|
|||||||||||
|
|
#86852 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Nemogu iz prve ruke komentirati jer ja nemam to automaCko kocenje na svom kadetu. Imam warning na tabli i zvuk kad mi netko izleti. Nisam cuo da ekipa sa korejcima i japancima ima tih problema. To sam cuo samo za ove vag krampove. Sto se tice line assista, to sam prije palio samo po autoputu, sad ga palim i po gradu. Znaci iako ga upalim, sustav se aktivira samo kad detektira obje linije. Kad se priblizavam jednoj od linija, onda samo zmiga lampica, kad skoro pa zagazim liniju lagano mi se oglasi. I pokusava ga lagano vratiti u traku ali kad imam ruke na volanu jedva da primjetim. U tom lane assistu ima i ono cudo da auto drzi na sredini trake, na autobanu stavio sam ruke centimetar od volana i fakat ljepo to, skoro pa neprimjetno radi, ali nema sanse da bih se na tome vozio.... |
|
|
|
|
|
#86853 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne bi ti trebao dozvoliti da se duze od xy sekundi vozis na line assistu BEZ ruku na volanu, sustav se uzjebe. Meni je to na autoputu super, napokon mogu na miru uzeti gutljaj vode bez da koljenom drzim volan i cekam ravnicu
|
|
|
|
#86855 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nakon kvaka na vratima, Kinezi zahtjevaju i povratak tipki https://www.carscoops.com/2026/02/ch...n-regulations/
|
|
|
#86856 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Na starom Tiguanu, kada je bio uključen lane assist dopustio bi da digneš ruke sa volana tipa 8-10 sekundi. Nakon toga bi počeo tuliti da vratiš ruke nazad. |
|
|
|
|
|
|
#86857 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
#86858 | |
|
|
Citiraj:
Napunim jednu carapu punu tog pijeska i zavezem na vrhu, onda to uguram u drugu carapu i isto zavezem na vrhu i onda taj smotuljak stavim odozada ispod prednjeg sica da stoji cijelu zimu. I fakat pomaze, puno se manje magle stakla.
|
|
|
|
#86859 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Bas sam sinoc citao ja jundaj forumu kako su pametni ljudi "hakirali" taj lane assist u kombinaciji sa adaptivnim tempomatom i natjerali Santa Fe da autonomno vozi auto putem kilometrima: vrecica sa optimalno 500-550g necega (pijesak ili slicno) unutra se zakaci za lijevu rucicu za saltanje na volanu, i onda ga to lagano vuce prema dole i simulira da je ruka na volanu ![]() Ne mislim to probavati, jer me jeza hvata i od onih 10-15 sekundi sto mi dopusti da vozim bez da diram volan i papucice gasa/kocnice, ali zanimljivo ![]() |
|
|
|
|
|
#86860 |
|
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
da da, ima dosta tih hackova, gleda sam i ja to, ali više volim imati ručice na volanu, pogotovo na duljim vožnjama, gdje je taj lane assist jako primamljiv ![]()
|
|
|
#86861 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Na svu sreću nijebilo nikog iza. Ista mazga je isto tako for no reason ubrzala sama od sebe. Tak da.... Toyota corrola recimo kada se spuštaš prema nekim određenim trajektnim lukama kada su oni oštri zavoji zabrije da si ušao u suprotni smijer i zakuca ti kočnicu. Tak da svi imaju probleme..veće ili manje. |
||
|
|
|
|
|
#86862 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
|
#86863 | |
|
Premium
|
Ma jok sirotinja, bilo je kako bi ona lopina klosarska rekao, tejk it ot liv it. Nisam mogao birati opremu, bikoz spesl edition (da, ostavio sam ti vrata sa ovim spesl ). Koliko sad citam o tome i nije mi zao sto to nemam. Vise mi je zao kaj nemam gepek na gumb. :P Citiraj:
. |
|
|
|
|
|
|
#86864 |
|
The mighty pirate
|
Japanac to sve napravi da obavijesti, ali ne uzima kontrolu. Prvo je sve od sigurnosnih stvari pod prstima, a ne po menijima. Ne vuče volan nego zavibrira i to traku prati tek od 50km/h Ne koči nego izbaci crveno “brake” na ekran i zapišti A ako pišti nešto drugo, tipa parking senzori, ima override/mute pritiskom na srednju tipku na desnoj strani volana. ![]() Milina ![]() Vozio sam nedavno Hyundai Ioniq (onaj prvi), pa to je startna procedura i gašenje svih pištala takva da ti treba manual
|
|
|
#86865 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Jbt, sad kad čitam kaj pišete ispadne da je moja Kuga super pametna jer je za cca dvije godine jednom dala lažno zvučno i svjetlosno upozorenje za prepreku (pješaka) i jednom je uz upozorenja i malo sama prikočila (realno auto je vidio lika kako izlazi s autom iz bočnog parkirališta na rikverc i iako je lik stao nakon što je 50-ak cm provirio na cestu i udaljenost do njega je bila 50-ak metara) ali se nije ukopala na mjestu, a kratka svjetla pali sama bez obzira na dob dana ako senzori prepoznaju kišicu ili magluštinu u kombinaciji sa što ja znam još čime,... i da, prije Kuge sam gledao kupiti Atecu, Karoqa ili Kodiaka, ali su me odgovorili ljubaznošću u dućanu pa hvala im na tome ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 16.02.2026. u 16:42. |
|
|
|
|
|
#86866 |
|
Pod naletima kopita zla
|
Na mazdi se mora upotrijebiti značajna sila da bi zaustavio gepek od zatvaranja što je krepilno. Recimo kad mi je pas u bunkeru i recimo pomakne rep to bi bio čas kada želim brzo zaustaviti gepek. Što naravno ne ide.... Nisam neki fan toga samo iz tog razloga. + neke graaže imaju glupe ventilacijske otvore pa može biti krc jer je auto visok i još kad se vrata otvore.. |
|
|
|
|
|
#86867 | |
|
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Za gume ne treba biti posebna oznaka EV (to je dio marketinga), bitno je da je XL (Extra Load). Recimo Tesla ima svoje oznake : T0, T1 i T2 na gumama označavaju generacije guma posebno razvijenih i odobrenih od strane Tesle za njihova vozila. Gume koje si dobio Hankook veNtus S1 evo3 spadaju u top gume u klasi. S time da za EV postoji varijanta sa Sound Absorber (spužva unutar gume). https://www.blackcircles.com/brands/...sound-absorber |
|
|
|
|
|
|
#86868 |
|
49%winner
|
Gledao sam jednom u salonu Konu, neki top spec, i elektricni gepek izmedju ostalog. Oke, otvorim ja njega, cekam da se digne, divim mu se i sve to... Krenem ga zatvoriti i refleksno ga uhvatim za lim da cu povuci, ali se sjetih da to ne ide tako. U tom trenu se salonom prolomilo "GOSPODINE, NE NE NE, STANITE" i skoci covjek sa svog stola. Rekoh, u redu je, sjetio sam se na vrijeme ![]() Sta to govno od automatskog gepeka zbilja nema neku zastitu od user errora? Sta se uopce desi ako ga netko potegne na silu?
|
|
|
|
#86869 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#86870 |
|
Fresh Juice
|
Stisneš gumb dok se otvara i stane na toj visini? Nikakva sila nije potrebna A možeš i programirat na koju visinu automatski otvara Kod zatvaranja, jbg, nek pas bude u kavezu pa neće rep bit vani. |
|
|
|
|
|
#86871 |
|
Bazinga
|
Napravite test s mrkvom ![]() Uglavnom, kod mene reagira na minimalni otpor. Poklopila me žena (kao slučajno). Zaustavi i odmah podigne malo. Mogu podesiti max visinu otvaranja ili preko ključa ga ostaviti u bilo kojoj poziciji. Kod pakiranja zna biti iritantno jer nema "prešanja" ruksaka. Ali bolje tako nego da netko ostane bez prsta.
|
|
|
#86872 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
A zvuk guma, mislim da ne treba biti jos tisi, ionako kad vozim iza ljudi ne cuju auto i ne maknu se kao kod bivseg benzinca.
|
|
|
|
#86873 | |
|
|
Citiraj:
Jedino po zimi kao da se voze tenkovi po cesti jer veliki broj njih koristi cavlerice ![]()
|
|
|
|
#86874 | |
|
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Evo ne znam ispizdio biH na živce! Ček i kada stane tak jel možeš stisnuti gas i "otići" ili? Nadam se da ima neki veliki gumb koji kaže ISKJUČ SVE! ![]() |
|
|
|
|
|
|
#86875 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kia dosad nijednom nije zajebala sa senzorima... No iznenadil sam se da nema grijač senzora pa ne dela dok ima leda/bljuzge :/
|
|
|
#86876 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Grijace radara su poizbacivali na vecini modela za EU trziste. Nisam siguran ako skandinavske zemlje dobiju posebni tretman kod nekih OEMova. |
|
|
|
|
|
#86877 |
|
49%winner
|
Meni je dashboard bio bozicno drvce onomad kad nam je pao prilicno mokri snijeg, od parking senzora do radara, sve je svijetlilo... Ajde de za radar, meni je iritantno sto se svjetla zalede jer ne generiraju nikakvu toplinu kao halogenke. Nocna voznja u ovim uvjetima je sigurno poseban level zabave (i pauza za ciscenje svjetala) ![]() https://imgur.com/a/syZHxvN
|
|
|
|
#86878 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#86880 |
|
49%winner
|
Mogu misliti kako izgleda tako rasut snop svjetla onima iz drugog smjera, ako uopce itko vise mari za njih. Znaci keramika sigurno pali? Jer nemam problem sa suhim snijegom, on mi se ne lovi ni blizu ovoliko. Zasad je gore glaco99, pa zivi bili do sljedeceg snijega Nervirala me i kisa/rosa, vidjele bi se cudne sjene na rubovima snopa zbog vode pa mi je to titralo nerv.
|
|
![]() |
|
|