|
![]() |
#1 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Fali jumper na hardu
--- iz raznoraznih razloga komp mi je bio kod jednig tipa , inace ok covjek , sve mi je popravio , al kad mi ga je vratio , evo trek sad sam skuzio da fali jumper na hardu! hard vise - manje normalno radi . tu i tam se nes zblesira al kazem normalno loada inace sve. e sad ja imam doma jeda stari WD hard , od 800 m b (ovaj koji mie u kompu je 40 GB) oba su Caviar serija i imam jedan dvd rom i jednu przilicu pokvarenu sa jumperima.. da napravim zamjenu il jednostavno da pustim tak kak je? naime sta odnio sam hard kod sestricne , usteko ga fino , i ne zeli ga nac! dapace ne nade ni njem (ibmov) hard . savjeti ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma stavi bilo kaki jumper na mjesto starog i mirna Bosna... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako nema jumpera onda kako radi hard (kao master, slave, cable select) ?
![]() |
#4 |
lepi
|
NEMAM POJMA!! to i mene zanima bas ! ne kuzim kak radi onda . radi kao primary master . !!! jel ja smijem uzet jumpere s ovih optičkih uredaja? jedan je creative dvd rom a drugi samsung cd rw . opcija da idem kod lika po jumper ne pali jer ionak mi je prakticki besplatno dao svoje komponente necu ga sad jos ic jebat za nes tak malo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
Uzmi jumpere sa optičkih uređaja i stavi ih na mjesto starih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Spermich Termich
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Odi u bilo koju informatičku trgovinu/servis, dat će ti jumper. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
lepi
|
Citiraj:
fala : goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
povezes komadicom zice ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
WD-i inace kad su sami spojeni na kanal (bez slave-a) prema pravilu moraju radit bez jumpera...
![]() |
#12 |
Banned
|
: lol2 : Kao sto je receno, jumper je obican komad zice... Ja ih imam doma u izobilju pa ti mogu poslati jedno 20 komada ako treba! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
dok sam imao vise ide hdd-ova na ploci i optickih uređaja, najbolje mi je radilo kad je samo na sistemskom disku bio jumper na master a svi ostali uređaji bez jumpera... ak ti dobro radi nemoras ga ni stavljat....
![]() |
#14 |
lepi
|
to valjda zato jer su se onda ponasali kao cable select pa nisi nis moro prčkat po jumperima @m4 nesto dobro dobro nisu svi tak obrazovani ko ti ![]() kaj sam ja znao.al necu ga stavljat dok god sve dobro radi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Ma, najbolje da ti to izvadis van i uzmeš onu mašinu za švasanje. stavi lem u ruke i upali. Sam pazi da ti stan ili kuca ne izgori ![]() E imam jedno glupo pitanje. Jel ima di jumpea za kupit. Imam ja hrpetinu, ali trebao bi one kaj imaju onaj dugacki produzetak tak da ih mogu lakse mijenjat. |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
E to ja imam, al ti ne dam. ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Joj oko čega radite strku ![]() jumper ko jumper komad žice obložen plastikom, spaja 2 pina... odi u chipoteku i reci da si izgubio i dat će ti sa guštom par njih kao što je neko prije napisao... ![]() a ako radi i ovako dobro kao što i sam kažeš onda bolje ne popravljati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
WD bez jumpera radi u single modu. I kad je jumper na hardu ništa ne spaja, zapravo pinovi na hardu sa single samo služe da imas di stavit jumper, za ispravan rad ti ne treba.
__________________ |
![]() |
#20 |
lepi
|
ček ajd sad to prevedi kaj si reko jel može imat negativnih poslejdica za rad windowsa i/ili aplikacija u doticnima ak nema jumpera na tom mom Wdigitalu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
ne može bit negativnih posljedica, jedino ako ga stavljaš u slave ili master položaj neće radit dok ne metneš jumper na pravo mjesto.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 03.04.2006. u 19:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|