|
|||||||||||
|
|
#85321 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako se ne varam, Pride je bila oko 7k DEM, a susjed je tad prodavao Golfa 1 s početka 80-ih za 3k DEM (prvo je ponudio nama, pa se sjećam cijene). Kod mene u dvorištu još jedna veselo brunda. Ni trunke hrđe (barem izvana), a garaže nije vidjela u životu. Mislim da ima oko 100k na satu.
|
|
|
#85322 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Puna cijena je 62000kn prije registracije, što je preko 8000EUR. |
|
|
|
|
|
|
#85323 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Moguće da je tako, no svejedno. Danas za dvogodišnje troškove školarine na standardnom javnom sveučilištu, troškove prijevoza i troškove hrane, nema šanse kupit novi auto klase Šume i/ili Sephie. |
|
|
|
|
|
|
#85324 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sjećam se kada je Valentić prodavao Proton aute na rate Dinersa. Poznanik je imao Shumu. Nepoderiv auto. Prošao je preko 500k s njom.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 10.12.2025. u 14:47. |
|
|
|
|
|
#85327 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
U današnjim novcima bi to bilo 13k eura. Ali da, novi osnovni Stonic je 18, Ibiza isto tak, Fiat Panda je mislim oko 16k, a s obzirom na količinu tehnologije, puno bogatiju osnovnu opremu itd - razlika i nije tak drastična
|
|
|
#85328 |
|
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Ma auti samo idu gore. VW je neki dan ažurirao cijene i pakete opreme i Tayron s opremom koju imam bi me koštao 4k više (doduše sada je uključeno grijanje šajbe i zadnje klupe jer su izmijenili zimski paket i nemre bez toga). Cijene osnovnih paketa su u grubo oko 2k više od cjenika iz devetog mjeseca. |
|
|
|
|
|
#85329 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Da, tak nekak bi bilo. Da se nadovežem na tu Fiestu. Kupio je na kredit u švicarcima. Kredit davno otplatio, ali tužio banku za švicarca pred 5 godina. Dvije godine bio na sudu i dosuđeno u moju korist. Banka mi isplatila cca 2000€. |
|
|
|
|
|
#85332 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
U Zubaku sam bio nema dugo, došao pitati za golf gti...gledali su me kao da sam došao pitati koliko košta svemirski brod iz 1969. godine. Ne treba mi auto da se dokazujem nego za pravdanje PDV-a, ali bez obzira na to neću baš kupovati smeće u autokućama koje očekuju samo takve. Kakva su ono smeća u izlogu, neki taygo, trok, tkros...šta je to...prodavači bi se najradije rugali koreancima i kinezima a prodaju neke aute za koje nitko nije ni čuo do prije nekoliko godina. I da, sad sam samo još većeg uvjerenja da VW nema poštenog auta već 20 godina, ovo je sve samo traženje i srozavanje tog imena s onim smećem što nude u salonima. |
|
|
|
|
|
|
#85333 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
U salonima imaju ono što se prodaje. GTI novi se ne prodaje često kao Taygo i Golf npr. I pada mu cijena, mora se prodati kao izložbeni, pada mu vrijednost. Kužim tvoju frustraciju, no, kužim i zašto nemaju kod nas GTI na stanju i u izlogu. |
|
|
|
|
|
#85334 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
SUV-ovi su in, dobro se prodaju i zato ih ima po salonima (i skladištima). I zato nije čudno da ne možeš vidjeti Golfa GTI uživo u salonu.
|
|
|
#85336 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
|
|
|
#85337 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Zašto uzimati rast standarda i inflaciju pod račun? Nije li poanta da možemo priuštiti novije i bolje aute danas nego prije. Prije 20g daleko lošija računala, mobiteli, TV-i su koštali više nego danas, zašto auti rastu u cijeni kao nekretnine...
|
|
|
|
#85339 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Slažem se s kolegom gore, da je otužno što u salonima i općenito vise ne možeš vidjeti (a bogami i teško kupiti) “sportskog” hatchbacka, čitaj normalan benzinac bez hibridnih bedastoća s normalnim mjenjačem bez automatika, dsga i sličnog. Zbilja ne razumijem taj change of mind, da auti koji su prije 10tak godina bili najtraženiji, su sada gotovo bez klijentele. |
|
|
|
|
|
#85341 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne samo to nego svi ukidaju hot hatche, vjerojatno i gti uskoro ide u povijest. Da li postoji primjerak u salonu ce biti najmanji problem. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
#85342 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
![]() Ono jučer s curom pokušavam naći alternativu kaj uzeti a da nije Fiesta ST, i pregladajuci 15tak stranica mobile.de i autoscout s jednostavnim filtrom, benzinac, manual, 2019 na novije, iznad 180konja i s manje od 40000 km, došao sam do zaključka da mi se apsolutno niš ne sviđa, osim spomenute Fieste, a onih par rijetkih kaj dobro izgledaju osim toga koštaju 40+ t €. |
|
|
|
|
|
|
#85343 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Praktičniji su itekako, viši, udobniji, lakše se ulazi i izlazi. Nisu bez veze postali najprodavaniji. Kome je bitno držanje u zavoju kad se 99 posto vremena voziš u koloni a kamere na svakom uglu. Bitnija je preglednost, udobnost i lakoća korištenja.
|
|
|
#85344 |
|
49%winner
|
|
|
|
|
#85345 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
U Terramaru se sjedi niže i dojam mi je sportski ali sam i dalje u SUVu. Da ne kažem da sa DCCom i kada ga prebacim u sport mode se opće ne naginje. Drži cestu i ide kao po tračnicama, isprobano na suhom, na ovom muljavom vremenu i sa all season gumama. |
|
|
|
|
|
|
#85346 |
|
The mighty pirate
|
Da da, zasad sam to na novom Grandlandu samo vidio. U mom slučaju je Vauxhall, ali naprijed svijetli logo, a iza svijetle slova. Kak bi rekli…vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu
|
|
|
#85347 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Pa da, tebi u nekom velikom i visokom autu je preglednije, a ostalima zaklanjaš pogled, zauzimaš više ceste, više parkinga i općenito smetaš u prometu. Nekada su suv-ove vozili rijetki pojedinci, direktori i ljudi s parama, sad svaka baba koja ne zna parkirat smrdi s takvim autom u prometu. To bi trebalo dodatno oporezivat i lupat duplo veće osiguranje, pa ti kupuj suv...
|
|
|
#85348 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Pa 80% SUVag vozila ne prelazi 460cm, i to sam puno rekao. Nisu niti široki da čovjek ima nešto pretjerano mjesta. Samo su visoki, imaš visok položaj za volanom i onda je percepcija da su to veliki auti. Jedan Duster je 434cm. T-Roc je 423cm. Taigo 426cm. Bigster je 457cm. Sve su to više manje mali auti. Q7 i Q8 su preko 5 metara. Ali njih imaš malo na cesti.
|
|
|
|
#85349 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Kad svi budu vozili SUV i svi budu na istoj razini onda je idući korak Actros da bude bolji pregled? Nisam vozio puno SUVova, ali sam probao XC60 2019. Sa R opremom (ovjes?) i Q5 sportcoupe 2024. U Sline verziji i oba auta nimalo ne inspiriraju užitak u vožnji, ta preglednost mi ništa ne znači - ne znam šta točno ne vidim iz normalnog auta, SUVovi ispod zgrade redovito upropaste parking mjesto pored njih…ajde priznam da bi bebaca bilo lakse ubacit u SuV, ali svakako mi je bitniji faktor koliko mogu otvorit vrata
|
|
|
#85350 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Dobro su to marketinski odradili, a u zg suzavaju trake i kod skretanja rijetko koji vozac suva zna gabarite auta i drzi se svoje trake. Tragedija. I kad kazem sirotinja ne mislim na financijsko stanje nego ogromna zelja za pokazati se, a suv je ocito to. A da ne pricamo o ekologiji, jako su ekoloski suv-ovi, aerodinamika je vrhunska. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 12.12.2025. u 01:09. |
|
|
|
|
![]() |
|
|