Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 16:27   #21151
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
Pa sad. Ajde da si usporedio sa C5 pa još donekle drži vodu, iako je i taj postotak 90% protiv C5 preveć, a protiv G5 C8K nema šta tražiti.
Da, kad malo razmislim vjerojatno jest pretjerana izjava... Al ajmo malo pogledati real world iskustvo, ne samo brojke na papiru... Svaki drugi dan imam priliku viditi C5 65" kod brata, dok frend kod kojeg sam često ima G5, samo 55". Famozna crna i prikaz iste je naravno bolji kod OLED-a, tu nema diskusije, al da je loša na C8K - ni blizu. Ne znam jesi li ikad vidio kako taj tv prikazuje crnu i kakav nevjerojatan kontrast ima (za jedan mini-LED LCD), al ja odgovorno tvrdim da je razlika vidljiva samo ljudima koji su navikli na OLED i onima koji su dobro upućeni - čitaj entuzijasti. Da nemam C8K doma i da nisam iskusio iz prve ruke, ovo vjerojatno nikad javno nebi tvrdio . Btw, isti frend koji ima G5 već godinama, kad je došao kod mene i prvi put vidio tv, ispalio je ko iz topa - ovo mora da je neki Samsung OLED! ...a prije nego je došao - izolirkom sam prekrio TCL znak na donjem bezelu . Namjerno, jer sam htio viditi iskrenu reakciju. Znači čovjek koji dobro zna što je OLED i gleda u svoj G5 cca 3 godine te redovno igra PS5 na njemu je zamjenio C8K sa OLED-om i to sa 3m udaljenosti. Sad ti vidi jel se isplati dati 1k eura više Zato sam i napisao, ako lova nije problem G5 is the way to go, ako pak želiš uštediti 900-1000e i imati vrlo slično iskustvo onda C8K. Ili s druge strane ako prostor nije ograničen - 75" C8K je i dalje jeftniji 350-400e od 65" G5
Staro Jučer, 16:39   #21152
tpm4
Premium
Moj komp

tpm4's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
LG G5? Godinama?? Sve jasno...
tpm4 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 16:41   #21153
Matijac
Premium
Moj komp

Matijac's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
A kak ti je C8K kad gledaš sa strane? Ja planiram svakak G5 baš zbog toga jer TV gledam većinom iz kauča sastrane.

Matijac je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:23   #21154
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Kako 3 godine gleda lg g5? Nije li izašao lani ?
Ukoliko on ima g2 npr razlika do g5 je osjetna
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 17:51   #21155
Ivooh1
Registered User

Ivooh1's Avatar

Datum registracije: May 2017
Meni je ustvari bezveze uspoređivati mini led televizore sa oledima. Oled ima bolji prikaz slike i gotovo, a imam tcl c7k 55. Zašto nisam uzeo oleda, jednostavno, lg ne podržava sve formate zvuka i ima web-os i još košta skoro 400 eura više. Po, meni to jednostavno nije kompletni uređaj kakvoga bi ja htio. Moje razmišljanje je išlo u smjeru Sony oleda jer ima android, ali koliko košta ne vrijedi mojega rada. Na kraju tcl ima uistinu ok prikaz slike i kompletan je uređaj. Android radi odlično bez štekanja, kodi, stremio, filmovi veličine 60 gb bez ikakvih problema. S druge strane potpuno razumijem ljude koji kupe lg c5 jer žele top prikaz slike.
Ivooh1 je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:43   #21156
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Hvala svima na prijedlozima. Uzeo sam LG G5 iako sam htio neki Sony OLED. Medjutim, oni ionako uzimaju panele od LG-a i Samsunga, a citav svoj zivot sam uzimao Sony televizore i uvijek su mi redovito rikavali.

Jos od prapovijesti CRT-a,LCD-a i nadalje. Mislim da je vrijeme da presjecem taj rep. Bila je dvojba izmedju Samsunga i LG-a. Samsung S95F mi isto izgleda mega top,kao transformers tv , al mi je bitan Dolby Vision jer mi je 60% kolekcije u tom formatu.
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:08   #21157
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Također kupujemo novi TV, umirovit ću postojeći Sony 55XF9005 i preći na 65", suzio sam izbor na ova 3 modela:

TCL 65C8K - 1189 €
SAMSUNG 65S90F - 1319 €
TV LG 65C5 - 1399 €

TV se koristi za netflix navečer, zamračeni dnevni, po danu za crtiće i spojen na PC za igranje (tad isto mogu zamračit dnevni), tako da nije izložen nekom jakom dnevnom svjetlu.
Važno je da i maxtv aplikacija radi na njemu, zbog nogometa..

Prvo sam bio za Samsung zbog ljepših boja koje taj panel daje, al C5 ima podršku za Dolby Vision koji ima veću podršku na netflixu, tako da neznam više...

Ideje?

edit: evo slikica dnevnog boravka i prozora pored tva.. :
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:35   #21158
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor tpm4 Pregled postova
LG G5? Godinama?? Sve jasno...
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Kako 3 godine gleda lg g5? Nije li izašao lani ?
Ukoliko on ima g2 npr razlika do g5 je osjetna
Pardon, G3 je u pitanju... Ne pratim toliko LG-eve modele, znao sam samo da je G serija u pitanju.

Citiraj:
Autor Matijac Pregled postova
A kak ti je C8K kad gledaš sa strane? Ja planiram svakak G5 baš zbog toga jer TV gledam većinom iz kauča sastrane.
Da, iz kuta se primjeti nešto smanjena zasićenost boja i crna dobije laganu gradaciju ali i dalje je bolja od bilo kojeg vulgaris LCD-a.
Mene osobno to ne brine ni malo jer ne gledam tv iz kuta pošto mi je dnevni složen tako da ne mogu i da hoću.

Poanta svega ovog nije u tome da ja tvrdim da je mini-Led bolji od Oled-a, nisam to ni jednom tvrdio. Jednostavno dovodim u pitanje isplativost istoga.
Sad kad vidim kako izgleda slika na mom tv-u, ponovo bi izabrao 75" mini-led prije ne znam kakvog uber Oled-a u 55" jer cijena je usporediva. My 2 cents.
Kao i uvijek, svak neka odluči za sebe što mu je najbolje i najisplativije
Staro Jučer, 23:21   #21159
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Citiraj:
Autor MadManBD Pregled postova
Prvo sam bio za Samsung zbog ljepših boja koje taj panel daje, al C5 ima podršku za Dolby Vision koji ima veću podršku na netflixu, tako da neznam više...
Nikakve "ljepse boje" Samsung-a nemogu zamjenit Dolby Vision LG-a
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:21   #21160
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Dao sam si truda pa prije prodaje TCL C7K i skidanja sa nosača stavio CX pored TCL C7K.
Blooming fotka prvo, i da napomenem da u stvarnosti ne izgleda baš toliko grozno, ali se vidi sastrane dosta

IMG-20260206-111244

Drugo su dva videa, jedan HDR sa Youtube drugi 1917 film u Dolbyu.

https://youtu.be/8jnkeBITX6w?feature=shared

https://youtu.be/79bXHH3EoxQ?feature=shared
blackened je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:28   #21161
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Po bojama, vjerojatno bi jedna kalibracija dobro dosla

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:12   #21162
blackened
Premium
Moj komp

blackened's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Probao s rtingsa, probao po preporuci TV Calibration by Darko, gama svakako treba na 2.4, napominjem da nije u stvarnosti ovako u tamnim scenama, niti je TCl toliko blijedo osvijetljen i ispran niti je CX tolko taman. HDR odgovara manje više stvarnosti osim što ide u kliping malo TCL tbog ekspocizije kamere / mobitela.
blackened je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:55   #21163
RedSky
Premium

RedSky's Avatar

Datum registracije: Apr 2017
A kakav je Samsung S90F/S95F kad se gleda iz kuta?
RedSky je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 13:09   #21164
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Citiraj:
Autor blackened Pregled postova
Probao s rtingsa, probao po preporuci TV Calibration by Darko, gama svakako treba na 2.4, napominjem da nije u stvarnosti ovako u tamnim scenama, niti je TCl toliko blijedo osvijetljen i ispran niti je CX tolko taman. HDR odgovara manje više stvarnosti osim što ide u kliping malo TCL tbog ekspocizije kamere / mobitela.
Treba se malo poigrati s opcijama, a ekspozicija na mobitelu isto igra veliku ulogu kod ovakvih scena...
Ja sam npr. unatoč preporukama stavio Gamu na 2.6, micro contrast na low iako preporučuju OFF i sl. Mom oku tako sve bolje izgleda.
Crna je baš crna, kontrast je nešto izraženiji al meni paše. Pokušat ću i ja uhvatiti istu scenu pa bacim koju sliku...
Staro Danas, 17:05   #21165
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Nikakve "ljepse boje" Samsung-a nemogu zamjenit Dolby Vision LG-a
Većina recenzija kaže da je Samsung bolji, dok je reddit više na strani LG-a...

rtings
Citiraj:
The LG C5 OLED and the Samsung S90F OLED trade blows. They're about equally as bright in most HDR content, although the S90F is a bit brighter in Game Mode. In SDR, however, the C5 is way brighter. The S90F does handle direct reflections better, but the C5's black levels barely raise in bright environments, while the S90F's blacks become charcoal gray in the same context. The S90F's QD-OLED panel is far more colorful than the C5's WOLED panel, which is expected. They're about equally as good for gaming, although the C5's Dolby Vision support does give it the slight edge for Xbox gamers.
Nemam pojma koji uzet, možda probat nać dućan koji ih ima jednog pored drugog pa vidjet...
MadManBD je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 17:32   #21166
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
"... but the C5's black levels barely raise in bright environments, while the S90F's blacks become charcoal gray in the same context."

Ovo rusi ali bas sve "nedostatke" manje "colorful" LG C5 panela koji se kalibracijom moze podesit po zelji; medjutim "charcoal gray" se ne moze nikakvim podesavanjem preokrenut u crnu.
Prezime je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na