|
|||||||||||
|
|
#13021 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#13023 |
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#13025 | |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#13026 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Vec par dana testiram FiiO JT7 planar slusalice i... ne znam... nis posebno... Za tu cijenu (cca. 130EUR) svakako dobro sviraju, no imam i boljih slusalica... Ako ih i nabavi netko, nece pogrijesiti jer su skroz OK... Usput, prodao sam Senn HD650, bas mi nikako nisu sjele... Steta... ![]() I dalje mi primarni izbor ostaju AKG K340 za visemanje sve akusticno, instrumentalno, vokalno, bez puno groovea... A Denon AH-D600 uvjerljivo najbolje kontroliraju bas od svih slusalica koje sam ikada slusao, tako da njih imam za elektroniku, rock, alternativu i slicno... Jos cu odlucit sta cu sa FiiO... Nisu one lose, nego jednostavno imam boljih... Mozda si ih zadrzim cisto zato jer su planarne, a takve nemam bas priliku slusat...
|
|
|
#13027 |
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Interesantno da su planarke tako jeftine, moje chi-fi prije niti pola godine na popustu bile 230 eura. Btw. tema za sluške: https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45948 |
|
|
|
|
|
#13028 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Bro. 11.03.2026. u 10:15. |
|
|
|
|
|
|
#13029 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Random muzika sa Radio Paradise, zvučnik u plafonu i sub na podu. https://youtube.com/shorts/1PMQLxAG6PY?feature=share A-weighting (dBA) Purpose: Simulates human hearing at low sound levels (~40 phons). Characteristics: Strong attenuation of low frequencies Moderate attenuation of very high frequencies Most commonly used today Approximate attenuation: 31.5 Hz → -39 dB 63 Hz → -26 dB 125 Hz → -16 dB 1 kHz → 0 dB (reference) Typical uses: environmental noise workplace noise regulations building acoustics general noise complaints This is the standard measurement for most regulations. https://youtube.com/shorts/MKqQTSJO6tc?feature=share C-weighting (dBC) Purpose: Represents nearly flat frequency response (close to real acoustic energy). Characteristics: Very little filtering Only slight low-frequency attenuation Approximate attenuation: 31.5 Hz → -3 dB 63 Hz → -1 dB 1 kHz → 0 dB Typical uses: loud sound measurement concert / PA systems subwoofer and bass analysis peak sound pressure |
|
|
|
|
|
|
#13030 |
|
Pink Floyd fan
|
Evo za sve audijofile i one koje sa tako loše osjećaju. Ništa bez pravog kabaova! https://youtu.be/QjvgL9_zL80?si=rUZJyQcv_wtUp6Ar Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#13031 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Snake Oil A hebiga dok bude idiota buju kramari trzili. |
|
|
|
|
|
|
#13032 | |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#13034 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ekipa trebam preporuku/savjet slazem si neki hifi setup, ideja je imati dva bookshelf zvucnika koji bi sluzili za slusanje s gramofona i idealno tv, mob, itd. i sad koliko vidim izbor za moj budget mi je Klipsch Fives (Cak mozda cekati v2?) ili npr. KEF LSX II (mozda LT) uz neki phono preamp po potrebi. Klipsch mi se cini dobar all around buy da smanjim broj kutija, ima neko mozda slican setup i kakva su iskustva? |
|
|
|
|
|
#13035 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#13037 |
|
Pink Floyd fan
|
Mrak! ![]() Bilo je dobro, wet dream even but in 80/90's. Sad možda ako još radi i ako te rajca vintage ![]() P. S. Vjerojatno treba i kondiće promijeniti i tako... Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#13038 |
|
White Rabbit
|
|
|
|
|
|
|
#13040 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Kazicu znaju propadati zupcanici, na cincevima zna biti popucanih lemova, ali generalno nisam nailazio na neke vece probleme ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#13042 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
|
|
#13043 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
otprilike je ovo i točno, s time da je to sve koštalo pun k u to doba tako da i entry level hifi je bio hifi. stari mi je rekao da je njegov m228x nedgje polovicom 80ih koštao oko 1000 DM. cd player smo si (samnom kao klincem u to doba) uspjeli priuštiti mislim 1995. tek. na svu sreću 228x je zvučao gotovo kao cd i ploče su se presnimavale debelo u 90ima. dan danas te snimke iz 80ih zvuče nevjerojatno dobro. i da, kazić je na ovoj kolekciji najslabija karika, em je meh bio oduvijek, ali veće sranje je šta se smrvi pogonski zupčanik (i to na oba decka). ti mehanizmi iz 90ih su im bili loši. tako da šta se decka tiče slobodno ga se riješi. ja bi si od ovoga pustio samo amp, ostalog bi se riješio jer nije nešto i relativno je ružan dizajn. |
|
|
|
|
|
|
#13044 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Što se tiče pojačala, na stranu što je sound tih Technicsa bio meh, meni bi danas previše nedostajao daljinac, no ako ne smeta, uz malo ispuhivanja i kontakt spreja na potove i prekidače moglo bi raditi još dosta dugo. Zvučnici? Rade? |
|
|
|
|
|
|
#13045 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Exportdrvo linija... Mastao sam za Technicsom dok sam u srednjoj skoli bio... Ali realno, kazic je najslabiji iz te serije, CD player isto... Pojacalo nemam pojma, mozda je cak i OK... Zvucnici kakvi jesu da jesu, trebali bi biti pristojni... To nije bila ona mini-inija, nego linija po komponentama i sve to i dan danas bi trebalo skroz fino svirati...Osobno to ne bih bacao, nego bih istestirao jel sve radi i onda proslijedio nekom srednjoskolcu ili studentu u familiji kojem dobro dodje sobna malo kvalitetnija linija...
|
|
|
#13046 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
pojačalo i kazić 1994g , ovo ostalo 1989/90 ti entry kazići su imali extremno glasan mehanizam. čuo si ih u drugoj sobi kroz zatvorena vrata kad ide play/stop eno ih po 'kleineanzeige' za 25-50€kažem, kod prodaje ne vredi (ima hrpa takvih setupova na njuški, vrte se 3-4 godine) neke novce, kao uspomena OK pogotovo ak je prvi vlasnik pa zna povijest |
|
|
|
|
|
#13047 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
za garažu/sjenicu/konobu top. za stan almost useless. |
|
|
|
|
|
#13048 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa sad bas da je useless, necemo pretjerivati Za neko casual slusanje je svakako bolje od bilokakvih bluetooth zvucnika, modernih linija, soundbarova i tko zna cega sve ne sto ljudi danas koriste za slusanje Naravno, nije neki uber HiFi, ali nije ni useless...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
![]() |
|
|