|
|||||||||||
|
|
#85291 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Oni beemveji su snimani kod nas. Na početku je većina snimki sa riječke zaobilaznice, barke u kadrovima oko 1.30 imaju crikveničku registraciju CK, onaj coupe s početka ima rumunjsku registraciju. Ne sviđa mi se čto ga hidraulika diže. Nije origigi. Jučer bio u IT. U trgovačkom centru hrpa autiju koje izlažu lokalni saloni. Naiđem na nešto egzotično - EVO 5: 1,5l, 4c, 127 KS, max. 185 km/h, 4.32m (B segment), gume 215/50 R17, manualac, bez neke bajne opreme. Ima i verzija na plinjavu. Nije me iznenadio izgled već ciijena - 16,9k. Gara 2g. Uz doplatu 642 €, produženje gare na 5g./100k km. https://ibb.co/7xM1Pqk4 https://ibb.co/p6vypRZ7
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 07.12.2025. u 09:59. |
|
|
|
|
|
#85292 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
MPI motori, nema skupih dizni, visokotlačnih pumpi koje propišaju gorivo u ulje, nema naslaga čađe na usisinim ventilima i zadovoljava Euro 6d normu, potrošnja nikakva, za tu lovu genijalno
|
|
|
#85293 | ||
|
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#85294 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Gledring tepisi kupljei za Passeratija na Black Fridayu, danas smontirani i stoje neloše, neugodnih mirisa nema, čak su blago parfumirani… https://imgur.com/a/kyQlqbv Imao sam ih i na Octaviji, s krivim čepovima za montažu pa sam improvizirao, ali svakako sam bio zadovoljan
"South-Korea is the only nation whose national sport has a sequel." Zadnje izmijenjeno od: zkljaja. 07.12.2025. u 18:44. |
|
|
|
|
|
#85295 |
|
Premium
|
@dox Na papiru metnutom ispod šoferšajbe kojeg sa uslikao piše Evo 5. I tehnički podaci odgovaraju. Da prevedem ono što piše: Evo 5, tvoja za 16.900 EUR+troškovi za stavljanje u promet (pretpostavljam da se to odnosi na troškove tablica, prometne i sl.) Točno je da je ta cijena manja nego cjeniku za Evo 5, ali valjda je neka akcija. Ako sam dobro izračunao po nekom online kalkulatoru, troškovi unosa u HR bi bili oko 1.200 EUR. Ne znam bi li od cijene u salonu trebalo odbiti IT PDV (IVA) koja iznosi 19% i onda iskalkulirati trošak unosa. Jedini bi problem mogla biti homologacija jer takvog auta nema na našem tržištu. Ne znam može li se išta slično dobiti za tu lovu kod nas. Gledam cijene na njihovoj stranici - Omoda 5 SHS-H Premium (full hybrid), koja kod još nije došla, je 25,9k uz dodati popust od 2k za kupnju tokom 12/25. Kod nas obična (čisti benzinac) košta 27k. https://www.carpoint.it/omoda-jaecoo/omoda-5-shs-h/
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 08.12.2025. u 07:31. |
|
|
|
|
|
#85297 |
|
Premium
|
Šteta. Mislim, da uzmimam neki jeftini auto i da moram birati između Evo 5 i Dacie Spring, radije bi uzeo Evo 5.
|
|
|
#85298 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
|
|
|
|
|
|
#85299 |
|
Premium
|
Lowrider Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 08.12.2025. u 10:24. |
|
|
|
|
|
#85300 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Drago mi je vidjeti za ove kineze da izgledaju sve više kao europski auti. Prvi modeli, odnosno i aktualni nekih proizvođača izgledaju kriminal, i nebi ih kupio nikad zbog izgleda.
|
|
|
|
#85301 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ima i vlastorucni potpis xing ji hu-a! Eng je, btw. Sa onim china fontom ![]()
|
|
|
|
#85303 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
|
|
|
|
|
#85304 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85306 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Jer vidim recimo Evo6 se kod nas prodaje kao Forthing T5 Evo Sport https://www.autohrvatska.hr/forthing-t5-evo-sport.aspx Ne pratim te Kineze pa mi je sve to špansko selo.
|
|
|
|
#85307 |
|
Premium
|
Ni ja ne znam s tim Kinezima. Isto kao i Xiaomi sa mobitelima - isti mobitel na različitim tržištima ima različito ime. Mislim da je Ivan linkao ovdje nekakav članak o problemima koje imaju vozači Omode (nešto da su se liku sama otvorila vrata auta u automatskoj praonici). Te Omode nemaju veze sa onima koje se prodaju kod nas. Samo im je ime isto.
|
|
|
#85308 |
|
Premium
|
Piše ovak: DR Automobiles Groupe is an Italian automobile company established in 2006. It mainly sells rebadged vehicles from Chinese automakers BAIC Group, Chery Automobile, Dongfeng Motor Corporation and JAC Motors. It produces vehicles under 5 brands: DR, EVO, Sportequipe, ICH-X and Tiger. EVO 5 (2020–present, based on the Chery Tiggo 3 between 2020 and 2022, and later the second-generation Beijing X3 since 2023)
Lowrider Zadnje izmijenjeno od: lowrider. 09.12.2025. u 10:42. |
|
|
|
|
|
#85309 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Tu imamo 4 modela jednog i 4 drugog pa su brandovi odvojeni. Isti su auti, kao i problemi ![]() Problemi su svakakvi. Od nedostatka dijelova (čak i običnih retrovizora), do supporta, ovog i onog. Ima materijala. Tko razmišlja o kupnji, prvo nek baci oko. https://www.facebook.com/groups/1470292736989503
|
|
|
|
#85310 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Da, Forthing je Dongfeng Motor Corporation. Dakle da, onaj Evo 6 je rebadged Forthing T5 Evo Sport i zato izgledaju identično. ![]() Jebote led, ko ameri ranije kad si imao isti auto tipa Chrysler Voyager ali ujedno i Plymouth Voyager i Dodge Caravan ![]()
|
|
|
|
#85311 |
|
Premium
|
Nije bitno kako se zove. Bitno je da ide i da košta osjetno manje od EU pandana. T5 EVO Sport košta 30k. EU pandan sa sličnom opremom bi koštao bar 40k. Koliko moraš raditi da bi zaradio 10k? EDIT: full opremeljni Evo 5 Sport ADAS košta 32k. Za tu lovu se može dobiti nova Kia Stonic 1.0 T-GDI MHEV DCT GT-Line.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 10.12.2025. u 08:20. |
|
|
|
|
|
#85312 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Dok se sjedim diskusija prije cca godinu dana kak je Tesla najbolje kaj postoji... Kaj se kineza tice - ak su relativno pouzdani, ima servisa u gradu gdje zivim, cijene dijelova í usluga su prihvatljive - vise me kao kupca iskreno nije briga zemlja porijekla. Cijela autoindustrija je osla u krasan klipic zadnjih 20 godina. |
|
|
|
|
|
|
#85313 |
|
Premium
|
Mene zanima kak je kinez za starom običnom MPI tehnologijom zadovoljio Euro 6d normu, btw i Fiatov "prastari" fantastični t-jet također, dok ostali na benzince trpaju to direktno ubrizgavanje+filteri čestica za benzince, egr za benzince itd.
|
|
|
#85314 |
|
Premium
|
Tesla integrirala Grok u svoj softver. Odmah je počeo raditi s**nja. https://www.index.hr/vijesti/clanak/...e/2738687.aspx EDIT: Varaždinski MUP objavio video prekršaja snimljenih dronom https://varazdinska-policija.gov.hr/...113-WA0000.mp4
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 10.12.2025. u 08:16. |
|
|
|
|
|
#85316 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Podsjecaju me na stojadine, kako je moj stari kupovao. Morao si doci ujutro rano na parkiraliste i izabrati si onaj koji ti se cini najmanje usran. E, da o novim autima govorim ![]() Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#85317 |
|
Premium
|
C5 Aircross, Austral, Grandland i Tonale sa full opremom su preko 38k. Ok, Austral i Grandland su hibridi pa koštaju više. Falio jesam, ali ne za puno. Premiume nisam ni gledao.
|
|
|
#85320 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Pročitaj malo bolje. 10k DEM. To je nekih 5k€. Prije toliko godina je ta cifra bila nikakav problem. Tih godina sam godišnje trošio preko 3k € samo na školarinu za faks, mjesečnu autobusnu kartu i hranu u stucu. |
|
|
|
|
![]() |
|
|