojeg prvog samostalnog uP, bio toliko los da su za K6 morali kupiti NexGen, koji je, vidi vraga, bio sacinjen od sacice Intelovaca - prebjeaga.
Aha, dakle čim netko kupi tuđe inženjere odmah to nije njegov proizvod nego nečiji tuđi. Dakle ako AMD želi napraviti svoj procesor, svi inženjeri moraju odrasti u Dresdenu, ići na Dresdensko sveučilište, nakon toga se zaposliti u AMD-u i svi zajedno dizajnirati procesor tako da bi ga ti nazvao AMD-ovim dijelom?

Da li to znači da Banias nije Intelov već od neke Izraelske firme u kojoj su inženjeri radili prije nego što su prešli u Intel?

Citiraj:
Da, AMD od K7 nema novu jezgru, ne treba PhD da to shvatis. Ne da je ista lose u tome, no vrc ide na vodu dok se ne razbije... Uz to, te AMD-ove "nove jezgre" obicno se svode na smanjivanje litografije za izradu odnosno povecavanje cachea ili jezgara (u novije vrijeme).
Ajde mi daj usporedbu K7 i K8 jezgre i navedi zašto su toliko slične odnosno zašto K8 po tebi nije nova jezgra? Kad si već toliko upućen u arhitekturu procesora onda ćeš to isisati iz malog prsta.

Citiraj:
Jedino sto AMD moze spasiti, a sve se cini da idu na to, je _iznimna_ mogucnost baratanja cache koherencijom prenesenom s Alphe. To ce AMD-u omoguciti puno efikasnije baratanje multi core procesorima i jedino ce time moci parirati Intelu ubuduce.
Da, MOESI AMD koristi od K7 MP procesora i MOESI je prednost, ali ne jedina prednost koju će AMD imati pred Intelom. Zaboravljaš na hypertransport koji je osjetno bolje rješenje nego standardno sabirnično sučelje ako govorimo o većim sustavima. Da ne govorimo o tome da AMD cilja na skalabilnost od 32p+ što Intel ne može niti u najluđim snovima baš zbog ograničenja sabirnice.

Citiraj:
No sama cinjenica da je Intel s NetBurstom uspio parirati AMD-u zapravo je najveca samarcina prebjezima iz Fairchild...
Što bi ovo sad trebalo značiti? Uspoređuješ dvije firme koje su odnosu kao David i Golijat. Sama činjenica da je AMD od sekundarnog proizvođača Intel klonova posta oštra konkurencija govori sama za sebe.
Staro 09.04.2006., 17:01   #39
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Autor Jerry
A sto je s Intelovim biserima?
Pogledaj roadmap za 2005. god

http://www.theinquirer.net/?article=7481

Point je u tome da AMD već neko vrijeme ne igra na kartu Intela već se ponaša kao npr. IBM. Ne rade pompozne najave, nego efikasno izdaju procesore koji su bolji od onih prethodnih. Za Intel se to nikako ne može reći.
Staro 09.04.2006., 18:34   #40
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Autor Beren
Aha, dakle čim netko kupi tuđe inženjere odmah to nije njegov proizvod nego nečiji tuđi.
Citas li ti ikad sam sebe?

Citiraj:
Dakle ako AMD želi napraviti svoj procesor, svi inženjeri moraju odrasti u Dresdenu, ići na Dresdensko sveučilište, nakon toga se zaposliti u AMD-u i svi zajedno dizajnirati procesor tako da bi ga ti nazvao AMD-ovim dijelom?
Ne, dovoljno je ne ici reverse engineeringom, prestati tuzakati konkurenciju i kupovati tudje tehnologije/inzinjere.

Citiraj:
Da li to znači da Banias nije Intelov već od neke Izraelske firme u kojoj su inženjeri radili prije nego što su prešli u Intel?
Koje to "neke izraelske firme", dragi Denise? Citava Centrino koncepcija proizasla je iz Intel Israel's Design Centara, dakle, ne radi se o "nekoj izraelskoj firmi" nego o "nekome" koga je Intel platio da to uradi.

Citiraj:
Ajde mi daj usporedbu K7 i K8 jezgre i navedi zašto su toliko slične odnosno zašto K8 po tebi nije nova jezgra? Kad si već toliko upućen u arhitekturu procesora onda ćeš to isisati iz malog prsta.
Kad bolje razmislim, mozda si u pravu. Od K7 arhitekture koja je radila cuda uspjeli su napraviti govno od K8. No kad vec molecivo pizdis da ti objasnim nesto sto vec zna i svaki Teo na grani, K8 nije donio nista novo u samom dizajnu osim ponesto redizajniranog pipelinea (koji je, u sustini, ostao isti kao i na K7), integrirani memorijski kontroler te HT. Hm, da vidimo dalje. Identican fp64 FPU, komada 3 - na oba procesora. 3 x86 decoding unita - na oba procesora. 3 integer unita - na oba procesora. Hmm, organizacija cachea - identicna, pogotovo sto se tice L1.

Kontrapitanje - sto je toliko intrinsicno u K8 arhitekturi da nije ni blizu K7?

Citiraj:
Da, MOESI AMD koristi od K7 MP procesora i MOESI je prednost, ali ne jedina prednost koju će AMD imati pred Intelom. Zaboravljaš na hypertransport koji je osjetno bolje rješenje nego standardno sabirnično sučelje ako govorimo o većim sustavima. Da ne govorimo o tome da AMD cilja na skalabilnost od 32p+ što Intel ne može niti u najluđim snovima baš zbog ograničenja sabirnice.
Cilja i Intel, Xeoni se "lako" dadu spojiti do 256 komada, FYI. Na stranu to sto cak ni bajni A64 nije NUMA sposoban kako spada, pa mu skaliranje hrpetine procesora ne znaci apsolutno nista.

Citiraj:
Što bi ovo sad trebalo značiti? Uspoređuješ dvije firme koje su odnosu kao David i Golijat. Sama činjenica da je AMD od sekundarnog proizvođača Intel klonova posta oštra konkurencija govori sama za sebe.
Svako zdravo trziste ima konkurenciju. Ne znam zasto mislis da je AMD ostra konkurencija Intelu.

Programer
Staro 09.04.2006., 20:53   #41
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Citiraj:
Ne, dovoljno je ne ici reverse engineeringom, prestati tuzakati konkurenciju i kupovati tudje tehnologije/inzinjere.
Tužakati konkurenciju zbog uporabe nelegalnih taktika za održavanje monopola na tržištu je po meni sasvim u redu. Sporenje s Intelom oko tehnologija je završilo prije više od 10 god.

Reverse engineering? A čega to?

Kupovati tuđe tehnologije i inženjere? Naravno, ako ih možeš dobiti za prihvatljivu lovu. Ali i dalje mi nije jasno čiju je to tehnologiju AMD upotrijebio pri dizajnu K7 odnosno K8.

Citiraj:
Koje to "neke izraelske firme", dragi Denise? Citava Centrino koncepcija proizasla je iz Intel Israel's Design Centara, dakle, ne radi se o "nekoj izraelskoj firmi" nego o "nekome" koga je Intel platio da to uradi.
Da, ali inženjeri koji rade u centrima zasigurno nisu sve svoje ideje dobili baš u Intelovom labu. I sigurno ih je hrpa radila u drugim tvrtkama prije Intela.

Citiraj:
Kad bolje razmislim, mozda si u pravu. Od K7 arhitekture koja je radila cuda uspjeli su napraviti govno od K8. No kad vec molecivo pizdis da ti objasnim nesto sto vec zna i svaki Teo na grani, K8 nije donio nista novo u samom dizajnu osim ponesto redizajniranog pipelinea (koji je, u sustini, ostao isti kao i na K7), integrirani memorijski kontroler te HT. Hm, da vidimo dalje. Identican fp64 FPU, komada 3 - na oba procesora. 3 x86 decoding unita - na oba procesora. 3 integer unita - na oba procesora. Hmm, organizacija cachea - identicna, pogotovo sto se tice L1.
Govno? Ti si se najeo jebene bunike meni se čini.

Zaboravio si na recimo

- osjetno unaprijeđena jedinica za granjanje
- nešto dublji integerski pipeline
- osjetno unaprijeđeni instrukcijski dekoder
- podrška za 64-bitne instrukcije

Drugim riječima, da, K7 i K8 jesu slični, ali nisu jednaki. K8 je frizirani K7 na steroidima nakon plastične operacije i ljetovanja na Barbadosu.

Citiraj:
Cilja i Intel, Xeoni se "lako" dadu spojiti do 256 komada, FYI. Na stranu to sto cak ni bajni A64 nije NUMA sposoban kako spada, pa mu skaliranje hrpetine procesora ne znaci apsolutno nista.
Izvrsno, samo mi još reci cijenu spajanja toliko broja Xeona i gdje je to uopće iskorišteno. Druga stvar, po čemu to K8 nije NUMA sposoban?

Oni nisu imali problema, koliko vidim...
http://www.digit-life.com/articles2/cpu/rmma-numa2.html

Citiraj:
Svako zdravo trziste ima konkurenciju. Ne znam zasto mislis da je AMD ostra konkurencija Intelu.
Looool, a tržište x86 procesora je šatro zdravo? Da nema AMD-a konkurencije Intelu ne bi bilo. Ako pak govorimo o osobnim računalima uključujući Apple, još je gora situacija budući da je Jobs odlučio također preći na Intel. Ne x86 procesor, nego Intelov x86 procesor.
Staro 09.04.2006., 21:06   #42
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
S ovim si ga grdo našel : cheers2
Iako opako oftopičarite

Citiraj:
Autor Beren
- podrška za 64-bitne instrukcije

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 21:27   #43
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Nego onak fuullll off topic sta mislite koliki bi bio super pi na 256 uparenih xeona

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 21:33   #44
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
ja bi bio najsretniji da ga moja ploča ne podržava, pa da je se napokon riješim i ubodem ddr2 800 i da radi kako spada, a ovako mi stoji u ladici i skuplja prašinu...
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2006., 21:45   #45
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Codiac-
Nego onak fuullll off topic sta mislite koliki bi bio super pi na 256 uparenih xeona
Losiji nego 8 uparenih Cell procova

http://www.pcstats.com/articleview.c...id=1727&page=3
Staro 09.04.2006., 22:28   #46
Smartguy
Spiderpig
Moj komp

Smartguy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Lorde ti uvik o toj svojoj memoriji i kako stoji u ladici.
Staro 09.04.2006., 22:34   #47
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
nikako da se pomirim sa tim, pa se jadam
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno