Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.01.2026., 13:12   #631
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Naravno, maltretiraju vec mjesecima.
fixed
Staro 01.01.2026., 22:15   #632
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
I tko će se usuditi poslati prvi račun?
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 01.01.2026., 22:57   #633
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
I tko će se usuditi poslati prvi račun?
AjTi
Staro Jučer, 09:16   #634
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
AjTi :)
Testirao sam sustav, al na obrnuti način, išao sam registrirati novi auto na tehnički, platio sve, govori mi čovjek na šalteru račun vam je u pretincu.
A sad idem do ureda, pa ćemo vidjet jel stvarno dosao....

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Staro Jučer, 09:45   #635
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Testirao sam sustav, al na obrnuti način, išao sam registrirati novi auto na tehnički, platio sve, govori mi čovjek na šalteru račun vam je u pretincu.
A sad idem do ureda, pa ćemo vidjet jel stvarno dosao....
Ja sam jos na Silvestrovo poslao prvi eRacun (koristim FINA-u). Uredno je danas dosla potvrda o zaprimanju istog.

Sto se tice ovog tvojeg "obrnutog testiranja", ja sam danas sipao benzin na INA-i. Dobio sam uredno papirnati racun. Ni traga ni glasa od icega elektronickog, gospodja takodjer tvrdi da nema pojma.

Jesam ja dobro shvatio ili bi upravo takav racun s INA-e trebao zavrsiti u mom inboxu da me ne naganja racunovotkinja svaki mjesec kao proteklih 23 godine?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:12   #636
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Koliko znam izuzeti su trenutno od f2 priče...jedino ako imaš onu njihovu karticu za gorivo, ugovor, mjesečno fakturiranje.
tor je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 10:14   #637
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ja sam jos na Silvestrovo poslao prvi eRacun (koristim FINA-u). Uredno je danas dosla potvrda o zaprimanju istog.

Sto se tice ovog tvojeg "obrnutog testiranja", ja sam danas sipao benzin na INA-i. Dobio sam uredno papirnati racun. Ni traga ni glasa od icega elektronickog, gospodja takodjer tvrdi da nema pojma.

Jesam ja dobro shvatio ili bi upravo takav racun s INA-e trebao zavrsiti u mom inboxu da me ne naganja racunovotkinja svaki mjesec kao proteklih 23 godine?

Ja imam ina pay karticu, dodem do automata za točenje goriva, skeniram qr kod, skida mi direktno sa kartice, i nakon plaćanja dobijem račun u aplikaciju.
Savjetujem svima tko god može da se prebaci na to.

Zadnje izmijenjeno od: tor. Jučer u 10:30.
Staro Jučer, 10:15   #638
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Banke isto?

Erste mi je uredno poslao dobar stari .pdf račun, a baš sam se veselio ko i Bubba da konačno mogu nazvati knjigovođu bez njenih uvodnih psovki zašto nisam dostavio račune za prošli mjesec haha.
Staro Jučer, 10:15   #639
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Ako si platio gotovinom/karticom r1 ne mora ići eračun...
Staro Jučer, 12:00   #640
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor robert7 Pregled postova
Banke isto?

Erste mi je uredno poslao dobar stari .pdf račun, a baš sam se veselio ko i Bubba da konačno mogu nazvati knjigovođu bez njenih uvodnih psovki zašto nisam dostavio račune za prošli mjesec haha.
I banke isto, ali od 1.1, ovo je bilo za 12mj.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Jučer, 12:12   #641
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Aha, gleda se datum isporuke, a ne datum računa? Jer datum računa je današnji, iako je isporuka za prosinac 2025.

Kriminalno, al kužim.
Staro Jučer, 12:43   #642
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Valjda znaju u banci, ja cu sve sto ima datum racuna u prosloj godini slati normalno, a ostalo preko eracuna.

Staro Jučer, 13:02   #643
Colop
Premium

Ideja e-računa nije loša, uštedit će tonu vremena koju bi inače potrošio na traženje razno raznih izgubljenih papirnatih računa, ali je provedba kriminalna.

Znači došao mi je račun sa tehničkog (koncern Agram), ali ima grešku kaže porezna nije fiskaliziran ispravnim certifikatom.
Posrednik za Agram je mer.
Staro Jučer, 13:06   #644
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Velika je dilema
izgubljeni koji papirnati racun vs. informacijski posrednik nije skoro za nista odgovoran, ako ga hakiraju sva arhiva je izgubljena ili je procurila na dark web.
Staro Jučer, 13:10   #645
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Izrazito centralizirana rješenja imaju svoje nedostatke. A kada se eliminira odgovornost onoga tko jedini prirodno može biti odgovoran, onda imaš recept za katastrofu.

Hada imaš hrpu papirnatih računa, onda makar znaš tko je odgovoran i ako ti nešto ne štima možeš si sam pomoći kvalitetnijom organizacijom administracije.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:24   #646
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Hmm, ja sam jutros ispostavio račun preko HT EDI-a, i nakon slanja je račun brzo promjenio par statusa da bi na kraju završio na "čeka isporuku" i tako evo stoji već par sati.
Što ne bi to trebalo ići instant?

Ili je ovo razlog za brigu u smislu da sam ili ja nešto krivo odradio na računu ili klijent nema nešto do kraja posloženo na svojoj strani?
Igorr je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 14:36   #647
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Hmm, ja sam jutros ispostavio račun preko HT EDI-a, i nakon slanja je račun brzo promjenio par statusa da bi na kraju završio na "čeka isporuku" i tako evo stoji već par sati.
Što ne bi to trebalo ići instant?

Ili je ovo razlog za brigu u smislu da sam ili ja nešto krivo odradio na računu ili klijent nema nešto do kraja posloženo na svojoj strani?
Nemam iskustva sa novim F2 e računom, po starom E računu čeka isporuku je bilo da je poslao na mail od druge strane, ali druga strana nije kliknula/preuzela

Staro Jučer, 16:22   #648
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

A ne znam ni ja, ali sam očekivao da (kako ovdje email nije toliko bitan, nego kompletna automatizacija i integracija slanja i primanja) dođe više manje instant.

Nakon preko 4 sata mi je iz "čeka isporuku" prešlo na "sent", a klijent mi kaže da još uvijek nije ništa dobio.

Super mi je što:
1. je trebalo preko 4 sata da se pošalje (apsolutno nemam blage zašto, nisam taknuo ništa otkad sam poslao)
2. i nakon što je "poslano" - klijent još ništa ne vidi
3. pola statusa koje mi prikazuje su na hrvatskom a pola na engleskom
Staro Jučer, 17:16   #649
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
A ne znam ni ja, ali sam očekivao da (kako ovdje email nije toliko bitan, nego kompletna automatizacija i integracija slanja i primanja) dođe više manje instant.

Nakon preko 4 sata mi je iz "čeka isporuku" prešlo na "sent", a klijent mi kaže da još uvijek nije ništa dobio.

Super mi je što:
1. je trebalo preko 4 sata da se pošalje (apsolutno nemam blage zašto, nisam taknuo ništa otkad sam poslao)
2. i nakon što je "poslano" - klijent još ništa ne vidi
3. pola statusa koje mi prikazuje su na hrvatskom a pola na engleskom :D
Koji provider?

Ja ne mogu reći, meni je račun sa tehničkog zaprimljen u moj sandučić u minutu točno kada sam i platio sa kreditnom karticom.

Staro Jučer, 18:13   #650
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Znači očekivani clusterfuck. Osobno ću slijedećih cca mjesec dana izdavati račune sa 31.12.2025. a možda i dulje
No da i moji živci ne bi ostali čitavi, nešto me tjeralo da pošaljem obrazac danas na ePoreznu,

Jasno, programska podrška je normalno instalirana, reinstalirana itd. 3 browsera isprobana, ne radi nigdje. Mislim da ću se isključit od svega na tjedan dva, tko preživi pričat će.
Exy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:35   #651
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Citiraj:
Koji provider?

Ja ne mogu reći, meni je račun sa tehničkog zaprimljen u moj sandučić u minutu točno kada sam i platio sa kreditnom karticom.
HT EDI
Napisao sam već gore samo si omašio

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Znači očekivani clusterfuck. Osobno ću slijedećih cca mjesec dana izdavati račune sa 31.12.2025. a možda i dulje
No da i moji živci ne bi ostali čitavi, nešto me tjeralo da pošaljem obrazac danas na ePoreznu,

Jasno, programska podrška je normalno instalirana, reinstalirana itd. 3 browsera isprobana, ne radi nigdje. Mislim da ću se isključit od svega na tjedan dva, tko preživi pričat će.
Ni meni za sad ne ulijeva povjerenje... ali ajde, strpim se još malo...
Staro Jučer, 19:43   #652
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:

To ti je p.dim od posla
Deinstaliraš podršku

Izbrišeš folder od podrške Program Files (x86) eporezna
Bez tog koraka buš se vrtio u krug

Onda opet instaliraš podršku obavezno run as administrator
Restartaš i radi

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:17   #653
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Fala Jelc, shift delete program files/eporezna/ foldera je riješio problem
Staro Jučer, 22:29   #654
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Ako nisi u PDV-u i nece te ubiti porez na dobit - pobijedio si.

PS ovo da mi INA ne salje eRacun - dabog da svaki od njih 100 kcerki dobio i citav zivot za uloske radio.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:27   #655
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Jel se mjenja direktorski minimalac za 2026?
Dule je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:30   #656
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
Da, bruto ide na 1509 eura. Uzas

Staro Jučer, 23:33   #657
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Citiraj:
Naravno da jesam, kako bi si inače odbijao PDV od vešmašine i sl.
Nije problem jer dobar dio klijenata nije, a oni koji jesu su još neuredniji od mene. Ne znam kad sam zadnji put poslao PDV na vrijeme, obično šaljem nakon 2. podsjetnika. Prilagodio sam se općem kaosu.
Što se poreza na dobit tiče, ima amortizacije, ima sl. puteva, ako treba bit će ih i još, do Lisabona par puta, privatnim autom dakako
Šalu na stranu, plaćanje određenog (umjerenog) iznosa poreza na dobit je najbolji način da te PU ostavi na miru i gnjavi nekog drugog.

Citiraj:
PS ovo da mi INA ne salje eRacun - dabog da svaki od njih 100 kcerki dobio i citav zivot za uloske radio.

Meni i dalje nije baš jasno tko tu kome mora, kome ne mora. Moja teorija je bila da ako ja dođem na INA benzinsku i uzmem R1, bez obzira na način plaćanja, račun dolazi u moj inbox. Ali izgleda da to ne stoji. Možda nisam trebao obrisati sve one mailove sa linkovima na seminar o fiskalizaciji

Citiraj:
Autor Dule Pregled postova
E da, kad smo kod troškova, moram vidit koliko nam je država propisala povišicu ove godine. Sigurno je više, samo ne znam koliko.

Citiraj:
GLedam kako sa 1160 ili koliko je bilo pa na 1509, što Hrvatskoj tako dobro ide
Onda vidim da ti računaš bruto2, što u principu i je ispravno. Realno je oko 10% povećanje, hvala državi što brine o našim plaćama. Jedino je zajebano što ih moramo sami zaradit
Staro Jučer, 23:38   #658
Colop
Premium

Citiraj:

Bubba, probaj Ina Pay.
Vezes ga na ime tvrtke, ubacis pare na Ina Pay karticu (prepaid), dodes na benzinsku, slikaš qr kod automata, natocis, i odmah ti skine novce sa računa. Ne moraš ići unutra benzinske , čekati red, govoriti koji ti je R1, sve se automatski riješi.
Dodatni bonus je faca ekipe kada sjedneš u auto i kreneš, svi misle da si pobjegao bez plaćanja.
Obavijest o računu dobiješ odmah na mail i u app, i na kraju mjeseca ti pošalju mjesečni račun na e mail i app.

Preporod. Pogotovo ako imaš više auta u firmi.

Staro Jučer, 23:40   #659
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Na benzinjačama bude kobog sve ko i do sad
Oni nisu u obvezi slat eračun ako ti izdaju normalni f1 kakti b2b

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:41   #660
Colop
Premium

Citiraj:

Ako HDZ pobjedi još jedan mandat i nastavi ovim tempom, minimalac će biti veći nego u Švicarskoj :D

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno