|
|||||||||||
|
|
#84932 | |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Čak se i čujem s drugim ljudima u autu na 140, i iznenadila me potrošnja, manja je za prek pol litre. Kupil prek e-kupi, dot 2125
|
|
|
|
#84933 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
https://www.njuskalo.hr/auti/opel-as...fuelTypeId=600 |
|
|
|
|
|
|
#84934 |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
6k za astru k benzinca iz 2019. s tom pristojnom opremom i s toliko km je poklon. |
|
|
|
|
|
#84935 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
takva razilka u. potrošnji more bit samo ak one prve nisu bile napumpane kak treba...niš drugo. nove / stare , slick/ripna nema veze sa potrošnjom
|
|
|
#84936 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#84937 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#84938 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Gluposti u SW ima, izluđuje me svako malo poruka s novim postavkama nakon koje uvijek ponovo moram paliti Side Assist, desni retrovizor se ponekad promjera ničim izazvan, ne mogu permanentno ugasiti start-stop, ostaviti dcc u comfort modu i izgasiti upozorenje na brzinu. Kad si kod sigurnosnih sustava, dnevno se bar dvaput umalo zakucam u auto ispred (ako je vjerovati autu), automatsko kočenje je u zadnjih godinu i nešto bar triput umalo uzrokovalo nesreću umjesto da je spriječi, uvijek na početku Kruga i u pothodniku na Selskoj me upozorava da vozim u suprotnom smjeru… ima gluposti, ali nemam osjećaj da ima išta više od ostalih auta novije proizvodnje. Pucaj ako te nešto još zanima. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84939 |
|
Premium
|
Ovo permanentno gasenje mislis da svaki put kad upalis auto moras gasiti start&stop, speed warning? Ovo za retrovizor je isto strava. A kakav je pogon, trosi li ulje? Taj motor ima twin dosing AdBlue, to ke isto ne veseli, a TSI mi nekako ne mirisi zbog svojih boljki u Gen4 plus znatno veca potrosnja. |
|
|
|
|
|
#84940 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Baš gledao kad su radili neke updatee na novim VW modelima u Bierschneideru. Update traje po 2-4h , a na nekim modelima su morali ponavljati jer je javilo grešku prije samog kraja updatea. |
|
|
|
|
|
#84941 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
Jel taj model ima onaj purešit motor s mokrim remenom u ulju gdje se guma raspada i uništava postepeno motor? Ili je neki drugi motor u pitanju? Koliki je interval promjene ulja bio? |
|
|
|
|
|
|
#84943 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
https://www.facebook.com/groups/304252423320746 Ili pitaj....problema na svim škodama iza 2019/2020 ima na pretek. Zapravo na cijelom VAG koncernu da budemo točni. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#84944 |
|
Omicron Alpha resident
|
|
|
|
#84945 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
|
|
|
#84946 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
A ja misliJo da je Oplo InjSviNjgnija problematična jer mi se jednom u mjesec dana ne poveže automaCki KeNjdroJid Auto. 😂 Ili šta moram nakon svakog paljenja ugasit SS "RUČNO". ☝️😂 https://youtube.com/shorts/WEdTcVOsH...4FHoTIuvQ0z6oi
|
|
|
#84948 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Hvala, ali nemam FB ![]() VAG ide uspjesno dolje, svaki model su unazadili. |
|
|
|
|
|
|
#84949 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
|
|
#84950 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Gume koje pratim kod Lašića/Furlana su sad već 10% skuplje nego su bile u 9mj, što će biti na proljeće tko zna, očekivati je opet poskupljenje.. |
|
|
|
|
|
#84951 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#84952 |
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Jest da ga imam tek 3 tjedna, ali moj krampvagen još nije pokazao ni jednu *grešku ili mušicu, prošao za sad 1330km (cca trećina grad 2 trećine autoput). *probao sam onaj prediktivni tempomat, što zna koje ograničenje slijedi pa te unaprijed pripremi za to. Npr. voziš 130 a za 100 metara zna da ide tunel, pa ti tih 100 metara po malo smanjuje brzinu tako da točno padne na 100 pred taj znak ograničenja. Naravno ide i u drugom smjeru. U Sloveniji mi je radilo savršeno osim u jednom slučaju kad je imao fantomsko smanjenje na 80 (nije da je krivo očitao neki znak, jer nije bilo nikakvog znaka, nego mi je najavio da uskoro ide smanjenje na 80, valjda im ostalo od nekad prije kad je vjerojatno bila drugačija regulacija prometa zbog radova ili nečeg). U Hrvatskoj sam isto to probao i radi katastrofa, svako malo ima fantomskih 80 ili 100, valjda su uhvatili bili neke radove na cestama, pitaj boga. Ne uzimam im ovo kao grešku u softwareu nego jednostavno krivi/zastarjeli data set, za koji su vjerojatno krivi radovi na cestama. Izgnjavio sam mu svaku postavku što sam mogao valjda, jer sam gik ![]() Vidjet ćemo kako će biti dugoročno, ali za sad bugova nema i sustav radi iznimno brzo. Inače - ful sam zadovoljan potrošnjom na ovoj 1.5 PHEV kosilici. U gradu mi je domet na struju dodatno pao sa dosadašnjih 100km (po WLTP-u nešto preko 120km) na nekih 90km, ali ajde, to je očekivano s obzirom na smanjenje temperature i na to da ga uopće ne štedim, dalo bi se to povećati sa malo laganijom nogom. ![]() (app ne dopušta screenshote pa eto.. )Autoput ne vozim kao pravi balkanac, ali ga gurnem ipak malo iznad. 100 -> 120 (osim Roka i Kapele, gdje ga vozim 110) 120 -> 140 130 -> 150 Po Sloveniji sam vozio po propisima ![]() Iznimno tiha, udobna i generalno relaksirajuća vožnja, za to 5+ od mene! Ono s čim nisam zadovoljan je osjetljivost senzora i sustava općenito kad vozim u rikverc. Zna me ukopati u mjestu kad skonta da netko prošeta tipa doslovno 5 metara od auta ![]() Može se isključiti ali ne želim, čisto za situacije da mi nedaj bože neko malo dijete iskoči iza a ja ga ne skontam. Ali da je loše izvedeno - je. I kamera za u rikverc me još više smeta nego prije, fakat je loša, pogotovo po mraku. Prije sam pretpostavljao a sad sam siguran da su ugradili najlošiju kameru koju su teoretski mogli nabaviti u današnje vrijeme, baš strašno.
|
|
|
#84953 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Dobri su ti kriteriji za par godina star auto sa 30k km da nema problema. VW je zadovoljan ![]()
|
|
|
#84955 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#84956 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kako su uspjeli sjebat to? Nedavno sam rekao da sad kupujem uzeo bih Cupru Leona sa tim istim motorom kojeg imam u Octaviji. Ali kako su problemi u cijelom VW koncernu (i ne samo kod njih), pitam se da li danas uopće možeš kupiti novi auto i vozit ga 100 000km samo uz redovito održavanje bez kvarova (recimo 5 godina)? |
|
|
|
|
|
#84957 | |
|
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Slobodno proširiti vlastitim istraživanjem s VW,AUDI,CARIAD,RIVIAN keywordsima.
|
|
|
|
#84959 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče potrošnje ulja, prije prve zamjene je potrošila oko litar ulja, ali to su mi najavili. Za 3k km mi je druga zamjena, dodao sam pola litra više predostrožnosti radi, nije mi se upalila lampica. Pogon je ok, auto je živahan, ali moj problem je što sam na starom Passatu imao Torsen 4Motion, a na BMWu petici xdrive, Da ih nisam imao, vjerojatno bi kovao u zvijezde 4x4, ali Passat i Petica su jednostavno bolji u smislu reakcije na proklizavanje pogonskog kotača kod naglog dodavanja gasa. Budem još vidio kako će se ponašati na snijegu. DSG isto je ok, ali je ZFov 8HP koplje iznad u smislu uglađenosti i reakcije na gas. Da se razumijemo, sve su to first world problems i daleko od nečeg ozbiljnog ili nepodnošljivog. TDI vs. TSI, frigaj ga, ja oduvijek vozim dizelaše, da uzmem benzinca bi valjda krivo gorivo utočio. AdBlue… ne znam, kupujem friške šarže nekih poznatijih imena, stavljam Datacol aditiv, budemo vidjeli kako će se ponašati. Više me brine remen koji pogoni uljni pumpu, izgleda da si s njim zamijenili provjereno rješenje lanac.Uglavnom, zasad sam relativno zadovoljan, auto dobro ide, udoban je, prostora ko u priči, panorama, HUD i Matrix svjetla su mi top. Ali da može i mora bolje, da, ali vjerojatno bi ga opet kupio. |
|
|
|
|
|
|
#84960 |
|
Premium
|
Hvala ti na odgovoru. I ja vozim Passata 4motion, Haldex 5gen radi savršeno, a čuo sam već da na toj novoj Super ne reagira baš dobro. Točno mi se čini da je ovo nekako stepenica ispod. Što se remena uljne pumpe tiče, godinama već 2,0TDI ima remen u karteru za uljnu pumpu. BTW gdje voziš u SLO na servis? Kako gledaju na to da ulje zamijeniš prije predviđenog intervala? Uglavnom, trenutna mi je dvojba Passat B9 i Superb, da je B9 dostupan kao limuzina ne bih uopće imao dilemu. |
|
|
|
![]() |
|
|