|
|||||||||||
|
|
#12661 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Paaaaaa...sad....riskirat cu da me se malo pokaki ali mislim da ako pricamo o Class AB vs Class D treba uzeti u obzir naravno i cijenovni razred pojacala. Class A nemogu komentirati jer nikad nisam isprobao (bar ne doma na duze vrijeme) ali izmedu NAD 3020 v2 (D), Wiim Amp (D) s jedne strane te Marantza PM6007 (AB), Yamahe A-S501 (AB) i NAD 316BEEV2 - u kombinaciji sa starim Grundig Box 450 Professional pa kasnije Dali Oberon 1+sub kombinacijom defitivno preferiram Class AB pojacala. Jednostavno imam osjecaj da dozvoljavaju siri spektar zvuka i da zvucnici prodisu punim plucima uz manje napora i na nizoj razini glasnoce. Imao sam kroz godine cuti razne kombinacije u shopovima i kako se dize cijena ja u kratkorocnom slusanju (1-2 sata) sa raznim zvucnicima iskreno nisam neku vecu razliku u zvuku mogao cuti izmedu Class AB i Class D pojacala iz iste cijenovne kategorije i od istog proizvodaca. Chifi Class D pojacala koja se nadu po 100 Eura nebih u isti kos stavljao iako mogu za jeftiniji desktop setup zvucat sasvim pristojno. |
|
|
|
|
|
|
#12662 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Naravno da se neće uspoređivati najjeftinije jedne klase sa najskupljim druge. Nemoguće ih je razlikovati i bitnije je da je pojačalo dobro izvedeno. Sva 3 mogu zvučati izvrsno. Samo što su neki uvjereni ako je A klasa da je to odmah i najbolje. |
|
|
|
|
|
|
#12663 | ||||||||
|
₿
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Čovjek očito zna koliko imam para, ali unatoč tome nije dao savjet šta da kupim, pa sam ga pitao. Šteta da ima 6. čulo za tuđe pare, ali ne i za koji zvučnik preporučiti ![]() Citiraj:
Preskočio ih jer ih reviewi smatraju "jeftinjacima", a onda riskiram da me i ovdje kritiziraju da sam kupio jeftinjake. Citiraj:
Pa nisam ja robot već ljudsko biće, možda ti je ta činjenica promakla? Pazi ovo, ulazim u svijet o kojem nemam pojma, dolazim na forum pitati mišljenje i postavljam neki početni arbitraran budžet jer nemam pojma koliko bi novi sistem uopće mogao koštati, pa me se onda kritizira da sam odabrao pre skupi, pa nađem jeftini, pa me se kritizira da sam odabrao pre jeftini, i onda slijedi vozikanje lijevo-desno u kojem sam ja, po tebi, kriv...onak WTF ? To je kao da ti dođeš kupiti prvi auto u neki salon i nemaš pojma o tome, a evo ja ću sada glumiti ekipu ovdje (djelatnici salona) u tom salonu: tomek: dober dan, ja bih kupil kvaliteten auto da mi traje barem 20 godina do, kajaznam, €20.000 i da obavezno ima ljetne Continental gume. djelatnici salona: naš vam je savjet da kupite ovog 4x4 džipa sa Sava zimskim gumama. On sve može. tomek: ali ja ne želim džipa i ne stane mi u garažu, treba mi nešto manje...i hoću sa Continental gumama. djelatnici salona: sem uzmite ovog vamo (pokažu prstom na auto od €40.000), on vam je odličan i ima Sava zimske gume tomek: to mi se čini nekak pre skupo kaj ne? no kaj mislite o ovom ovdje (pokaže na auto od €17.000 sa Continental gumama) djelatnici: (umiru od smijeha i upiru prstom u tomeka) dajte gospon ne bute valjda štedjeli na autu? tomek: Ok, onda kaj mislite o ovom (pokaže prstom na auto od €50.000) djelatnici: LOL RETARDU JESI TI NORMALAN, KOJI ĆE TI BOG AUTO OD €50.000, haloo ??? ostali djelatnici u pozadini: joj kak si je glupi, još smo mu fino rekli da si zme onog 4x4 džipa sa Sava gumama a on se pravi važan ovdje... randomly ulijeće pijani djelatnik (na zvečevo pelinkovcu): nnnn....ššštiiiii ono...čujjj kaj smo mi ovdje ovi lijevo a ti desno ono šććć (pada na pod) . . . To je moje dosadašnje iskustvo ovdje. Citiraj:
Citiraj:
Ironično za nekog tko mrzi kad netko drugi trolla. ... Citiraj:
Citiraj:
Sada tražim upravo tako nešto. ![]() Citiraj:
Mislim da je istina šta su već rekli ovdje, a to je da će mi bilo koji novi bolji zvučnici biti avion u odnosu na boombox... |
||||||||
|
|
|
|
|
#12665 |
|
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Fotke, da vidimo kako zvuče? ![]() @Neo, stvarno skrati malo replike Nhf, al' u tvojoj anegdoti/igrokazu tomek je problem jer inzistira na Continental gumama...Sent from my 9469X using Tapatalk
|
|
|
#12666 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Raspon modela i cijena je od 20€ do 1000€ za Airpulse A300 Pro https://www.amazon.de/-/en/EDIFIER-A...53&sr=8-1&th=1 A ovo za "kritiziranje" ![]() Na mojima piše "audiophile" i "Hi-Res" audio, sad koštaju 289€ i točno me boli uvo što će netko reć da su jeftini. Ja sam haj-res audijofil i točka ![]() 13 cm su mi odvojeni od zida, spojeni na TV i ne smijem ih odvrnuti više od 20% jer će stvari popadati s polica na suprotnoj strani dnevne sobe. https://www.amazon.de/-/en/Edifier-S...61&sr=8-1&th=1 Prije toga sam imao Q-Acoustics 3020 i pojačalo. Ovo je ispalo daleko praktičnije i bolje. Na 3020 mi je falilo basa, a nisam imao u planu dodavati subwoofer. Da sada kupujem, uzeo bih bez puno razmišljanja ove, čisto jer mi se boja i uzorak kutije bolje uklapa s ostatkom namještaja. https://www.amazon.de/-/en/EDIFIER-A...8BX91KSG&psc=1 Sve opcije koje su ti dosad dali su odlične. Daj nekoj ženskoj u familiji 10 tih preporuka da vidi sliku i nek ti izabere koji su joj najljepši. Kraj priče.
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.01.2026. u 18:17. |
|
|
|
|
|
|
#12667 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ok, neću ništa kemijati oko bi-wiringa ako nema smisla bez navedene dodatne opreme. Hvala. Citiraj:
![]() Hvala i tebi na pomoći i objašnjenju kao i hintu da se ovo makro ne misli na prostituciju hehehehe +1 Zadnje izmijenjeno od: Throttle. 31.01.2026. u 19:15. |
||
|
|
|
|
|
#12668 |
|
Pink Floyd fan
|
Ako ne budeš čuo, nisi dostojan ove teme :D Probaj i podići kabele sa poda specijalni m podizačima za audio kabele. Btw, to stvarno postoji ;) Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12669 | ||
|
₿
|
Citiraj:
Kako da sad znam koliko smijem pisati ? Šta se tiče igrokaza, zašto je tomek problem jer želi Continental gume? On to želi i gotovo, kraj priče. Citiraj:
Tvoji prijedlozi su neloši, samo svi ovi zvučnici imaju ručno podešavanje volume-a i daljinski, pa ne znam koliko to ima smisla stavljati u kombinaciju sa nekim DAC-om koji je preamp i sa njega kontroliram volume. Također mi u toj situaciji nije jasno, npr. ako DAC kontrolira volume, kako onda postaviti volume knobove na tim zvučnicima? |
||
|
|
|
|
|
#12670 |
|
Premium
|
Možda čujem ako prvo izvadim žuto iz ušiju. Sve ali sve samo da budem dostojan ove teme ![]() Šta mi vrijedi podići kabele lifterima ako ne stavim zaštitno/akustičnu podlogu :P Sonic Gold Acoustic Underlay https://www.flooringsupplies.co.uk/c...or-accessories |
|
|
|
|
|
#12671 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Ima tih stalaka za kablove i po 100€ po komadu, treba ti bar 6-8 komada. Ima čak i stalaka za kablove od strujne letve...vi se zafrkavate a niste ni probali i ne znate koliko to proširi pozornicu. Citiraj:
Zato što je continental najbolji i on ti ne želi da se otkližeš po sobi dok sviraš zračnu gitaru. |
||
|
|
|
|
|
#12672 | |
|
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
"Tomek" je problem jer traži a ne želi slušati savjete i zapeo je za "continental gume". Ako je to kraj priče, nek' tomek kupiti što želi. Može kupiti i bicikl i staviti continental gume Ako je tomek sretan, što je najbitnije, nek' se ne obazire na podsmijeh drugih.Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
|
#12673 |
|
White Rabbit
|
Halo...mozda vozim francuski kramp al svejedeno gore stavljam Michelin ili Dunlop Cek malo koja je ono ovo tema...a da Neo jeboga daj kupuj vec jemput te hebene zvucnike i ne gubi vrijeme na sporednim i totalno nebitnim stvarima! P.S.- da ako ti je budet 3000 Eura onda zvucnici za 300 Eura zvuce lose i u usporedbi jesu "smece" jel. A sad > iduci post neka ti bude "evo ekipa da skratim svima muke kupio xyz - izgleda ok i zvuci mi super" - i svi cemo biti sretni iz vise razloga naravno. P.P.S- naj mi vredati biciklina ![]() |
|
|
|
|
|
#12674 |
|
Premium
|
Danas sam spojio jedan mali sistem sa 2 zone u kući koja je još gradilište ![]() ![]() ![]() ![]() Naknadno sam uletio u projekt pa me dočekala situacija sa instalacijom za 3 zvučnika u interijeru i jednim vani. Za prvu ruku sam sve spojio u mono jer je takva instalacija ali nagovaram čovjeka da dodamo 2 zvučnika u stereo kraj tv-a kao treću zonu. On je oduševljen i ovim kako svira jer ne zna za bolje, a stvarno gruva čisto i zvuči kao da je kuća zvučnik. Sistem je zapravo za background muziku, nije HiFi ali čovjeka veseli, svira CMC sa tv-a 😁 Budžet mu je bio do 2K€, ovo je ispalo nešto manje Oprema Audac: - Pojačalo MFA208 sa 3 CIRA8 ugradna zvučnika - Pojačalo COM104 sa jednim ATEO6 zvučnikom Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#12675 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ljolj za Conti i otklizavanju dok svira zračni đitru. |
|
|
|
|
|
|
#12676 | |
|
₿
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#12677 |
|
Pink Floyd fan
|
Da pojasnim prispodobu sa biciklom ![]() Nije uopće problem u continental gumama. Problem je ako se na jeftini ali dobar bicikl montiraju super skupe gume koje koriste recimo profesionalci. To smo komentirali, preskup streamer uparen sa puno jeftinijim zvučnicima. Trebalo bi biti obrnuto, zapravo u istom rangu. Al' opet, ako tomeka veseli, tko smo mi da mu sudimo ![]() Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
|
|
|
#12678 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Neo-ST, da li ovo ST znači da si iz Splita? Evo ja dolazim u ponedjeljak u Split cca 400 km od tebe pred kuću i vozim te u trgovinu. Hoću se uvjeriti da si kupio to što namjeravaš. Nisi ništa dužan, daj samo smanji to, razvlačiš tu kupovinu ko žvaku na suncu. Dam se kladit da imaš novčanik od krtičje kože....smije van ali ne po danjem svijetlu. Gdje je onaj flomaster da se i ja pošaram po faci ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12679 | ||
|
₿
|
Uparivao sam ga i sa skupljim, pa ni tada nije valjalo. Citiraj:
Citiraj:
Jedino da ja dođem u ZG, ali onda častiš gemištekom i pelinom (ali samo zvečevo). |
||
|
|
|
|
|
#12680 |
|
White Rabbit
|
Jer se ne kupuju zvucnici od 3000 Eura za Desktop. E Neo moj Neo sta cemo mi s tobom, nikako na zelenu granu. Ako imas budet recimo 1000 Eura potrosi ga na aktivne zvucnike a ak ti bas streaming treba uzmes Wiim Mini i imas sve kaj trebas. Hoces manje dat za zvucnike? Eno oni Edifieri idu za kikiriki i cevape a zvuce sasvim solidno za tu cijenu. I opet za male novce uparis sa Wiim Mini-em i imas streaming sa sta ti god srce hoce. Osim Chromecast. Za to trebas Wiim Pro. I to je to. EOD. Kad dajes za zvucnike 2000 Eura ili vise ( NE ZA JEBENI DESKTOP !!! ) - e onda uzmes Evesolo da imas nesto da bude leepo a ne samo funkcionalno. A ako te briga za sve to i hoces samo mrcinu sa pocetka price - uzmes nekaj rabljeno kao onaj sustav za 400 Eura i nema ti ravna. Eto - jedan post sve sroceno. Ti si na redu (ne piskaranje po forumu opet vec soping u ponedjeljak - i onda piskaranje po forumu i dojmove ...uz slike obvezno ). P.S. slike nesmiju biti generirane od strane AI-a ![]() |
|
|
|
|
|
#12682 | ||||
|
₿
|
Citiraj:
Drugo, u nijednoj kombinaciji zvučnici nisu bili €3000 već €2000 (Epos ES-7N, na koje je calypso dobio epileptični napadaj). Treće, opet ti guraš taj Wiim... nećuuu jebeniii Wiimmm. Četvrto: Citiraj:
Šta ima veze da je za desktop, ne kužim tu logiku. Za desktop se ne uzimaju zvučnici od €2000...jer ? Mislim, sad ih svejedno neću kupiti jer sam snizio kriterije, ali me zanima kako funkcionira ta logika odnosa cijene/lokacije zvučnika koji se kupuju. Citiraj:
Citiraj:
![]() LAcy, jel ovo previše ili ? Ti me upozori žutim kartonom kad pređem prihvatljiv character count. Niste zaslužili, samo vrijeđate i napadate. Budete dobili 64kbps mp3 uvrh glave. |
||||
|
|
|
|
|
#12684 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Podsjetnik. Zvucnici sa subom 2500 Eura - ispravak netocnog navoda. Ma ne derem se ja samo malo glasnije pisem posto vidim da slabo cujes (jos jedan razlog da ne pretjerujes sa setupom). A zasto neeeeeeces jeeeeeeebeeeeeniiiiiiiiii Wiiiiiiiiiiiiimmmmm? Daj mi jedan valjan razlog osim ekrana i alu prednice da potrosis 500 Eura vise na uredaj koji je funkcijama losiji dok bi istovremeno dao 300-600 Eura za zvucnike (sto je iskreno za ovo sto si naumio i vise nego dovoljno). Ne kupujes za dnevnu sobu i velik setup nego jebeni desktop. DESKTOP. Da ponovimo: DESKTOP. |
|
|
|
|
|
|
#12686 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Jbte na kompu imam neke Genius zvučnike i meni ok.
|
|
|
#12687 |
|
White Rabbit
|
E vidis ovo ti uopce nije lose. Stari Genius zvucnici su bili jeftini a svirali su predobro barem drveni. https://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvu...oglas-42043618 https://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvu...oglas-49514286 https://www.njuskalo.hr/pc-audio/zvu...oglas-43551872 Ak hoces nekaj za male pare > za 50 Eura nemozes bolje proci. |
|
|
|
|
|
#12689 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ovdje izuzimam npr. rabljenu opremu iz kafića, klubova i sl. To je već vjerojatno frljeno i prolijevano. Ali ovo od doma ne vidim problem. Ti nećeš i to je isto ok. Ok, kad nam snimiš tih 64kbps predlažem da svi odemo na kolektivnu pijanku proslaviti ovu sagu svih saga Tolkienu spavaš li mirno? |
|
|
|
|
|
|
#12690 | |||
|
₿
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Hardverski je bolji, a koliko vidim softverski su li-la. Znači pričamo o Eversolo DMP-A6 Gen2 vs. Wiim Ultra. Citiraj:
Emocije su dio ljudi, nismo AI ![]() Uostalom da ja ne zabavljam ljude u subotu navečer, možda bi se drogirali negdje ili nešto... ![]() Može, idemo kod Juana na pelin (zvečevo). |
|||
|
|
|
![]() |
|
|