|
|||||||||||
|
|
#12781 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
|
|
|
#12783 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Ujedno i jedine kutije koje posjedujem a da su kupovne, cca 1965-1971 godina. Naravno da nema svičanja krivulja nego samo atenuatori za srednje i visoke, ali imaju 12" bass i izvrstan mid koji te preplaši na 4:46-5:20 https://www.youtube.com/watch?v=KcXUiNHFngI To je bilo staro 20 godina dok su Delboy i Rodney bili još u usponu ![]() Ne zaboravi uživati malo i u glazbi a ne samo u gnjavaži forumaša ![]() lp Zadnje izmijenjeno od: Juan. Danas u 02:13. |
|
|
|
|
|
|
#12784 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Te stare kutije me privlace jer znam kakav zvuk daju. Ovo sto imam me zadovoljava ali ono je zvucalo sasvim drukcije i na neki nacin posebno, puno toplije. S tim da to kaj sam cuo valjda nije bilo ni nikaj posebno. Tata je imao Grundig Studio RPC200 sa Grundig Box 450 Professional zvucnicima iz tamo negdje 70-ih. Kad sam ja to uzeo pod svoje "linija" vise nije radila a nisam nasao nikoga tad tko bi to pogledao i obnovio za meni tada prihvatljivu cifru. Zvucnici su izdrzali jos do negdje 2020-e kad je na jednom krepao visokotonac i reko hebaj ga. Al da mi fali ta "toplina" - da. Najblize dode kad spojim gramofon na postojeci sustav ali posto je i on odapeo jer je bio rabljena roba za kikiriki jer sam zelio sam isprobat dal mi pase a cijena ploca i gramofona malo boljih su ...zesce - odustao zasad. Mozda jednog dana ode sve na bubanj i uzmem nekaj vintage ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12785 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
|
|
|
#12786 |
|
White Rabbit
|
|
|
|
|
|
|
#12787 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#12789 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
#12790 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Dečki, pošto vidim da ima poprilično stručnjaka ovdje za hi-fi htio bih vas malo ugnjaviti. Pitanje je koliko ima smisla napraviti-staviti home theather 5.1 ili 5.1.2 Atmos sistem u malu sobu 3,5m x 2,4m? Naime to je nekad bilo predsoblje, ulaz u kuću, ali smo napravili novi ulaz sa terase pa sam ja tu sobicu pretvorio u svoju sa svim gadgetima, 65" TV, PC, gitare itd... Trenutno imam prištekano soundbar Hisense AX5125H koji meni super zvuči za filmove, ali je drek za stereo ko i svaki soundbar pretpostavljam. Tako da što se tiče sterea tj puštanje glazbe sa CD-ova imam 4K Blu ray player Panasonic UB450, na njega spojio DAC i prištekao Presonus Eris 3.5 monitore. I što se tiče glazbe meni to isto jako dobro zvuči u toj sobi. Ali mi ide na živce što sad imam 2 sistema, jedno za filmove, serije, drugo za glazbu plus što ne mogu daljinski pojačavati stišavati kad puštam CD-e nego samo na potenciometru na Presonusima, pa zato razmišljam o jednom sistemu. Ne bih nikakve lude novce trošio, neki polovni Denon X1700-1800h receiver plus polovni 5.1 sistem, npr nešto kao OVO. Ne nužno to, ali nešto tipa tako, kužite. Problem mi je isto što znam da bi zadnji zvučnici trebali biti odmaknuti od trenutne kutne koja je uz zid, ali zbog male sobe to je neizvedivo jer bi onda doslovno kutna bila metar od TV-a tako da bi zadnji zvučnici morali na zid pa ne znam koliko je to svrsishodno. Da li se uopće upuštati u sve to ili ostaviti sve kako je pošto kažem - zadovoljan sam sa svim, osim tih stvari koje sam nabrojao više komforne zone da nisam. A i tu je ona možda neracionalna želja "joj baš bi bilo fora imati HT, em akustički em vizualno" |
|
|
|
|
|
#12791 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Ima zvucnika koji su napravljeni da dobro zvuce i kad nisu puno odmaknuti od zida. Ako zelis udobnost i komfor koristenja tu bi Wiim Amp kao centralna jedinica bio OK zbog kompaktnosti u HDMI ARC funkcije. Ak velicina pojacala nije problem vise manje bilo kaj od brand name pojacala (Yamaha, Marantz, Denon na primjer) ce te zadovoljiti (al gledaj da imas HDMI ulaz). U kombinaciji sa nekim pristojnim zvucnicima (ja iz svog ogranicenog iskustva mogu samo Oberone preporuciti jer znam da i cca 20 cm od zida daju cist zvuk sa fino definiranim donjim spektrom ali kolege ce nesto prikladnije sigurno znati) + eventualno neki sub dobit ces nesto sto ce biti dobro i za mjuzu i za filmove. E sad koliko ce zvucat bolje od Presonusa - pitanje je mozda vise smjestaja i sobe nego samih zvucnika. Presonusi nisu sad nekaj posebno ali nisu bas ni zadnji drek, sasvim solidni zvucnici za manje zahtjevne korisnike. |
|
|
|
|
|
|
#12793 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj: