Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.01.2026., 13:33   #12601
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Nisam čitao za što ti točno treba pa ulećem kao padobranac. Ali osobno sam kupio Monitor Audio Silver 100 7G bookshelf pasivne zvučnike, za koje su pisali da ne treba sub. Kada sam ih montirao bez suba, brzo sam shvatio da trebam sub.

Jednostavno nema tog doživljaja kada slušaš pjesmu, razigranosti, ritma.

Tako da sam brzo priključio stari sub koji sam imao.

Meni su u dnevnom, spojeni na av receiver i tv. Napominjem ovo zato što, kao što sam napisao, ulećem kao padobranac. Nisam uopće čitao za čega ti trebaju.

Napokon da je netko spomenuo hi-fi zvučnike.
A pisali su ti da sub nije potreban jer je specifikacija 35Hz do 35000Hz. Ali opet pogrešno izraženo, -6dB. Ono što stvarno dobivaš je u rasponu ± 3dB. I to bi trebala biti definicija hi-fi zvučnika.

Zadnja "korisna" vrijednost je oduvijek bila f3, a ne f6 koja je znatno niže, ali ju marketing voli upotrebiti.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 14:07   #12602
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Napokon da je netko spomenuo hi-fi zvučnike.
A pisali su ti da sub nije potreban jer je specifikacija 35Hz do 35000Hz. Ali opet pogrešno izraženo, -6dB. Ono što stvarno dobivaš je u rasponu ± 3dB. I to bi trebala biti definicija hi-fi zvučnika.

Zadnja "korisna" vrijednost je oduvijek bila f3, a ne f6 koja je znatno niže, ali ju marketing voli upotrebiti.
Pa dobro, ali ne znamo niti koliko mu je velika soba niti kako je smjestio sub, gdje je rez itd, itd....sorry ako je već bila rasprava o ovom slučaju, ne sjećam se.

Činjenica je ipak da ako imamo "pravih" 50-60 Hz reproduciranih u prostoru (po 3db deklaraciji), većina snimljene glazbe zvučat će dobro, jer rijetko što ide niže od toga, čak i kad pričamo o sintetskim zvukovima. Druga stvar ako je konzumacija usmjerena na filmske efekte, no tada ima smisla uspostaviti višekanalni sustav.

Ako je soba mala, čak i kod dobro definiranog basa, 30 ili 40 Hz najvjerojatnije će biti percipirano kao brujanje iz nepoznatog pravca. Mislim da Neo sigurno ne bi trebao ubacivati još i sub u kalkulaciju, dok još uopće ne zna koje su mu preferencije - obzirom na ono što mu je do sad bilo dobro, dakle..... Ja bih osobno uvijek išao na dobro definiranih 60Hz nego na rasplinutih 40-tak, no stvar je naravno i naučenog i prethodne percepcije što to uopće znači "dobar zvuk".

Ovdje bi, zapravo kod Nea, obzirom da mu je soba objektivno malena no ima taj hodnik kao "odušak", zapravo najbolje bilo da ide na neku membranu broj veću od tih Adama 4, dakle 13 -16 cm, i zaboravi na sub do daljnjeg........mislim, opet se vraćamo dakle na KEF Coda W , kako sam već prije x stranica preporučio
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 14:40   #12603
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nemam ja ništa protiv KEF Coda W, ali s njima dobivam mogućnosti koje ne bih iskorištavao, jer ih ispunjava DMP-A6, pa bi to bilo nekako "bacanje para".
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 14:47   #12604
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nemam ja ništa protiv KEF Coda W, ali s njima dobivam mogućnosti koje ne bih iskorištavao, jer ih ispunjava DMP-A6, pa bi to bilo nekako "bacanje para".

Imas bolje zvucnike i ne trebas dodatan uredaj za streaming. Sto fali tome?
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 14:55   #12605
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Imas bolje zvucnike i ne trebas dodatan uredaj za streaming. Sto fali tome?
Ništa, osim ako, kao ja, svakako želiš odvojeni dac/streamer.
Staro 29.01.2026., 15:04   #12606
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
To uvijek možeš kupiti kasnije. Za početak kupi zvučnike.
Staro 29.01.2026., 15:28   #12607
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Ništa, osim ako, kao ja, svakako želiš odvojeni dac/streamer.
Coda W nemaju streamer, no istina da ti s njima ne treba ni DAC niti predpojačalo - imaš fizičke kontrole na vrhu jednog zvučnika, i daljinac. Kao što sam na početku spominjano - okačiš WiimMini straga na optiku, napajaš preko USB-a na Codi, i imaš kompletan streaming aktivni sustav koji se sastoji od dva zvučnika koji stoje na stolu.

No nevažno, u končnici - poanta je da uzmeš u obzir broj veće zvučnike od Adam 4V, jer ti u tom slučaju vjerojatno neće zafalit sub, ako su u pitanju Code onda i definitivno - imaju nevjerojatno moćan i definiran bas. Ja slušo
Staro 29.01.2026., 15:31   #12608
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
Coda W nemaju streamer, no istina da ti s njima ne treba ni DAC niti predpojačalo - imaš fizičke kontrole na vrhu jednog zvučnika, i daljinac. Kao što sam na početku spominjano - okačiš WiimMini straga na optiku, napajaš preko USB-a na Codi, i imaš kompletan streaming aktivni sustav koji se sastoji od dva zvučnika koji stoje na stolu.

No nevažno, u končnici - poanta je da uzmeš u obzir broj veće zvučnike od Adam 4V, jer ti u tom slučaju vjerojatno neće zafalit sub, ako su u pitanju Code onda i definitivno - imaju nevjerojatno moćan i definiran bas. Ja slušo
Pa koje onda? Sljedeći veći od Adam A4V su A7V za koje mi kažu da bi mogli biti previše za moju sobu.
Koje je tvoje mišljenje?
Staro 29.01.2026., 15:34   #12609
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
Pa koje onda? Sljedeći veći od Adam A4V je A7V za kojeg mi kažu da bi mogao biti previše za moju sobu.
Koje je tvoje mišljenje?
Neki koji nije Adam? Gledaj membrane 5,25 i 6 inča. Ovih 4 inča je 10 centimetara promjera - rijetko takva membrana može imati baš gromoglasan bas, sumnjam da i među studijskim monitorima može biti izuzetaka - ono, fizika?
Staro 29.01.2026., 15:39   #12610
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Pa dobro, ali ne znamo niti koliko mu je velika soba niti kako je smjestio sub, gdje je rez itd, itd....sorry ako je već bila rasprava o ovom slučaju, ne sjećam se.

Činjenica je ipak da ako imamo "pravih" 50-60 Hz reproduciranih u prostoru (po 3db deklaraciji), većina snimljene glazbe zvučat će dobro, jer rijetko što ide niže od toga, čak i kad pričamo o sintetskim zvukovima. Druga stvar ako je konzumacija usmjerena na filmske efekte, no tada ima smisla uspostaviti višekanalni sustav.

Ako je soba mala, čak i kod dobro definiranog basa, 30 ili 40 Hz najvjerojatnije će biti percipirano kao brujanje iz nepoznatog pravca. Mislim da Neo sigurno ne bi trebao ubacivati još i sub u kalkulaciju, dok još uopće ne zna koje su mu preferencije - obzirom na ono što mu je do sad bilo dobro, dakle..... Ja bih osobno uvijek išao na dobro definiranih 60Hz nego na rasplinutih 40-tak, no stvar je naravno i naučenog i prethodne percepcije što to uopće znači "dobar zvuk".

Ovdje bi, zapravo kod Nea, obzirom da mu je soba objektivno malena no ima taj hodnik kao "odušak", zapravo najbolje bilo da ide na neku membranu broj veću od tih Adama 4, dakle 13 -16 cm, i zaboravi na sub do daljnjeg........mislim, opet se vraćamo dakle na KEF Coda W , kako sam već prije x stranica preporučio

Ovaj odgovor smatram raspravom

Da, ne znamo volumen prostorije u kojoj se sluša.

Očekujem zvuk koji će uspjeti reproducirati sve u rasponu frekvencije glazbe čije glasnoće ne odstupaju više od osjetne granice razlike glasnoće.

Zašto 40 Hz smatram donjom granicom:
bass gitara, najniža žica, E1, cca 40 Hz, kontrabass jednako tako, tuba, bubanj u orkestru, klavir (btw ide nisko i do ispod 30 Hz). Ne želim te tonove čuti kao da su udaljeni 10 metara iza.

Problem 2: volumen prostorije. O tome možemo ako želiš nastaviti.

BTW: cca 20 godina radim zvučnike, preko 20 pari ih imam iza sebe i još uvijek se ne smatram ekspertom. Trenutno imam trosistemske peerless 12" bass + 5.25 mid + dome tweeter u prostoriji od 29 m2. Uz njih imam i jedne horne sa 8" širokopojasnim. I opet, kako koji za određenu glazbu.
Bilo je tu svega: visatona, monacora, peerleesa, fostexa i gubljenja volje za svime pa kupovanja "muzikalnih" kutija koje to zamaskiraju - bose.

Trenutno u izradi lowther acousta.
Staro 29.01.2026., 16:05   #12611
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Neki koji nije Adam?
👀
Zašto ne Adam?
Staro 29.01.2026., 17:07   #12612
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Citiraj:
👀
Zašto ne Adam?
Pa vjerojatno jel nema modela sa midbassom između 4 i 7 inča? Kao što si i sam napisao? Što misliš, da ću ti napisati da su smeće?
Staro 29.01.2026., 18:26   #12613
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Dobar je laminat/parket, postavljen je prema izvoru svjetla a nakon toga prati smjer kojim se kreces kroz prostor. Prodavao sam parkete skoro 5-6 godina i smatram se ekspertom
Mogao bi napisati dizertaciju: Utjecaj orijentacije parketa na zvuk u nisko-tonskom području

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 18:50   #12614
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Vrijedjali ste mi tu moju stolicu... No go... Svi idete na blacklist... :/
Kome da se ispricamo? Tebi ili stolici?

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 20:18   #12615
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Pa vjerojatno jel nema modela sa midbassom između 4 i 7 inča? Kao što si i sam napisao? Što misliš, da ću ti napisati da su smeće?
Da, nažalost u mom mozgu je nastao kratki spoj i pomislio sam "wtf, šta sad ne valja s Adamima?"

Ali sad si me protresao sa ovim i morao sam krenut u novu potragu, no bez brige, nije mi namjera nikog više zamarati.
Ja ću samo napisati koja bi bila nova kombinacija i zašto baš ta, pa vi slobodno bacajte drvlje i kamenje...ako hoćete. Ako ne, ignore je ok također.

S obzirom da Adami nemaju 5-6" woofer, cijeli setup sam zamijenio sa:

1. 2x Genelec 8030C (5" woofer)
2. Genelec 7050C subwoofer (sam Genelec ga preporuča baš za seriju 8010, 8020 i 8030)
3. Eversolo DMP-A6 Gen2

Razlog:
Genelec na svojim stranicama ima prijedloge sa kojima objašnjava koji zvučnik odabrati (po udaljenosti od njega, SPL, veličini sobe, itd.).
Analizirajući njihova uputstva, za moju sobu ispada da bi model 8010 (3" woofer) bio dovoljan gledajući samo m2, ali bi mogao biti pre tanak, pogotovo ako jednog dana budem selio negdje, dok bi 8030C model pružao više fleksibilnosti, pogotovo kad se sluša tiše.

Da vas ne davim ovdje, morao sam se (opet) obratiti AI-u, jer nitko od prijatelja nije u HIFI svijetu pa nemam koga drugog pitati, a da ovdje pitam svaku glupost, ne bi se nikome svidjelo.

Zato sam dao ChatGPT-u i Gemini Pro-u sljedeći "deep research" zadatak:

Citiraj:
Pronađi po internetu šta više recenzija, mišljenja i iskustava o sljedećim zvučnicima: Genelec 8030C, 7050C. Zatim o DAC/streameru Eversolo DMP-A6 Gen2 posebno. Posebno obrati pažnju na iskustva ljudi (ili recenzije) koji su imali neke ili sve od tih uređaja u kombinaciji.
Dobio sam sljedeće odgovore koga zanima: GPT - Gemini.

Nakon toga me zanimalo sljedeće, pa sam pitao Geminija:
Citiraj:
Pročitaj ova dva uratka i odgovori na sljedeća pitanja:
1. Vidim da Eversolo DMP-A6 Gen2 ima samo 2 XLR outputa. Ako na njega spajam 8030C, gdje onda spajam 7050C i kako će to utjecati na kvalitetu te room correction feature od Eversola?
2. Da li se 8030C i 7050C mogu kontrolirati preko Eversola bez problema?
3. Kada se 8030C i 7050C postave na svoja mjesta u sobi, Genelec u svojim uputstvima daje savjete kako da se namjeste switchevi straga. Kako kombinirati setup tih switcheva sa room correctionom od Eversola?
4. Da li se 8030C trebaju "razraditi" i kakva je pravilna procedura razrade tih monitora? Npr. Adam za svoje monitore preporuča da se s njihovog websitea skine .wav fajl koji pušta white noise u trajanju od 8h za pravilnu razradu. Kako to ide kod Geneleca?
6. Da li 7050C pate od problema preranog auto-standbya kao neki drugi subwooferi koji se automatski isključe ako je ton pre tih?
Odgovor.

Uzimajući sve u obzir, mislim da bi ovo mogla biti finalna kombinacija koja se dobro slaže, pokrivene su sve frekvencije i opcije, monitori nisu preveliki za moju sobicu, a nedostatak nižih frekvencija će dopuniti sub. Za room korekciju imaju switcheve straga, nakon čega se EQ dodatno može podesiti u Eversolu (čak se mislim investirati dodatnih €80 u njihov kalibrirani mic baš za tu svrhu, jer mic od mobitela kažu da je sranje i EQ često bude gori nego bolji).

Staro 29.01.2026., 20:25   #12616
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
I onda se pitamo zasto ovo nikud ne vodi. Ode generacija u 3pm kad se vise ni posrati nezna bez AI.
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 21:17   #12617
Throttle
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Uzimajući sve u obzir, mislim da bi ovo mogla biti finalna kombinacija...
Da, finalna kombinacija ali za danas
Sutra će ti netko možda savjetovati odfakaj to sve (mala soba, skupo, zajebancija oko veličine membrane, srać-truć-trkelj...) i kupi Audio-Technica ATH-M50x studijske slušalice + Fosi headphone DAC AMP i počinje premišljanje u kombinaciji čatđipitijom
"mala soba 3 sa 3, a šta u njoj raditi/slušati"
Throttle je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 21:54   #12618
fanATIk
Premium
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Vidim da ti Geneleci imaju jako dobre ocjene. Nisam nikakav hifist pa guglam sve navedeno u ovoj raspravi.
Ali hebo me pas, ne znam što bi me natjeralo da te Genelece moram gledat cijeli dan, pa da ne znam kak dobro sviraju.
Možda je stvar samo u meni, no nisam dugo vidio tako ružne zvučnike i sub.
Njih ko da je dizajnirao isti tip koji je dizajnirao novi Hyundai Santa Fe.
Pa uzeo bi si KEF Codu W koja je miss multiversea za Genelece. KEF ne mora ni svirat, dosta mi je da ga sam gledam.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 22:08   #12619
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Sad si ti uveo i faktor ljepote

Neo meni se čini da ti je to taman po mjeri. Sub je zabavan za imat
Staro 29.01.2026., 22:35   #12620
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Da, nažalost u mom mozgu je nastao kratki spoj i pomislio sam "wtf, šta sad ne valja s Adamima?"

Ali sad si me protresao sa ovim i morao sam krenut u novu potragu, no bez brige, nije mi namjera nikog više zamarati.
Ja ću samo napisati koja bi bila nova kombinacija i zašto baš ta, pa vi slobodno bacajte drvlje i kamenje...ako hoćete. Ako ne, ignore je ok također.

S obzirom da Adami nemaju 5-6" woofer, cijeli setup sam zamijenio sa:

1. 2x Genelec 8030C (5" woofer)
2. Genelec 7050C subwoofer (sam Genelec ga preporuča baš za seriju 8010, 8020 i 8030)
3. Eversolo DMP-A6 Gen2

Razlog:
Genelec na svojim stranicama ima prijedloge sa kojima objašnjava koji zvučnik odabrati (po udaljenosti od njega, SPL, veličini sobe, itd.).
Analizirajući njihova uputstva, za moju sobu ispada da bi model 8010 (3" woofer) bio dovoljan gledajući samo m2, ali bi mogao biti pre tanak, pogotovo ako jednog dana budem selio negdje, dok bi 8030C model pružao više fleksibilnosti, pogotovo kad se sluša tiše.

Da vas ne davim ovdje, morao sam se (opet) obratiti AI-u, jer nitko od prijatelja nije u HIFI svijetu pa nemam koga drugog pitati, a da ovdje pitam svaku glupost, ne bi se nikome svidjelo.

Zato sam dao ChatGPT-u i Gemini Pro-u sljedeći "deep research" zadatak:

Dobio sam sljedeće odgovore koga zanima: GPT - Gemini.

Nakon toga me zanimalo sljedeće, pa sam pitao Geminija:

Odgovor.

Uzimajući sve u obzir, mislim da bi ovo mogla biti finalna kombinacija koja se dobro slaže, pokrivene su sve frekvencije i opcije, monitori nisu preveliki za moju sobicu, a nedostatak nižih frekvencija će dopuniti sub. Za room korekciju imaju switcheve straga, nakon čega se EQ dodatno može podesiti u Eversolu (čak se mislim investirati dodatnih €80 u njihov kalibrirani mic baš za tu svrhu, jer mic od mobitela kažu da je sranje i EQ često bude gori nego bolji).

Respekt za to što si siguran u odgovor koji ti je dao AI. Orrrrr....NOOOOT.

A uz to, svi kad kupuju zvučnike kažu da će kupiti veće jer se planiraju seliti u veću sobu.
Ti zvučnici koliko god koštali vrijede manje od kvadrata sobe koju planiraš kupiti Živi sada a ne za slijedeću nekretninu.

Daj mi molim te pitaj AI zašto 4" midbass nije dovoljan, a 6,5 bi bio prevelik. Istekao mi iskon happy hour a carnet mi više ne da pristup internetu po satu.
Staro 29.01.2026., 22:42   #12621
Throttle
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Vidim da ti Geneleci imaju jako dobre ocjene. Nisam nikakav hifist pa guglam sve navedeno u ovoj raspravi.
Ali hebo me pas, ne znam što bi me natjeralo da te Genelece moram gledat cijeli dan, pa da ne znam kak dobro sviraju.
Pa uzeo bi si KEF Codu W koja je miss multiversea za Genelece. KEF ne mora ni svirat, dosta mi je da ga sam gledam.
Evo... nismo trebali čekati sutra LOL Opet neu razhebali koncepciju hihihi
Ali da, slažem se. Sad sam ih i ja zguglo i faaaakat su ružni kao porez. Ili kao ponedjeljak. Sub nisam ni gledao. Odbijam.

Ok... neeeeext!
Staro 29.01.2026., 22:47   #12622
kasko
Premium
Moj komp

kasko's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Neoicu, nemaš za zvučnike i popratan hardware koji "želiš". Kupi za koje imaš. Jbg.

Sent from my 2509FPN0BC using Tapatalk
kasko je offline   Reply With Quote
Staro 29.01.2026., 22:51   #12623
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Neoicu, nemaš za zvučnike i popratan hardware koji "želiš". Kupi za koje imaš. Jbg.

Sent from my 2509FPN0BC using Tapatalk

Još uvijek se da naletiti na oglasnicima na bež zvučnike koji nisu imali neki zvuk, ali su mogli predvidjeti kad te netko zove na mobitel prije nego što bi mobitel zazvonio, a bili su deklarirani na 1500 wattta PMPO.
Staro 29.01.2026., 23:23   #12624
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Geneleci su ljepši od kefa a i bolje zvuče koliko se može vidjeti iz slika istih : D

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 29.01.2026., 23:46   #12625
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
I onda se pitamo zasto ovo nikud ne vodi. Ode generacija u 3pm kad se vise ni posrati nezna bez AI.
Hmm, blago uvređujuća izjava, unatoč tome šta sam objasnio zašto se obraćam AI-u, no OK.

Evo ti non-AI analiza s obzirom da si toliko anti-AI nastrojen.
Nadam se da ćeš je cijeniti, s obzirom koliko je truda i vremena potrošeno (bauštela!).

Cijela ova litanija je počela prije posta #12444, no računam da savjeti ovdje počinju vrijediti tek iza tog posta, jer sam tek u njemu detaljno pojasnio svoju situaciju, šta znači da su prijašnji prijedlozi bili neprimjenjivi jer niste u potpunosti znali sve. Dijelom je to i moja krivica jer, kao što rekoh, nisam audiofil i nisam uopće išao za tim da trebam detaljno opisati svoju situaciju da bih dobio kvalitetne odgovore (mentalitet "zvučnik je zvučnik", jebiga).

No dobro, u tom postu stavljam doslovni tlocrt sobe sa opisom.

Nakon toga slijedi:

- nekoliko potpuno nebitnih postova koji su niti vezani za problem niti pomažu pri rješavanju istog
- nekoliko postova sa savjetima gdje da stavim nove zvučnike iako još ni prijedlog novih zvučnika nisam dobio
- moj post u kojem objašnjavam svoj odlazak u obližnju audio trgovinu zbog savjeta koji sam ovdje dobio da odem tamo, i kako je to bilo potpuno gubljenje vremena
- nekoliko postova prepucavanja Wiim - Eversolo u kojima me se pokušava pošto poto odvratiti da kupim Eversolo, iako sam u više postova objasnio zašto ga želim
- potpuno neupotrebljivi postovi tipa "kupi već nekaj", iako još uvijek nisam dobio ni jedan konkretan prijedlog nakon posta #12444 koji je bitan
- slijedi prvi konkretan prijedlog - Neumann KH 120 II, koji su odlični ali overkill koji košta €940/komad
- nekoliko postova koji ponovo kritiziraju Eversolo Play i DMP-A6 Gen2 ("to ti je overkill" i sl.)
- slijedi drugi konkretan prijedlog, ovaj put od mene - Kali LP-6 V2 zbog kojih me se borderline ismijava i ističe se kako su ti monitori u biti low-end kojeg ne bi trebao kupovati. Kritiku prihvaćam i prilagođavam traženje.
- ponovo prepucavanje Wiim - Eversolo
- nekoliko prijedloga da uzmem Wiim iako sam već par puta rekao da želim Eversolo
- kvalitetan post od jean-luca koji generalno objašnjava neke stvari, ali i dalje bez konkretnog prijedloga
- slijedi nekoliko postova u kojima određeni članovi ne mogu shvatiti zašto dajem toliko para, iako sam više puta objasnio zašto
- slijedi nekoliko edukativnih postova kako bih optimizirao svoj trošak, koji iako korisni, i dalje nisu odgovor na glavno pitanje - koje zvučnike kupiti
- slijedi nekoliko vlastitih iskustava sa audio sustavima, offtopica i par smiješnih postova
- slijedi moj prvi poduži post u kojem se ja ponovo ponavljam oko pitanja na koja sam već prije dao odgovore, te se ponovo moram objašnjavati zašto trošim toliko para, zašto neke stvari ne mogu i ne želim, itd.
- slijedi treći konkretan prijedlog - KRK Rokit 6 koji, iako su OK respektabilnom vlasniku, ja preskačem jer bih htio višu klasu kako sam već prije rekao, "za do kraja života"
- slijedi par postova u kojima se ponovo kritizira moja odluka da uzmem Eversolo i moja želja da imam vizualizacije
- slijedi moj drugi poveći post i ujedno i četvrti konkretan prijedlog - drugi od mene - monitori Epos ES-7N, koji su opet overkill i skupi, a izabrao sam ih jer se "na zvučnicima ne štedi"
- slijedi nekoliko postova držanja lekcije od člana foruma + ismijavanje i podbadanje na osobnoj razini ("imaš viška para", "prestani se praviti važan", itd.)
- opet se ja moram objašnjavati i pravdati
- slijedi par generalnih postova o zvučnicima
- slijedi peti konkretan prijedlog - Adam A7V, no takvi bi mogli biti previše za moju malu sobu
- slijedi ponovo par postova oko optimizacije troškova i kritike na moju upotrebu AI-a
- slijedi ponovo par postova gdje se kritizira moja investicija (prihvaćeno), drugima je ovo zabava ("dostava kokica samo dolazi" i sl.)
- slijede postovi u kojima me se savjetuje da odem u ZG slušati zvučnike, iako sam više puta rekao da nemam namjeru to raditi
- slijedi šesti konkretan prijedlog - treći put od mene - Adam A4V + Adam Sub8
- kreće raspad sistema sa članom kojem se iz šale kritizirala stolica
- slijedi ismijavanje moje odluke da kupim spužve za Adame (prihvaćeno)
- slijedi sedmi prijedlog - četvrti od mene - A4V + T10S sub (jeftinije)
- nastavlja se prepucavanje sa članom koji još nije prebolio stolicu
- slijede postovi oko custom spectrum analyzera i sl.
- slijedi prvi pozitivan komentar na moj izbor kombinacije Eversolo + A4V - da bi to bilo dovoljno za početak i da mi ne treba sub (jean-luc)
- slijede početak oprečnih mišljenja treba li mi sub ili ne
- slijedi mišljenje da mi sub ne treba, već monitori sa većim wooferom (jean-luc), efektivno poništavajući A4V+sub kao izbor
- slijedi rasprava oko KEF Coda W i ponovno neshvaćanje zašto želim odvojeni streamer s ekranom
- slijedi ponovo prijedlog da uzmem veće zvučnike od A4V
- slijedi moj upit "koje onda ako ne Adam A4V", odgovor je: monitori sa većom membranom (~6")
- slijedi osmi prijedlog - ujedno i moj peti te zadnji prije ovog posta - Genelec kombinacija 8030 + 7050 sub, koju sam odabrao s obzirom da je to monitor sa 5" membranom i po iskustvima trenutnih vlasnika, definitivno mu fali bassa, pa sam mu zato dodao sub 7050 koji upotpunjuje sliku. Eversolo kao DAC i dalje ostaje.
- slijedi tvoj post u kojem ne shvaćaš zašto koristim AI

Rezime litanije koja se proteže na par stranica:
Prijedlozi članova: 3
Mojih prijedloga: 5
TOTAL: 8 prijedloga, svi odbijeni iz ovih ili onih razloga koji pišu gore

Da, znam da je realno bilo puno više prijedloga članova, ali to je bilo prije nego se znala moja situacija, pa su se predlagali monitori koji se jednostavno ne bi dobro uklopili u nearfield i/ili near wall konfiguraciju, zbog čega ti prijedlozi nisu uzeti u obzir ovdje, a ne iz nepoštovanja prema članovima - kojeg imam, jer da nemam, ne bih ni pisao ovdje, da ne bi bilo zabune.

Kroz sve ovo je morao prolaziti netko tko je imao ovoliko predznanja o cijeloj tematici: 0.

Sada sam dosta toga naučio, ali činjenica je da su forumi često em blago neugodno nastrojena sredina za početnike i em često neplodonosna sredina za početnike, kao što je jednostavno statistički dokazano gore, a i sam znaš kakve sam odgovore znao dobivati u svojim početničkim pitanjima po Linux temama gdje bi se individue poput Bubbe obrušavale na početnike, gledajući ih s visoka, ali katkada i pomažući.

Suma summarum: kad se sljedeći put budeš pitao "zašto netko poseže za AI-em, sigurno je braindead", odgovor je: ne nužno, nego se često lakše i brže dođe do konkretnih prijedloga... i to bez ikakvog sprdanja, ismijavanja, svađanja, itd.

Da, AI griješi i AI ne može znati šta iskusnjare ovdje znaju jer je on samo alat kao i svaki drugi, pa rezultate treba dobro ispitati, no kod AI-a barem nema frikcije u procesu dobivanja odgovora, šta je najčešći razlog zašto ljudi posežu za istim (i posljedično upadaju u zamku dobivanja krivih odgovora, ali to je za posebnu temu).

No ovdje ne možeš ispitati ni odgovor AI-a, jer ako koristiš AI automatski mora da si limitiran, kao šta tvoj post i dokazuje.

Zapravo je apsurdno da ja u HiFi temi moram nekome koga smatram inteligentnim dokazivati da nisam braindead samo zato jer koristim AI.

Previše je potpuno bespotrebne i beskorisne frikcije (često i zlobe i ljubomore u kombinaciji sa neshvaćanjem) u zajednici koja je mala i čiji bi članovi trebali pomagati jedni drugima, kao što sam ti uostalom, već jednom napisao - i to ni manje ni više nego u tvom vlastitom threadu.

I sad dok sam pisao ovaj jebeni odgovor u Notepadu, vidim da se nakotilo još odgovora, pa da adresiram i njih

Citiraj:
Autor Throttle Pregled postova
Da, finalna kombinacija ali za danas
Sutra će ti netko možda savjetovati odfakaj to sve (mala soba, skupo, zajebancija oko veličine membrane, srać-truć-trkelj...) i kupi Audio-Technica ATH-M50x studijske slušalice + Fosi headphone DAC AMP i počinje premišljanje u kombinaciji čatđipitijom
"mala soba 3 sa 3, a šta u njoj raditi/slušati"
Vjerojatno, ali sam zato ja tu da filtriram kandidate, kao šta i jesam, no uvijek nekako nešto ne valja

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Da, odvratni su. Podsjećaju me na generic Genius zvučnike koje sam nekoć imao i povraćalo mi se od njih.
Ali su ovi Đeneleci navodno jebeni za razliku od Đeniusa.

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Neo meni se čini da ti je to taman po mjeri. Sub je zabavan za imat
Jel da? A negdje ćemo morat podvuć crtu

Citiraj:
Respekt za to što si siguran u odgovor koji ti je dao AI. Orrrrr....NOOOOT.

A uz to, svi kad kupuju zvučnike kažu da će kupiti veće jer se planiraju seliti u veću sobu.
Ti zvučnici koliko god koštali vrijede manje od kvadrata sobe koju planiraš kupiti Živi sada a ne za slijedeću nekretninu.
Pokušavam, ali nikako da finaliziram izbor kandidata uz svu silu talenta ovdje

Citiraj:
Daj mi molim te pitaj AI zašto 4" midbass nije dovoljan, a 6,5 bi bio prevelik. Istekao mi iskon happy hour a carnet mi više ne da pristup internetu po satu.
Evo, iz njegovih usta u tvoje...oči

Citiraj:
U mojoj situaciji (nearfield na stolu, ~0.9–1.0 m slušanje, zvučnici 3–10 cm od zida, umjerene glasnoće) “4″ nije dovoljno” i “6.5″ je prevelik” ovise o tome što želiš postići. Ali postoji logika za oba argumenta.

Zašto 4" često nije dovoljno
  • Limit pomaka zraka (displacement): 4" driver mora napraviti veći hod da bi dao isti bas/nižemid kao veći driver. To često znači više izobličenja i bržu kompresiju na peakovima (kick, bas gitara), pogotovo u rocku.
  • Punina pri tišem slušanju: Ja često slušam tiše, a uho tada slabije čuje bas. 4" zna zvučati “tanko” ako nema loudness/EQ ili sub.
  • Crossover kompromisi: U 2-way kutijama 4" mora pokriti širok raspon pa se češće dignu kompromisi u donjem midu / autoritetu.

Zašto 6.5" nije “prevelik za sobu” (ali može biti prevelik za moj stol + zid)
Soba nije glavni problem – glavni problem je pozicija: zvučnik je ekstremno blizu zida i stoji na stolu.
  • Boundary gain (pojačanje basa uz zid): Na 3–10 cm od zida bas se prirodno pojača. Veći woofer + veći kabinet/niži tuning = veći rizik booma/mulja bez DSP/EQ.
  • Dimenzije/dubina na stolu: 6.5" modeli su često dublji. Kod mene to gura zvučnik naprijed, smanjuje prostor na stolu i pojača refleksije od plohe (utječe na “čistu” sliku).
  • Nearfield integracija: Veći driveri i veći razmak drivera ponekad traže malo više distance da se zvuk “stopi”. Na ~0.9 m može biti OK, ali ovisi o dizajnu.

Što je realni “sweet spot” za moj case
Najčešće 5″ ili 5.25″ (ili kompaktan 6″) uz jedan od ovih uvjeta:
  • sealed ili front/down port ili “wall mode” switch (npr. ES-7N)
  • ili aktivni monitor s DSP/room EQ (npr. KH 120 II)

Jedna rečenica (TL;DR):
“4″ često nema dovoljno ‘mesa’ za bas i dinamiku na rocku pri tišem slušanju, a 6.5″ nije prevelik za sobu nego za moju ekstremnu poziciju uz zid i na stolu gdje veći woofer/kutija lakše napravi boom; zato je 5″–5.25″ ili aktivni DSP monitor najlogičniji kompromis.”
Ispada da se jean-luc najbolje slaže sa mišljenjem AI-a

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Šta da kupim onda?
Staro 30.01.2026., 00:24   #12626
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Hmm, blago uvređujuća izjava, unatoč tome šta sam objasnio zašto se obraćam AI-u, no OK.

Evo ti non-AI analiza s obzirom da si toliko anti-AI nastrojen.
Nadam se da ćeš je cijeniti, s obzirom koliko je truda i vremena potrošeno (bauštela!).

Cijela ova litanija je počela prije posta #12444, no računam da savjeti ovdje počinju vrijediti tek iza tog posta, jer sam tek u njemu detaljno pojasnio svoju situaciju, šta znači da su prijašnji prijedlozi bili neprimjenjivi jer niste u potpunosti znali sve. Dijelom je to i moja krivica jer, kao što rekoh, nisam audiofil i nisam uopće išao za tim da trebam detaljno opisati svoju situaciju da bih dobio kvalitetne odgovore (mentalitet "zvučnik je zvučnik", jebiga).

No dobro, u tom postu stavljam doslovni tlocrt sobe sa opisom.

Nakon toga slijedi:

- nekoliko potpuno nebitnih postova koji su niti vezani za problem niti pomažu pri rješavanju istog
- nekoliko postova sa savjetima gdje da stavim nove zvučnike iako još ni prijedlog novih zvučnika nisam dobio
- moj post u kojem objašnjavam svoj odlazak u obližnju audio trgovinu zbog savjeta koji sam ovdje dobio da odem tamo, i kako je to bilo potpuno gubljenje vremena
- nekoliko postova prepucavanja Wiim - Eversolo u kojima me se pokušava pošto poto odvratiti da kupim Eversolo, iako sam u više postova objasnio zašto ga želim
- potpuno neupotrebljivi postovi tipa "kupi već nekaj", iako još uvijek nisam dobio ni jedan konkretan prijedlog nakon posta #12444 koji je bitan
- slijedi prvi konkretan prijedlog - Neumann KH 120 II, koji su odlični ali overkill koji košta €940/komad
- nekoliko postova koji ponovo kritiziraju Eversolo Play i DMP-A6 Gen2 ("to ti je overkill" i sl.)
- slijedi drugi konkretan prijedlog, ovaj put od mene - Kali LP-6 V2 zbog kojih me se borderline ismijava i ističe se kako su ti monitori u biti low-end kojeg ne bi trebao kupovati. Kritiku prihvaćam i prilagođavam traženje.
- ponovo prepucavanje Wiim - Eversolo
- nekoliko prijedloga da uzmem Wiim iako sam već par puta rekao da želim Eversolo
- kvalitetan post od jean-luca koji generalno objašnjava neke stvari, ali i dalje bez konkretnog prijedloga
- slijedi nekoliko postova u kojima određeni članovi ne mogu shvatiti zašto dajem toliko para, iako sam više puta objasnio zašto
- slijedi nekoliko edukativnih postova kako bih optimizirao svoj trošak, koji iako korisni, i dalje nisu odgovor na glavno pitanje - koje zvučnike kupiti
- slijedi nekoliko vlastitih iskustava sa audio sustavima, offtopica i par smiješnih postova
- slijedi moj prvi poduži post u kojem se ja ponovo ponavljam oko pitanja na koja sam već prije dao odgovore, te se ponovo moram objašnjavati zašto trošim toliko para, zašto neke stvari ne mogu i ne želim, itd.
- slijedi treći konkretan prijedlog - KRK Rokit 6 koji, iako su OK respektabilnom vlasniku, ja preskačem jer bih htio višu klasu kako sam već prije rekao, "za do kraja života"
- slijedi par postova u kojima se ponovo kritizira moja odluka da uzmem Eversolo i moja želja da imam vizualizacije
- slijedi moj drugi poveći post i ujedno i četvrti konkretan prijedlog - drugi od mene - monitori Epos ES-7N, koji su opet overkill i skupi, a izabrao sam ih jer se "na zvučnicima ne štedi"
- slijedi nekoliko postova držanja lekcije od člana foruma + ismijavanje i podbadanje na osobnoj razini ("imaš viška para", "prestani se praviti važan", itd.)
- opet se ja moram objašnjavati i pravdati
- slijedi par generalnih postova o zvučnicima
- slijedi peti konkretan prijedlog - Adam A7V, no takvi bi mogli biti previše za moju malu sobu
- slijedi ponovo par postova oko optimizacije troškova i kritike na moju upotrebu AI-a
- slijedi ponovo par postova gdje se kritizira moja investicija (prihvaćeno), drugima je ovo zabava ("dostava kokica samo dolazi" i sl.)
- slijede postovi u kojima me se savjetuje da odem u ZG slušati zvučnike, iako sam više puta rekao da nemam namjeru to raditi
- slijedi šesti konkretan prijedlog - treći put od mene - Adam A4V + Adam Sub8
- kreće raspad sistema sa članom kojem se iz šale kritizirala stolica
- slijedi ismijavanje moje odluke da kupim spužve za Adame (prihvaćeno)
- slijedi sedmi prijedlog - četvrti od mene - A4V + T10S sub (jeftinije)
- nastavlja se prepucavanje sa članom koji još nije prebolio stolicu
- slijede postovi oko custom spectrum analyzera i sl.
- slijedi prvi pozitivan komentar na moj izbor kombinacije Eversolo + A4V - da bi to bilo dovoljno za početak i da mi ne treba sub (jean-luc)
- slijede početak oprečnih mišljenja treba li mi sub ili ne
- slijedi mišljenje da mi sub ne treba, već monitori sa većim wooferom (jean-luc), efektivno poništavajući A4V+sub kao izbor
- slijedi rasprava oko KEF Coda W i ponovno neshvaćanje zašto želim odvojeni streamer s ekranom
- slijedi ponovo prijedlog da uzmem veće zvučnike od A4V
- slijedi moj upit "koje onda ako ne Adam A4V", odgovor je: monitori sa većom membranom (~6")
- slijedi osmi prijedlog - ujedno i moj peti te zadnji prije ovog posta - Genelec kombinacija 8030 + 7050 sub, koju sam odabrao s obzirom da je to monitor sa 5" membranom i po iskustvima trenutnih vlasnika, definitivno mu fali bassa, pa sam mu zato dodao sub 7050 koji upotpunjuje sliku. Eversolo kao DAC i dalje ostaje.
- slijedi tvoj post u kojem ne shvaćaš zašto koristim AI

Rezime litanije koja se proteže na par stranica:
Prijedlozi članova: 3
Mojih prijedloga: 5
TOTAL: 8 prijedloga, svi odbijeni iz ovih ili onih razloga koji pišu gore

Da, znam da je realno bilo puno više prijedloga članova, ali to je bilo prije nego se znala moja situacija, pa su se predlagali monitori koji se jednostavno ne bi dobro uklopili u nearfield i/ili near wall konfiguraciju, zbog čega ti prijedlozi nisu uzeti u obzir ovdje, a ne iz nepoštovanja prema članovima - kojeg imam, jer da nemam, ne bih ni pisao ovdje, da ne bi bilo zabune.

Kroz sve ovo je morao prolaziti netko tko je imao ovoliko predznanja o cijeloj tematici: 0.

Sada sam dosta toga naučio, ali činjenica je da su forumi često em blago neugodno nastrojena sredina za početnike i em često neplodonosna sredina za početnike, kao što je jednostavno statistički dokazano gore, a i sam znaš kakve sam odgovore znao dobivati u svojim početničkim pitanjima po Linux temama gdje bi se individue poput Bubbe obrušavale na početnike, gledajući ih s visoka, ali katkada i pomažući.

Suma summarum: kad se sljedeći put budeš pitao "zašto netko poseže za AI-em, sigurno je braindead", odgovor je: ne nužno, nego se često lakše i brže dođe do konkretnih prijedloga... i to bez ikakvog sprdanja, ismijavanja, svađanja, itd.

Da, AI griješi i AI ne može znati šta iskusnjare ovdje znaju jer je on samo alat kao i svaki drugi, pa rezultate treba dobro ispitati, no kod AI-a barem nema frikcije u procesu dobivanja odgovora, šta je najčešći razlog zašto ljudi posežu za istim (i posljedično upadaju u zamku dobivanja krivih odgovora, ali to je za posebnu temu).

No ovdje ne možeš ispitati ni odgovor AI-a, jer ako koristiš AI automatski mora da si limitiran, kao šta tvoj post i dokazuje.

Zapravo je apsurdno da ja u HiFi temi moram nekome koga smatram inteligentnim dokazivati da nisam braindead samo zato jer koristim AI.

Previše je potpuno bespotrebne i beskorisne frikcije (često i zlobe i ljubomore u kombinaciji sa neshvaćanjem) u zajednici koja je mala i čiji bi članovi trebali pomagati jedni drugima, kao što sam ti uostalom, već jednom napisao - i to ni manje ni više nego u tvom vlastitom threadu.

I sad dok sam pisao ovaj jebeni odgovor u Notepadu, vidim da se nakotilo još odgovora, pa da adresiram i njih

Vjerojatno, ali sam zato ja tu da filtriram kandidate, kao šta i jesam, no uvijek nekako nešto ne valja

Da, odvratni su. Podsjećaju me na generic Genius zvučnike koje sam nekoć imao i povraćalo mi se od njih.
Ali su ovi Đeneleci navodno jebeni za razliku od Đeniusa.

Jel da? A negdje ćemo morat podvuć crtu

Pokušavam, ali nikako da finaliziram izbor kandidata uz svu silu talenta ovdje

Evo, iz njegovih usta u tvoje...oči

Ispada da se jean-luc najbolje slaže sa mišljenjem AI-a

Šta da kupim onda?

Jao! Ili samo: Jao?

Kako ćeš kupovati kuću/stan kad si rekao da ćeš seliti u veću prostoriju kad tako teško kupuješ obične desktop zvučnike?
Za nekoga tko je 19 godina na forumu očekujem da ima bar 34-35 godina. Zašto ti je toliko bitno što je mišljenje na forumu o nekom proizvodu? Halo, ode život!
Ja sam tu jer sam "online" na poslu već godinama, ako mogu pomoći ću (tražim ili burnu raspravu ili da pomognem, a ne da pokazujem kako sam si važan)...javi se na PM i pošalji telefonski broj, drago mi je ako uspijem pomoći. Nisam ekspert i nemam prijateljicu sa frulom od 10000€ a ono što znam rado podijelim.
Meni je isto žao što većina spominje brandove i kako super zvuče, a nitko da bi potegao problem iz korjena. Nikog ne zanima što je potrebno za glazbu koju si naveo da slušaš, nikog ne zanima tvoj budžet, samo da se izreklamira ono što je netko kupio da bi se osjećao važnim jer ima "adame" jer ako ih ne kupi netko drugi nešto ne štima s njim(a).

LP

btw: nisam pročitao ni 1/10 tvog posta. Toliko živaca nema nitko!
Staro 30.01.2026., 00:32   #12627
Throttle
Premium
Moj komp

Citiraj:
H...Šta da kupim onda?
Dakle, pročitao sam cijeli tvoj post. I dođem do zadnje kvotane rečenice... Idem se pošarati sa flomasterom po faci
Staro 30.01.2026., 00:34   #12628
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Ekipa, kad bih hipotetski poželio kupiti isti ovakav setup:

1. Da li je to danas moguće?
2. Koliko bi koštalo?
3. Gdje to sve kupiti?
4. Ako ne postoji više točno ovakav, koji bi bio najbliži?

Source

Moj trenutni "HIFI" setup je već godinama: Panasonic SA-AK50 koji se ne da, ali počinju ga hvatat godine i ima neke svoje mušice.

Pogledaj svoj prvi post!

Sad pogledaj ovo: https://www.njuskalo.hr/linije-radio...oglas-45973940

Za 400€ si riješio sve (jer ako nisi daj i nama malo toga što koristiš).

Ormarić, velike kutije, sve svijetli, ima radio, ima CD, ima kazić, ima gramofon...sjedneš i uživaš.
Staro 30.01.2026., 00:38   #12629
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Throttle Pregled postova
Dakle, pročitao sam cijeli tvoj post. I dođem do zadnje kvotane rečenice... Idem se pošarati sa flomasterom po faci

Ja sam u srednjoj pročitao Anu Karenjinu ali ovaj gore post nisam mogao.

Citiraj:

Šta da kupim onda?

Nešto normalno, nemoj kupovati jeftinu vutra

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 30.01.2026. u 00:49.
Staro 30.01.2026., 00:54   #12630
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Ja sam u srednjoj pročitao Anu Karenjinu ali ovaj gore post nisam mogao.
Podsjetilo me na prastari vic kad su pitali Muju jel' čito Anu Karenjinu. A on, šta čito, j*avo

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge