|
|||||||||||
|
|
#85801 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jbg, medju 3 najjeftinija LCI 3.0d u krugu 200km. Evo ne znam gdje da vise spustam cijenu. Usrali se ovamo svabi u ovoj krizi pa se ne usude izvaliti za auto vise od par k€. Nema veze, neka ga, nek stoji. Zadnje izmijenjeno od: WraGG. 06.01.2026. u 17:01. |
|
|
|
|
|
#85802 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kad su Svabe bile kupci 10 god starih dizela? Kandidati su gastarbajteri koji se ipak hoce pokazat u novijem vozilu, a nasi ne uvoze jer je uvoz 2k€+ + N57 problemi
|
|
|
#85803 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, u pravu si. Svabe voze samo ili sluzbene auti ili privatne punoljetne kantice koje jedva prodju tehnicki, "ali ne trose puno, znas..." ![]() Realno, nasekiram se kad vidim tko me zove za auto. Ili su Arapi ili Turci ili Bugari, a nedavno sam imao i naseg cigosa iz Makedonije. Naravno da nitko nema love da ga kupi i sve bi ga za dzabe. |
|
|
|
|
|
#85805 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Bome i meni je ovo danas došlo kao mali trening na snijegu, jednom u xy godina. Platak mi je daleko pa sam morao voziti cestom, doh. Scross 2WD i CC2 cjelogodišnje (druga zima) dosta dobro idu. Idu bolje nego 308ica sa istim CC2 u malo široj varijanti i sa 100tinjak Nm momenta više koje je trebalo samo malo nježnije stiskati. Baš bi bilo super da je 4WD heh, taj jedan put u 10 godina, ne bi se žalio Ugl na kraju odradio 100tinjak km po Istri, dojmovi sve pet. Jedino gdje malo zapleše je neutabani snijeg (izlasci i ulasci na AC gdje je malo prometa). Ipsilonom ide 70-90 km/h a s obzirom da sam bio najbrži (lol) nisam dalje testirao. CC2 i kočenje je dosta predvidljivo (uvijek očekujem da će biti lošije pa se malo iznenadim). Vrlo zadovoljan!Nego, čime spriječiti da se led farovi lede svakih 10ak km? Ima kakav premaz da se snijeg ne lijepi jer ovo je tragikomično. Mogu misliti kako je noću
|
|
|
|
#85806 |
|
The mighty pirate
|
Danas je na otoku bilo veselo. Kod mene ni pahulje, ali pola sata južno, gdje radim...palo "poprilično" (ova količina je ovdje WOW). Na glavnim cestama ničega, ali po kvartovima nit sole, nit čiste. Korištenje zimske opreme ovdje nije obavezno jer zima ne postoji, tako da se svi uz više ili manje uspjeha vozimo na ljetnima ![]() 6 mjeseci stare Toyo Proxes Sport 2 i RWD položili ispit na snijegu na -3 Prilika za isprobati Snow tipku, vjerojatno bi odvezao uz brijeg i bez nje, ali ajd. Nije se traction control nijednom upalio. Vozi miško ![]()
|
|
|
#85807 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
To jedva da je pokrilo. Ja danas uz pošteni brijeg sa službenim, Sava zimske u prvoj uz hrpu proklizavanja ali izgurao. Tip prije mene sa zimskima odustao na pola i jedva se odsklizao u rikverc, čekao ga deset minuta. Ostali nisu ni pokušavali, brijem da čekaju ralicu. |
|
|
|
|
|
#85808 |
|
49%winner
|
Prica mi sestra u Southamptonu opce odusevljenje snijegom Oni su izgleda gori nego mi istrijani po tom pitanju (nase sluzbe su izasle na cestu poslije rucka)
|
|
|
|
#85809 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Inače moram pohvaliti Dunlop winter sport 5 SUV, po ovom kijametu bez problema nas je doveo do Bjelašnice. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#85810 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ekipa se vozi 30 po Zagrebu, kolonu napravila ženska u i30 na ljetnima https://streamable.com/imjpq9 |
|
|
|
|
|
#85811 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Vjerojatno je i Asim u tom kampu https://www.index.hr/mobile/magazin/...h/2747341.aspx Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#85812 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Maloprije sam spominjao Pirelli Sottozero, da solidno odraduju posao, sad po snijegu-snijegu sam malo manje očaran, nažalost nemam s čime usporedit i zadnji put kad sam vozio po uzabanom snijegu na cesti imao sam Golfa 1 turbodizela na ljetnima Btw. Zimska služba u Zagrebu? Križanje Horvačanske i Ljubljanske na Prečkom je pod 10-15 cm snjega, ljudima aute zabacuje po kolotrazima…od Knežije do Malešnice okolnim putem jedno jedino vozilo zimske službe nisam vidio.
|
|
|
#85815 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Zena ovih dana radila od kuce, pa Cupra u garazi i nismo imali priliku po ovim uvjetima isprobati Pirelli PZero Winter2 i 4Drive, kako bi se to ponasalo. Astra iza u dvoristu, ne ide se na posao, pa onda nije bilo potrebe izvlaciti Cupru. A meni je bila gomila posla ovih dana, pa nisam imao vremena blejati okolo. Ide ona sutra na posao opet s Astrom, mozda ja poslje izvucem Cupru da ju malo isprobam po ovom kijametu ![]()
|
|
|
|
#85816 | |
|
|
Citiraj:
GoodYear Ultragrip 7, pa onda 9 isle kroz snijeg u Alpama bez ikakvih problema. Nikada nisam lance stavio na kotace, GoodYearice su to fakat odlicno odradjivale. BTW, vidim kukate za ralice. Zivim u najobicnijoj kvartovskoj ulici u Dubravi, cak i nije ulica kroz koju netko prolazi osim ako ide nekome bas u njoj. Danas je ralica valjda 4-5 puta prosla kroz moju ulicu ![]()
|
|
|
|
#85818 |
|
|
|
|
|
#85819 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ultragrip sam imao na Peugeotu, top gume. Ne znam gdje su nestale, uopće ih više nema na testovima. Na Bjelašnici u nedjelju je palo izmedu 40-70 cm snijega. Mećava bila, nisi mogao skijati 6 pahulja na norway weather. U pon čitav dan padala ledena kiša. U utorak sve zamrzlo na - 4. Upravo opet počela mećava. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#85820 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ovo večeras je strašno. Razumijem da ne možeš očistiti snijeg, ali da nisi mogao baciti sipine (sitni šoder sa solju) ili bar sitni šoder. Aleja Bolonje i Ilica su sklizaljke. Nije problem snijeg koji je gore, nego onaj utabani ispod koji se pretvorio u led. Vidi se da nisu bacili ni sol i šoder jer je sve totalno bijelo osim na dijelu kod Škorpikove gdje je nadvožnjak. Tamo su bacili malo soli. Desna traka u smjeru Zaprešića vuče cijeli auto prema rizolu jer je desni kolotrag čisti led. Vidio sam 5 ralica sa dignutim grtalicama i ne sipaju ništa. Tek toliko da se voze. https://youtu.be/fZf3MuQUkf0
|
|
|
#85821 | |||
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() GY Vector 4seasons gen 3 + 4Drive drže čudo. Išao sam malo isprobat jače kretanje ili skretanje lijevo/desno i nisam ga uspio naterat da pali ESC, bio sam stavio onaj terrain mode koji je sličan sport modue (valjda) jer je mijenjao brzine na nekih 2.5-3k okretaja, jedino kod kočenja kada sam nagazio jače kočnicu sam proklizao nekih 2m. Da sam lagano kočio ne bi, al sam išao vidjet kaj će se desiti ako naglo trebam stat ![]() Citiraj:
Citiraj:
Prošla ralica, nakon 5min kao da i nije. Nemre se nikaj napraviti dok pada snijeg. Bio sa klincem na sanjkanju i kad smo došli doma očistio snijeg pred zgradom i bacio sol. Evo, sada ga ima jedno 5cm ![]() @Tumor Ne zanam dal si skužio al kad je auto u SPORT modu kod down shiftanja rev matcha okretaje. Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 06.01.2026. u 23:42. |
|||
|
|
|
|
|
#85822 | |
|
|
Citiraj:
Kod mene ima Comfort, Performance, Individual i Off-Road drive profile. Mislis na Performance? I kako mislis downshiftanje, rucno na one pedalice ili kada DSG sam downshifta? Jer nisam jos uvijek isprobao te pedalice, nisam kupio automatik da bi sam saltao ![]() Ne znam da li bi mozda cak taj Off-Road profil bio i najbolje rijesenje za ovakve uvjete, mislim da onda Haldex stalno baca moment i na zadnje kotace. Ja sam na Individual profilu stavio da motor radi u Eco modu, nisam skuzio da nesto manje trosi, ali je barem manje nervozan na gas, pa bi i to za snijeg bilo dobro.
|
|
|
|
#85823 |
|
Bazinga
|
Slažem se da je neudobniji, ali mene je već najmanje 5x spasio. I nevjerojatno, svaki put kad je guma bila probušena, padala je kiša i svaki put vijak za drvo. Ja sam se prebacio jednom s rft na običnu i užasan osjećaj na volanu. Baš se jako osjetilo uvijanje (225/45/17). Sad imam oba seta RFT. Za oba seta je ovo zadnja sezona, pa razmišljam da probam staviti obične na jedan na 17". Makar čitam različita iskustva na xdriveu, pa se dvoumim.
|
|
|
#85824 | |
|
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
|
|
|
|
#85825 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dakle danas skoro cijeli dan se vozikam po gradu, čistim malo kod staraca, pa kod bake, pa kod sebe U glavnom, danas dva puta potez Novi Zagreb / Remete. Ide stari švapski kramp, vjerojatno nije čuo one birtijske o snijegu i bemvejima i ''zadnjem'' pogonu štogod to značilo.A sad oko ponoći ceste skoro prazne, milina za vozikat se. Mislio sam da će švapski kramp zapet u prvom nanosu snijega ili najmanjoj uzbrdici bikoz ''zadnji'' pogon (ma što to značilo) + automatik + treća sezona Maxxis zimulja. I iskreno baš me ugodno iznenadila na snijegu. ![]() ![]() No ono što me full iznenadilo su omražene cjelogodišnje, Conti ASC2 205/55 16 dimezija na galskom govnu. To đubre kopa ko ludo, popeo se na savski nasip ko iz 3.14čke. Baš ono, jebeno ugodno iznenađen kako vuku što po dubokom, što po utabanom snijegu. E da, uvijek ima bar jedan profesionalac, ljubitelj ljetnih guma pa takav ode na Držićevu i od tri trake lik se vozi... pa kroz sve tri, sve su njegove ![]()
|
|
|
#85827 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#85828 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Meni je zena svojevoljno, bez mog dopustenja ocistila auto sa spuzvastim mopom za brisanje poda, nevjerojatno brzo. Taman kad je skoro prestao padat pa ce sutra trebat samo sajbe odledit, uz malo srece.. |
|
|
|
|
|
#85829 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Apsolutno je sve puno šodra i soli. Ulica gdje sam ja je sve bilo zatrpano i opet je zaledilo. Nemaš tu kaj. Usporiš i prilagodiš vožnju. Ralice cijeli dan prolaze i opet je ko da nije prošla. Citiraj:
Stražnji kotači se koprcaju pokušava na rikverc van. ![]() Dobri ljudi su izgurali to talijansko smeće van da ode s parkinga. Taman nas se četvero zaredalo sa škodama i zadovoljno se smijuljimo ![]() |
||
|
|
|
|
|
#85830 | |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Da ti nisi s onim bijelim VZ Formijem što zna protutnjati preko Poljanica ![]()
|
|
![]() |
|
|