|
|||||||||||
|
|
#86282 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne govorimo o ubacivanju xy žarulje u xy auto. Govorimo o ubacivanju žarulje u konkretan far na konkretnom modelu vozila za koji je već odrađeno testiranje i homologacija te postoji e broj koji je na razini EU. Ali jok, našaprivatna firma mora uzet auto i njihov tehničar mora reći e da, imaju pravo to ide gore. Mislim jesmo u EU ili smo vukojebina? Hoćeš još gluplji primjer otimačine para? Odeš na tlačnu probu plinskog spremnika. Firma koja je ovlaštena za to odradi probu i daje rješenje u CVH. Da bi ti s tim rješenjem išao u STP ne da ti lupe žih u prometnu nego da opet, još jednom oni sve provjere da je OK bikoz možda je ovlašteni nešto zajebo ali njihov tehničar to zna bolje provjeriti. Ili slomiš oplatu branika, ideš gore stavit original oplatu sa modela s drugim paketom opreme i ne, moraš na atest jer to nije tvornički. Ali ako odeš u VGAD i kupiš kinesku kopiju koja izgleda kao tvoj originalan iako nije niti isti materijal niti sjedi jednako - e to je ok, ne treba nikakav atest. ![]() Primjer još gluplji, zamjeniš štopove istim takvim originalima ali ova verzija ima bijelo sjenilo a ne narančasto, guess what, ideš na atest ![]() Koje sam točno specke vozila promijenio? OK, za swapove motora, diranje ovjesa i kočnica kužim. Ali nemoj me jebat za ovakve banalne stvari.
|
|
|
|
#86283 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ali ti mijenjaš jedan od bitnih tvorničkih dijelova na autu. Zato se atestira auto, ne žarulja. Isto ko i kod ugranje plina. Plus po Pravilniku o tehničkim uvjetima, ak imaš ledice, ne kači te obavezna oprema žaruljica tj. pola žarulja za sva rasvjetna mjesta sa žarnom niti na autu
|
|
|
|
#86285 | ||
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Evo koraka s Osram stranice, treba atestirati promjenu sve žarulje osim Osram Night Breaker LED H11 SMART ECE 64211DWNBSM-ECE-2HB. H11 ne koristite sigurno. Ovako funkcionira odobrenje za cestovnu upotrebu: Citiraj:
Citiraj:
Nema tu neke filozofije, u HR morate u CVH ako želite biti 1/1 legalni. Ako vas nije briga, opet ok, vaša stvar. |
||
|
|
|
|
|
#86286 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nego da pitam ekipu koja je upućena, viđam sve češće policijska vozila s upaljenim ''rotirkama'' ali su konstatno upaljena, ne trepte. Kaj sad to znači, da li je on u intervenciji ili nešto drugo?
|
|
|
#86287 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sve su to nepotrebne izmišljotine kao i potreba za COC certifikatom kod unosa iako se auto uredno prodaje u EU. Da ne govorimo o tome da carina mora procjeniti tvoj uneseni auto i to po tablicama privatne firme iako imaš originalni račun dealera na kojeg je on platio poreze u svojoj državi.
|
|
|
#86288 | ||
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Pa onda mogu sami sebi zatvoriti i tvrtku Webasto jer i oni zagađuju zrak svojim proizvodima,... ili Lexus ne koristi proizvode tvrtke Webasto pa ubijaju konkurenciju pod izlikom ekologije. Citiraj:
Prevencija, ekipa po noći (a i po danu) sad vidi 50-100 metara ispred sebe policiju pa uspori umjesto da vozi slalom između auta jer im nepostojeća žena baš rađa. |
||
|
|
|
|
|
#86289 |
|
Glazba, auti, itd :D
Datum registracije: Dec 2011
|
Bok ekipa. Netko od Vas uvozio felge iz Japana? Znam da Poljska dosta toga uvozi, ali trenutno pratim Japansko tržište i znaju se naći dobre felge
|
|
|
#86290 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Hrvatska mora provjeriti da li je auto koji je legalan u EU, sukladan sa HR pravilima, koja su, zamisli, usklađena sa EU pravilima ![]()
|
|
|
|
#86291 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#86292 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
#86293 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#86294 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Sad me kopka i to da u bočne, ove steering assist lampe stavim led da to bude ujednačeno a isto ide h7. Da li one moraju imati homologaciju ili da uzmem bilo koje? U slučaju da moraju onda mogu Night Breaker Smart jer snaga nije tu baš bitna, a ne daje mi se puno para za njih te ne trebaju papire.
|
|
|
#86295 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Kad mapraviš remap isto bi trebao napraviti atest, ali to se ne vidi i prolazi ispod radara. Jer ako atestira više kilowata više se mora platit. Citiraj:
Kad šef kaže upali, upališ i ne pitaš zašto.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 25.01.2026. u 10:49. |
||
|
|
|
|
|
#86296 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Za ostala rasvjetna mjesta nisi legalan
|
|
|
|
#86297 |
|
The mighty pirate
|
Kratak review Lexusa LBX Napravio sam oko 340km s njim u jednom danu, što po gradu, što na otvorenoj cesti. Auto je imao 3. od 7 paketa opreme (Premium Plus). https://media.lexus.co.uk/wp-content...Equip-List.pdf Ne vidim taj paket opreme u HR, ali ako je isto srednji, to je cca. 36 660€ https://www.toyotaadria.com/hr/lexus...s/LexusLBX.pdf Mogu usporediti s 118i Sport i A3 S-Line koje sam dulje vozio, iako je ovo više konkurent X1 i Q2. Interijer daleko bolje dizajniran i s boljim materijalima od BMW / Audi ništa ne strši nigdje "veganska koža" (umjetna?) ali mekanija i ugodnija pod rukom nego kod švaba. O izdržljivosti ne mogu ništa reći, ali bijelu kožu može uzeti samo mazohist Funkcionalnost trpi zbog dizajna. Bežični punjač ne drži mobitel na mjestu, pa u prvom zavoju sklizne s njega. Ako je veći mobitel (bilo koji od Pro Max ajfona i sl. veličine, onda će stršati van toliko da smeta boci u nosaču) Boca veća od 0.5l ne stane nigdje, ni u vrata. Pretinci su komično mali, dok je prostora iznad glave i previše Ekran ima glossy plastiku s dodatnim tipkama za klimu, dok je odmah ispod toga fina mat siva plastika koja izgleda odlično. Da su sve stavili u tu sivu, ne bi taj jeftini detalj pokvario dojam. CVT je besprijekoran, svi nedostaci koje su imali prije (urlanje motora na malim brzinama i uzbrdicama) su stvar prošlosti. Ni u jednom trenutku, nisam imao osjećaj da treba drugačije raditi, čak ni u nekim situacijama kod naglih stiskanja gasa gdje bi i BMW znao malo zastati. Očekivao sam da će biti manje udoban od mog RC, i tako je i bilo. 20cm međusovinskog razmaka manje ne može nadoknaditi. Ne pomažu mu ni 18" kotači (kod mene su 19"). Vjerojatno bi sa 17" bio nešto udobniji po gradu HUD je odlično složen, ali su kontrole za rad s njim na volanu osjetljive na dodir. Srećom se na touch ne mogu aktivirati funkcije, ali pale normalno nevidljivu lijevu i desnu sekciju HUD-a koje su veliki bijeli meniji. Iritantno je tijekom vožnje po noći kad se slučajno aktivira dok se ruke premještaju po volanu. Sve je fino složeno, nema škripanja ni uvijanja dijelova u kabini, ali sam primijetio da su previdjeli nešto, ili su rastavljali vrata pa krivo složili. Ne znam jel bi itko primijetio, ali mene pika u oči. Vidi se u videu. Netipično za Lexus Europski "sejfti fičuri" su nešto s čim se japanci očito muče. Vozim se normalno po autocesti, nikog osim mene u autu, kad bip bip bip bip i poruka na ekranu: otvorite oči i gledajte ispred sebe WTF Malo kasnije: bip bip bip bip i poruka - ne vidimo vam glavu, podignite glavu i uspravite se Ajde jednom, ali obje sam dobio više puta. Nisam našao gdje se mogu ugasiti, bar ne tijekom vožnje. Pa onda bipanje i flashanje ikonice s ograničenjem brzine u HUD-u svaki put čim bih prešao ograničenje i za 1. Ok, znam, pusti me na miru. Volan je laganiji od mog, ali mrvicu teži nego na Audiju / BMW-u. BMW-ov postaje idealno "težak" kad se prebaci u Sport, ovaj je samo mrvicu lakši, ali kako nema mijenjanja modova rada, ok je po gradu, ali na autocesti bih volio da je teži. Na zadnjim sjedalima ima mrvicu više prostora za noge nego u RC, ali je pozicija sjedenja uspravnija pa je...ok. Ništa bolje nije ni u Audiju i BMW-u. Gepek je iskoristiv, manji od RC-a, nešto manji od BMW-a, ali čini mi se veći od A3 hibrida. Za premijum gradsko i međugradsko tandrkalo je odličan auto. Ne znam cijene ostatka ponude u HR, ali ovdje je najjeftiniji u klasi (Q2/X1/GLA/XC40/Countryman) Složio sam nekakav video s tih par dobrih i loših stvari jer se pokušavam zguziti Lexusu i dobiti od marketinga LC500 na par dana ![]() https://www.instagram.com/reel/DT7qC...RlODBiNWFlZA==
|
|
|
#86298 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
|
|
|
|
|
#86300 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovisi koji dizel. Onaj CD110 od forda/psa nije bio los. Imao je musica koje su ispravljene sa CD116. Tog sam imao u mazdi 3, vozio ju 12 godina i sad je kod punca. Toci vozi, potrosnja od 5-7 ovisno grad, otvorena. Odlican auto i odlican motor. S tim da je ovaj cd110 ako se ne varam prvi motor koji je 2006 imao DPF. Ovi novi su problematicni zbog tih eko sranja pogotovo u gradskoj voznji. Nego, prosli tjedan sam vidio superba u voznji. Vozacev retrovizor otvoren a suvozacev zatvoren. Bit ce da su dodali u ove jace opreme da mozes birati koji ce se otvoritt a koji ne..... ![]() Covjece na sto je spao ovaj kramp od VAGa. Kako smo se prije sprdali sa francuskim poluproizvodima, sad se sprdamo sa svabskim. Bravo, uspjeh ![]() |
|
|
|
|
|
#86301 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Prije bi reko da je parkiro ko debos pa mu je neko priklopio retrovizor, a on iz istog ignorantnog razloga što je tak parkiro ni ne kuži da mu retrovizor zvirla ![]() Nerijetko to vidim, skupa sa dignutim zadnjim brisačem npr.
|
|
|
#86302 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#86303 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pozdrav. Bacio sam oko na ljetne gume 215 50 17, cijena je cca 136€/kom.. Bitno mi držanje (u zavojima) na suhom-mokrom kao i kočenje i udobnost. Naravno prioritet je sigurnost, tak da ne gledam neke jeftikaner (imao sam loša iskustva) gume. Imam neke kandidate Michelin PS5, Conti PC7, Michelin Primacy 5. E sad, neki vele da je za udobnost bolje gledat touring gumu.. Kolko je touring guma udobnija spram recimo ovih sportskih, konkretno Michelin PS5? |
|
|
|
|
|
#86304 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Ljudi voze na autopilot...nema šanse da više od 30% ljudi na cesti zapravo prati situaciju i razmišlja o vožnji. I sam se uhvatim nekad da se ne sjećam kako sam prošao zanjih 5 semafora, pa se zgrozim samim sobom
|
|
|
|
#86305 |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
|
|
|
|
|
|
#86306 | ||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Zgodan je taj lexus. Jel radi android auto bez kabla? Gledao sam rivju, sad neznam da li je ux ili nx i nije mogao bez kabla. Klasican lexus, 10 dobrih stvari i jedna retardirana.... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 26.01.2026. u 11:46. |
||
|
|
|
|
|
#86307 |
|
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
ja sam cesto puta krenuo s zatvorenim desnim retrovizorom, kada mi ga netko zatvori zbog uskog parkinga. primjetim nakon par minuta voznje posto imam samo desetak km do posla, neda mi se stat sa strane da ga ispravim, a nemam dodatne desne trake da moram pratit promet s te strane, pa nije neka frka da je lijevi, onda bi stao naravno |
|
|
|
|
|
#86309 | |
|
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#86310 | ||
|
The mighty pirate
|
211 milja (339 km) sam odvozio. Nije bio pun do vrha kad sam ga uzeo, odokativno, linija je bila 90% puna. Utočio sam 21.08 litru unutra kad sam ga vraćao. Ako računam da je bio 90% pun, ispada 5.6. U najgorem slučaju, da je bio 100% pun, 6.2. Bacio sam oko na spritmonitor, ovo je poredano od onih s najviše zapisa prema manje ![]() Citiraj:
Za te starije aute koji imaju žičani, navodno ovo radi jako dobro https://www.quadlockcase.co.uk/colle...d-auto-adaptor Citiraj:
Negdje vele da su mu DS3 i Alfa Junior konkurencija. S druge strane ga pak uspoređuju s rabljenim X1 i ostatkom te klase https://www.whatcar.com/news/new-lex...verdict/n26602 Gledam approved used direkt od Lexusa Najjeftiniji dostupan je Ł24 480 (2024.) UX s istom kilometražom je Ł17 750 (2021.) Je grdi, ali UX bih uzeo bez puno razmišljanja u ovom slučaju
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 26.01.2026. u 19:58. |
||
|
|
|
![]() |
|
|