|
|||||||||||
|
|
#632 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
I tko će se usuditi poslati prvi račun? ![]() |
|
|
|
|
|
#633 |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
#634 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#635 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Sto se tice ovog tvojeg "obrnutog testiranja", ja sam danas sipao benzin na INA-i. Dobio sam uredno papirnati racun. Ni traga ni glasa od icega elektronickog, gospodja takodjer tvrdi da nema pojma. Jesam ja dobro shvatio ili bi upravo takav racun s INA-e trebao zavrsiti u mom inboxu da me ne naganja racunovotkinja svaki mjesec kao proteklih 23 godine?
|
|
|
|
|
#637 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ja imam ina pay karticu, dodem do automata za točenje goriva, skeniram qr kod, skida mi direktno sa kartice, i nakon plaćanja dobijem račun u aplikaciju. Savjetujem svima tko god može da se prebaci na to. Zadnje izmijenjeno od: tor. Danas u 10:30. |
|
|
|
|
|
|
#638 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Banke isto? Erste mi je uredno poslao dobar stari .pdf račun, a baš sam se veselio ko i Bubba da konačno mogu nazvati knjigovođu bez njenih uvodnih psovki zašto nisam dostavio račune za prošli mjesec haha.
|
|
|
#640 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#641 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Aha, gleda se datum isporuke, a ne datum računa? Jer datum računa je današnji, iako je isporuka za prosinac 2025. Kriminalno, al kužim.
|
|
|
#642 |
|
Uptime 99.99%
|
Valjda znaju u banci, ja cu sve sto ima datum racuna u prosloj godini slati normalno, a ostalo preko eracuna. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#643 |
|
Premium
|
Ideja e-računa nije loša, uštedit će tonu vremena koju bi inače potrošio na traženje razno raznih izgubljenih papirnatih računa, ali je provedba kriminalna. Znači došao mi je račun sa tehničkog (koncern Agram), ali ima grešku kaže porezna nije fiskaliziran ispravnim certifikatom. Posrednik za Agram je mer. ![]() |
|
|
|
|
|
#644 |
|
Uptime 99.99%
|
Velika je dilema izgubljeni koji papirnati racun vs. informacijski posrednik nije skoro za nista odgovoran, ako ga hakiraju sva arhiva je izgubljena ili je procurila na dark web.
|
|
|
#645 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Izrazito centralizirana rješenja imaju svoje nedostatke. A kada se eliminira odgovornost onoga tko jedini prirodno može biti odgovoran, onda imaš recept za katastrofu. Hada imaš hrpu papirnatih računa, onda makar znaš tko je odgovoran i ako ti nešto ne štima možeš si sam pomoći kvalitetnijom organizacijom administracije.
|
|
|
#646 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Hmm, ja sam jutros ispostavio račun preko HT EDI-a, i nakon slanja je račun brzo promjenio par statusa da bi na kraju završio na "čeka isporuku" i tako evo stoji već par sati. Što ne bi to trebalo ići instant? Ili je ovo razlog za brigu u smislu da sam ili ja nešto krivo odradio na računu ili klijent nema nešto do kraja posloženo na svojoj strani?
|
|
|
#647 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#648 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
A ne znam ni ja, ali sam očekivao da (kako ovdje email nije toliko bitan, nego kompletna automatizacija i integracija slanja i primanja) dođe više manje instant. Nakon preko 4 sata mi je iz "čeka isporuku" prešlo na "sent", a klijent mi kaže da još uvijek nije ništa dobio. Super mi je što: 1. je trebalo preko 4 sata da se pošalje (apsolutno nemam blage zašto, nisam taknuo ništa otkad sam poslao) 2. i nakon što je "poslano" - klijent još ništa ne vidi 3. pola statusa koje mi prikazuje su na hrvatskom a pola na engleskom ![]()
|
|
|
#649 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Ja ne mogu reći, meni je račun sa tehničkog zaprimljen u moj sandučić u minutu točno kada sam i platio sa kreditnom karticom. Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#650 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Znači očekivani clusterfuck. Osobno ću slijedećih cca mjesec dana izdavati račune sa 31.12.2025. a možda i dulje ![]() No da i moji živci ne bi ostali čitavi, nešto me tjeralo da pošaljem obrazac danas na ePoreznu, ![]() Jasno, programska podrška je normalno instalirana, reinstalirana itd. 3 browsera isprobana, ne radi nigdje. Mislim da ću se isključit od svega na tjedan dva, tko preživi pričat će. |
|
|
|
![]() |
|
|