|
|||||||||||
|
|
#85771 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Kakve veze ima jel motor 1.5 ili 4.4 za cestarinu ? Jedino logicno bi bilo po tezini vozila (tu bi strujici placali posteno) ili po prijedjenoj kilometrazi...
|
|
|
|
#85772 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Polako se počinje uvodit to. Englezi uvode "pay per mile" od 2028. Strujići će plaćat 3 penija po milji, a hibridi 1.5 peni po milji. Vjerujem da će i EU krenut u nekom tom smjeru |
|
|
|
|
|
#85773 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iako nisam Bodul, u zadnje vrijeme sve više gledam Kineze. Jednostavno nude više auta za isto novaca. A meni je to donekle bitno, ne iz razloga što nemam novaca, nego iz razloga što malo vozim - trenutnim Capturom sam u 2.5,g. napravio 14k km. A ne bi ni toliko da ne idem na stručna savjetovanja diljem HR. Enivej, moj Captur sa 1.3l/4c motorom i srednjom opremom sa par dodataka košta 29k. Za tu lovu mogu uzeti godinu dana starog Kineza sa više opreme, jačim motorom i većim gabaritima. Meni gabariti ne igraju neku ulogu jer se vozim uglavnom sam i volio bih da ima Kineza u B-segmentu (4,1-4,3m), ali ih baš i nema. Većina ih je >4,4m. Baš gledam po oglasniku, Auto Hrvatska ima na lageru hrpu Fortinga Evo sa <20k km i tvorničkom garancijom za 25,4k EUR. Po meni, povoljna kupnja.
|
|
|
#85774 |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Netko od vas vozio kineze na testnoj vožnj? Kak su po pitanju buke? Jučer se našao sa frendom koji ima ovog zadnjeg Formentora i rekao je da je Terramar puno tiši u vožnji. Da on već na 130 nemre normalno pričati, tak isto je meni bilo sa S-Crossom. Kod Terramara to krene kada se vozim preko 170, što je do sada bilo samo par puta ![]() |
|
|
|
|
|
#85775 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85776 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
#85778 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Savršen kandidat za neki V8 Atmosferac, jbt kinezi i mlinci za kavu
|
|
|
|
#85780 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#85783 |
|
Premium
|
Automobili
|
|
|
|
|
|
#85784 |
|
The mighty pirate
|
|
|
|
#85785 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Niti su ista platforma, niti ista generacija niti isti koncept auta, a ni motorizacija. Uglavnom, taj F31 je dobar auto ako je dobro odrzavan, samo meni taj motor malo nejak. Ima ga sura u F34 i ok je postao tek kad ga je dao remapirati. 150 konja u tom autu je ipak premalo. |
|
|
|
|
|
|
#85786 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Gledam zeni Yarisa hibrid, oprema sol asist, par godina star oko 20k € Ima ko jos koju preporuku sta da pogledam od auta, moze i krosoveric neki, automatik i sve ove sigurnosne gluposti su must Code:
- LDA ( Lane Departure Warning) sustav upozorenja prilikom napuštanja prometne trake s aktivnom pomoći zakretanja upravljača − PCS ( Pre - Collision System) sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara s prepoznavanjem pješaka (dan i noć) i biciklista (dan); aktivnom podrškom kod izbjegavanja sudara sa pješacima (kod brzine od 40 do 80 km/h) te prepoznavanjem vozila iz suprotnog smjera i pješaka kod skretanja u raskrižju − RSA ( Road Sign Assist) sustav prepoznavanja prometnih znakova − AHB ( Auto High Beam ) sustav automatskog prebacivanja dugih i kratkih svjetala − ACC ( Adaptive Cruise Control) tempomat s prilagodbom brzine pomoću radara i povezanost sa RSA sustavom prepoznavanja prometnih znakova − LTA ( Lane Trace Assist ) sustav detekcije i praćenja prometne trake kod uključenog ACC tempomata sa EDSS ( Emergency Driving Stop Sistem) sustavom zaustavljanja vožnje u nuždi − EDSS (Emergency Driving S top S istem ) sustav zaustavljanja vožnje u nuždi - PKSB ( Parking Support Brake) parkirni senzori s funkcijom automatskog kočenja − SEA ( Safe Exit Assist ) sustav upozorenja u slučaju istovoremenog otvaranja vrata i detekcije opasnosti u mrtvom kutu (BSM) − BSM ( Blind Spot Monitor) |
|
|
|
|
|
#85787 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vozio me frend u svom Cayenne Coupe, V8 400+ KS iz 2019.g. Tom autu je veći problem ići 50 nego 250 km/h. Imao je zračni ovjes pa je bio udoban. Neugodno me iznenadio mjenjač jer sam osjetio i čuo promjenu brzina. Očekivao sam bolje od ZF-a u autu od (tadašnjih) 1,2m kn. BMK kakav auto vozim. Bitno mi je da je udoban. I tu me Captur oduševljava. Qašo je bio osjetno tvrđi kao što je tvrd Yaris Cross od oca. Ok, Qašo je imao 225/45/19 gume pa nije čudno da su se osjetile neravnine na cesti. Doduše, ima i gorih. Octavio karavan me totalno ubila i to na AC RI-ZG. Vozio sam se s njome od RI do Antunovića. Užas. Izašao sam iz auta kao da me netko prebio. Vratimo se na Kineze. Bio sam nedavno u ZG pogledati Omodu 5. Lik u salonu mi je rekao da nije jako mekan, da vuče na Japance/Korejce tj. tvrđi od Francuza, ali mekši od Švaba. Za 27k dobiješ totalno opremljen auto, čisti benzinac. Vidim da se kod nas pojavila i SHS verzija (full hibrid) koja košta malo više (30k). Ima 7g/150k km gare. Za moje potrebe, i više nego dovoljan i povoljan.
|
|
|
#85788 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ovaj Touring ne samo da nije rješenje tih svih problema jer je auto gotovo identičnih dimenzija, nego po tim uvjetima još i gori.
|
|
|
|
#85789 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Moguce da njemu nece odgovarati, samo sam htio reci da ta dva auta osim znaka na haubi i 4 tocka, nemaju ama bas nikakvih dodirnih tocaka ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85790 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() po ovdje napisanom ispada da se tvornice šutaju sa ljudskim egom i nasilu ih tjeraju da voze 0,9 ccm...a nekad im je stari bio baja sa šestakom ili čak neki od 3000ccm... šta sve neću pročitat u temi .... ![]()
|
|
|
|
#85791 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Shvatio si doslovno nešto što je bilo rečeno figurativno. Čovjek veoma aktivno sudjeluje u temi o automobilima,u nekakvim kriterijima nije naveo da mu treba prostora za klince ili stvari za vikendicu, a ne radi puno KM, pa jbmu kaj onda kineza gledaš daj uzmi Caymana nekakvog, e500 Coupe ili neki klinac
|
|
|
#85792 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Samo me zanima prostor za vozača, ali su različite generacije pa možda čak i ima više mjesta.
|
|
|
|
#85793 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Lijepo je voziti V8, naravno, ali kome to ne igra ulogu onda vozi ono sto mu odgovara. Pa evo i ja vise vozim zenin 1.6 nego svoj 3.0 koji samo stoji ispred garaze. |
|
|
|
|
|
|
#85794 |
|
Bazinga
|
Vozim F31 4 godine, napravio nekih 60k km. Imao sam prije 118d s ručnim mjenjačem. Sličan motor je u tom 318d (N47 vs B47). Za jedinicu je to sasvim ok, ali na niskim okretajima je bio dosta trom. Tu vjerojatno ZF8 puno kompenzira i sigurno je ugodniji za voziti. I da, ZF8 stvarno odlično šalta. Što se tiče vožnje, jedinica mi je bila puno bolja na volanu. Električni servo na F31 mi je bio dosta čudan na početku. Žena je bila oduševljena jer volan ima jako mali otpor. U sport modu je "tvrđi", ali nije to to. Nekom to paše, meni je to minus. Udobnost mu nije jača strana. Na 18" i RFT gumama je poprilično tvrd. Ali zato u zavoju nema uvijanja. Ako ima sjedala s lumbalnom podrškom, svakako će biti udobnija dulja putovanja. Ne znam kakvu opremu gledaš, ali svakako obrati pozornost na to. "Goli" modeli su doslovce s nikakvom opremom (velika/mala navigacija, nekoliko paketa ozvučenja i sl..). Što se tiče prtljažnog prostora, rekao bih da je u tom segmentu među lošijim. Npr. kad sam sklopio kolica ostalo je 3-4cm do vrata. Ako spustiš sjedala i makneš "letve" za mrežicu, stvarno stane puno toga. Ali vulgaris bunker je dosta mali. Ima prostora i ispod poklopca (nema rezervne gume), ali može biti nepraktično (npr. možeš komotno staviti kutije s alatom, a da ni ne znaš da ih voziš. Ja imam unutra neki basic alat i kuku. Praktično je i što se može samo staklo otvoriti. Ne znam kakve si građe, no vjerujem da za vozača ima dovoljno mjesta. Ja sam 180 i iza može sjediti osoba iste visine bez da lomi koljena. Ako si bliže 190, računaj da iza tebe ima manje prostora za putnika. Budimo realni, i u Micri smo se vozili do Primoštena i svi smo bili poletni nakon putovanja ![]() Za 18d motor u F31 ti ne mogu ništa konkretno reći jer je kod mene drugačiji. Obavezno provjeriti EGR opoziv. Ako je M volan, onda vjerojatno treba im airbag mijenjati u opozivu.
|
|
|
#85795 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
U 3 si stisnut sa svih strana, a u ovoj usporedbi pogotovo u visinu
|
|
|
|
#85796 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Automobili
Ako odes gore ima da letiš ne treba ti avto,ako odeš dolje kod ekipe, postaješ ghost rider pa ti auto i motor bacaju vatru sa svih strana. Jebeš bmw ![]() Vezano za Bmw3 , ima ispred manje mjesta od Golfa. Ako si fit i ne previsok, svejedno ti je, ako si mrcina, osjecas se kao u konzervi. Treba sve probat prije kupnje. |
|
|
|
|
|
#85797 |
|
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
ima li itko preporuku za 19" ljetne gume za g20 318d, nisam pametan sto uzeti prednje su 225-40-19, a zadnje 255-35-19 isplati li se uzeti runflat ili ne? imam onaj slime kit u portapaku, isplati li se dati za pirelli pzero 200€ ili pak ici na pirell powergy obican, ili Hankook 140€, da li je run flat tolko tvrđi u vožnji ili ne? |
|
|
|
|
|
#85798 |
|
Brat od Đon Vejna
|
Run flat je beton. Danas nakon malo vožnje po Zagrebu po ovim uvjetimacSottozero dot21 sa skoro novom ripnom drzi veoma lijepo, nemam zamjerke…
|
|
|
#85799 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() Rjesi me vise patnje da i ja k´o coek SUV-a vozim ![]() |
|
|