PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Fali jumper na hardu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36771)

Hrvoje xyz 31.03.2006. 18:59

Fali jumper na hardu

---

iz raznoraznih razloga komp mi je bio kod jednig tipa , inace ok covjek , sve mi je popravio , al kad mi ga je vratio , evo trek sad sam skuzio da fali jumper na hardu!

hard vise - manje normalno radi . tu i tam se nes zblesira al kazem normalno loada inace sve.

e sad

ja imam doma jeda stari WD hard , od 800 m b (ovaj koji mie u kompu je 40 GB)

oba su Caviar serija

i imam jedan dvd rom i jednu przilicu pokvarenu sa jumperima..

da napravim zamjenu il jednostavno da pustim tak kak je?
naime sta odnio sam hard kod sestricne , usteko ga fino , i ne zeli ga nac! dapace ne nade ni njem (ibmov) hard .

savjeti ?

domy_os 31.03.2006. 19:08

Ma stavi bilo kaki jumper na mjesto starog i mirna Bosna... ;)

immortal 31.03.2006. 19:32

Ako nema jumpera onda kako radi hard (kao master, slave, cable select) ?

Hrvoje xyz 31.03.2006. 20:28

NEMAM POJMA!!
to i mene zanima bas !

ne kuzim kak radi onda .
radi kao primary master .
!!!

jel ja smijem uzet jumpere s ovih optičkih uredaja?

jedan je creative dvd rom
a drugi samsung cd rw .

opcija da idem kod lika po jumper ne pali jer ionak mi je prakticki besplatno dao svoje komponente necu ga sad jos ic jebat za nes tak malo..

PC Maniac 31.03.2006. 20:33

Uzmi jumpere sa optičkih uređaja i stavi ih na mjesto starih.

terminator 31.03.2006. 22:13

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz
NEMAM POJMA!!
to i mene zanima bas !

ne kuzim kak radi onda .
radi kao primary master .
!!!

jel ja smijem uzet jumpere s ovih optičkih uredaja?

jedan je creative dvd rom
a drugi samsung cd rw .

opcija da idem kod lika po jumper ne pali jer ionak mi je prakticki besplatno dao svoje komponente necu ga sad jos ic jebat za nes tak malo..

pa pogledaj na hardu kak radi po defaultu, i stavi koji hoćeš jumper :beer:

domy_os 31.03.2006. 22:51

Odi u bilo koju informatičku trgovinu/servis, dat će ti jumper. ;)

Simba-OS 31.03.2006. 23:06

Jumper nije ništa drugo nego najobičniji komad metala koji kratko spaja određene kontakte i svi su isti. Možeš skinuti i bilo koji jumper sa bilo koje stare matične i staviti ga tamo gdje ti fali. ;)

Hrvoje xyz 01.04.2006. 03:49

Citiraj:

Autor Simba-OS
Jumper nije ništa drugo nego najobičniji komad metala koji kratko spaja određene kontakte i svi su isti. Možeš skinuti i bilo koji jumper sa bilo koje stare matične i staviti ga tamo gdje ti fali. ;)

bravo , upravo to sma htio cut!!
fala : goood :

Codiac 01.04.2006. 18:50

povezes komadicom zice :D

nexus-6 02.04.2006. 21:00

WD-i inace kad su sami spojeni na kanal (bez slave-a) prema pravilu moraju radit bez jumpera...

maX 02.04.2006. 21:26

: lol2 : Kao sto je receno, jumper je obican komad zice... Ja ih imam doma u izobilju pa ti mogu poslati jedno 20 komada ako treba! :D :D :D Inace, vecina hardova bez jumpera radi kao cable select...

FERRYS 02.04.2006. 21:33

dok sam imao vise ide hdd-ova na ploci i optickih uređaja, najbolje mi je radilo kad je samo na sistemskom disku bio jumper na master a svi ostali uređaji bez jumpera...

ak ti dobro radi nemoras ga ni stavljat....

Hrvoje xyz 02.04.2006. 23:15

to valjda zato jer su se onda ponasali kao cable select pa nisi nis moro prčkat po jumperima

@m4 nesto dobro dobro nisu svi tak obrazovani ko ti :D
kaj sam ja znao.al necu ga stavljat dok god sve dobro radi..

Mad_Duke 03.04.2006. 00:44

Ma, najbolje da ti to izvadis van i uzmeš onu mašinu za švasanje. stavi lem u ruke i upali. Sam pazi da ti stan ili kuca ne izgori :D hehe

E imam jedno glupo pitanje. Jel ima di jumpea za kupit. Imam ja hrpetinu, ali trebao bi one kaj imaju onaj dugacki produzetak tak da ih mogu lakse mijenjat.

domy_os 03.04.2006. 03:38

E to ja imam, al ti ne dam. :p :D

mat 03.04.2006. 15:15

bilokakav jumper uzmi i stavi di ti treba

SniperWolf 03.04.2006. 16:36

Joj oko čega radite strku :D
jumper ko jumper komad žice obložen plastikom, spaja 2 pina...
odi u chipoteku i reci da si izgubio i dat će ti sa guštom par njih kao što je neko prije napisao... ;)
a ako radi i ovako dobro kao što i sam kažeš onda bolje ne popravljati :D znaš onu; ,,ne popravljaj, ako nije pokvareno''

BrunoZG 03.04.2006. 17:05

WD bez jumpera radi u single modu.

I kad je jumper na hardu ništa ne spaja, zapravo pinovi na hardu sa single samo služe da imas di stavit jumper, za ispravan rad ti ne treba.

Hrvoje xyz 03.04.2006. 17:13

ček
ajd sad to prevedi kaj si reko

jel može imat negativnih poslejdica za rad windowsa i/ili aplikacija u doticnima ak nema jumpera na tom mom Wdigitalu ?

BrunoZG 03.04.2006. 17:18

ne može bit negativnih posljedica, jedino ako ga stavljaš u slave ili master položaj neće radit dok ne metneš jumper na pravo mjesto.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:08.