Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2025., 11:32   #32311
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
The Roses - pa dobar, zabavan film za subotu navečer, nasmijao sam se par puta, dosta intelektualni razgovori, elokventne fore i dobar crni humor.

Šteta jedino, vidio sam trailer u Cinestaru, sve što su pokazali u traileru krene tek 10 min prije kraja filma.

Nekakva sedmica od mene.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2025., 13:40   #32312
Staromodan
Premium

Datum registracije: Nov 2012
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Ovo sam prvi put primijetio prije puno godina kada sam gledao Body Snatcher (1993) na BR. Nekako mi to nije bilo to, sjecam se da je film ostavljao drukciji utisak nego prije. Onda sam potrazio DVD verziju, pa shvatio koliko su boje promijenjene.

Ponekad se sjetim nekih knjiga i crtanih filmova iz djetinjstva koje tada nisam bas najbolje shvacao. Tako sam isao pogledati Alice in Wonderland (1976). Mislim da sam gledao pogresnu verziju. Mozda...
Staromodan je offline   Reply With Quote
Staro 12.11.2025., 23:10   #32313
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Frankenstein 2025 Za netflix standard, jako dobar. Lijepo izgleda i pored silnih CGI scena. Ostavlja dojam bajke. Nesto kao stari Disnay filmovi. Vjerovatno je ti i bio cilj. Prva polovica poprilicno dobra. Zanimljiva. Druga polovica rekao bih, apsurdna. Na momente blesmislena.

Nije krš. Simpatican. Moze se pogledati. Sa bajkovitim stilm su pogodili, ali film kao cjelina neka sedmica.
Staro 12.11.2025., 23:52   #32314
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako ga promatraš kao film Guillerma Del Tora, onda je to vjerojatno njegov najslabiji film. Očekivao sam njegov stil, dobio limunadu.

Ispodprosječno

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2025., 09:28   #32315
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Ne slazem se. Tesko da je slabiji od Witches. Neka slicnost bi bila sa The Shape of Water. Ja ga nisam nikad uspio sagledati do kraja. Pacific Rim je u vrijeme kada je izasao, bio lame. Cool ideja ali na nivou kliše saj faj filmova. Itd..
Staro 15.11.2025., 20:05   #32316
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
One Battle After Another

Odličan, da nisam vidio ime redatelja mislio bi da gledam film od Tarantina u najboljim danima.

Baš uživancija. Film godine.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2025., 18:17   #32317
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Roofman
https://www.imdb.com/title/tt4627382/

Meni odličan, Channing Tatum mi je posta jedan od dražih "normalnih" glumaca, i onaj prijašnji Dog mi je isto bija odličan, maleni i nepretenciozan film.
Staro 16.11.2025., 22:57   #32318
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Poceo gledati One Battle After Another. Izgleda zanimljivo. Dosao negdje do pola i ne mogu dalje da mi neko placa. Yebo im music expression sve idiotsko, pa na cemu moras biti da ubacis ovo lupanje po šerpama i loncima CIJELI film? Sve kontam sad ce stati, pa stat ce ovdje. E sad ce prestat. Ubi u pojam. Ispreskakao sam u naprijed da vidim dokle traje. I ono lupa li lupa li lupa li lupa li lupa..

https://youtube.com/shorts/qX_zj6CGD...CK9Uap4-XuP_N6
Staro 17.11.2025., 00:46   #32319
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Niti meni nije sjeo one battle after another. Dao bih 5.5/10 zbog Lea i Seana.

Roofman, zasluženih 7/10 na imdb-u
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 16:54   #32320
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Moshus Pregled postova
One Battle After Another

Nekako se ne mogu totalno odlučiti... za početak gluma 10/10. Ova starija garda DiCaprio, Del Toro, Penn vrhunski, naročito Sean Penn. Ostatak glumačke postave također dobro odrađeno.
Sama radnja filma solidna, ništa specijalno, ali dobra. Komičnih dijelova taman po mom ukusu, ful spontano i jako dobro odrađeno. Nema pretjerivanja, nema onih glupih doskočica u akcijskim scenama, a opet dovoljno da se nasmiješ tu i tamo.
S druge strane točno se vidi da se cilja na oskara jer su se zadovoljili svi uvjeti modernog hollywooda u vidu ovih woke sranja. Apsolutno svi negativci bijeli muškarci, ono, oni zamjenice, super cool crnačka kultura koju ugnjetavaju zli bijelci. Nije da se pretjeruje sa time, ali je ubačeno da se zadovolji kvota i jasno je prisutno.
Generalno dobar film koji bi bio i jako dobar da nema tih sranja.

Srećom sam pročitao ovo gore prije gledanja, prvi red flag.
Ja ima zero tolerance policy prema "woke sranjima" svih boja i oblika.
"Wannabe revolucionar" S. Penn u jednoj od glavnih uloga mi je bio drugi red flag.
Tako da shiftdelete s užitkom nakon pol sata.
Nemože ga se gledati ni kao satiru jer samog sebe shvaća jako ozbiljno.
Najgore od svega je da redatelj tvrdi da je film "inspiriran" dobrom knjigom Vineland u kojoj nema ništa od gorenavedenog.
Nadam se da je barem Pynchon dobio neke novce.

Sad idem gledati "Heroje Vukovara", epozoda "Sajmište" da isperem gorak okus.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 17:16   #32321
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Nisam nista gledoa o filmu niti sam imao ocekivanja, ali zar nisu ti "revolucionari" koji pale i ruše zapravo negativci a ne "system"? Da se film okrene ralnosti? Ako ne, dobro pa sam ga ugasio.
Staro 17.11.2025., 17:26   #32322
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Anyway, evo još jedan dobar kad smo kod preporuka.
Kakav rollercoaster emocija. Volio bih da su likovi/dijalozi malo jaci, kakvi prilice spanjoskim dramama, vise emocija. Ali da, na mjuzu sam se najezio, na duge scene isto. Dosta zanimljivo!
Staro 17.11.2025., 19:11   #32323
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Nisam nista gledoa o filmu niti sam imao ocekivanja, ali zar nisu ti "revolucionari" koji pale i ruše zapravo negativci a ne "system"? Da se film okrene ralnosti? Ako ne, dobro pa sam ga ugasio.
Da ne spojlam riječ je o moderniziranoj priči iz šezdesetih....gledao sam ga bez da navijam za ove ili one, pratim radnju i priču. Oduševilo me što su čak angažirali i ovog lika

https://www.imdb.com/name/nm0001798/?ref_=ttfc_fcr_3_30

za malu ulogu koju nitko drugi ne bi bolje odglumio, doslovno je na filmu par minuta, ali takav je cijeli film...
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 20:12   #32324
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
One Battle After Another (2025)

Užas. To je mokri san za ljubitelje američke woke kulture koji svršavaju na te spike. Silio sam se do polovice. U jendom trenu nisam bio siguran je li to iteracija Naked guna. Mislio sam da furaju neku satiru, ali - ne. Teški shit koji će, bez imalo sumnje, pobrati sve moguće Oscare - od glavnog glumca, sporednog, preko scenarija i montaže, pa do (očajne) glazbe. Ostao bih u šoku da je Sean Penn odbio glumiti u tom filmu.
karabaja je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 21:10   #32325
strikoo
Premium

strikoo's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
One Battle After Another (2025)

Užas. To je mokri san za ljubitelje američke woke kulture koji svršavaju na te spike. Silio sam se do polovice. U jendom trenu nisam bio siguran je li to iteracija Naked guna. Mislio sam da furaju neku satiru, ali - ne. Teški shit koji će, bez imalo sumnje, pobrati sve moguće Oscare - od glavnog glumca, sporednog, preko scenarija i montaže, pa do (očajne) glazbe. Ostao bih u šoku da je Sean Penn odbio glumiti u tom filmu.
potpis
strikoo je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 21:30   #32326
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Odlicno ustedio barem sat života
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 22:01   #32327
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jel ovo snimljen remake Švarcijevog Running mana?
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2025., 22:23   #32328
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

I ja sam pogledao gore spomenut film.

Da, dobar je, ništa više od toga.

Meni stvarno vuče na nekakvu satiru, totalno čudan film za nekome objsniti. Puno toga nabacano, brdo toga se dešava, a ništa se ne dešava ustvari, što je baš čudno za objasniti.

Penn - skidam kapu.

Je li dobar za 8? Nije.

Puno boljih filmova im DiCaprio.

Ponovo gledati? Nikada.
Staro 18.11.2025., 11:17   #32329
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Preporuke za (naročito određene) filmove treba uzeti s prstohvatom soli
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2025., 11:41   #32330
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Skroz dobar film. Usporedba pokušaja otpora i revolucije na dva različita načina (agresivan/očit i miran/skriven) uz prepuštanje borbe novijim generacijama (drugi prioriteti s godinama).

Lagani uvod, odlična sredina i malo prebrza zadnja trećina filma.
Da ne znam, rekao bih da su tu prste imali Scorsese i Tarantino
8.5 od mene

Staro 19.11.2025., 09:47   #32331
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Roofman - Dobar.

Preporuka.
Staro Jučer, 11:32   #32332
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Before the Devil Knows You're Dead - Sjajan kao i prije skoro 20 godina. U mislima mi je ovo uvijek bilo kao da je ovo zadnji Hoffmanov film obzirom na temu filma i kako je Hoffman otisao s ovog svijeta.

Roofman - Ok Božični film.
Staro Jučer, 11:35   #32333
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Vidiš, ja uopće nisam dobio dojam da je to božićni film. Pošto po istinitiom nema veze s božićem, ne znam zašto si dobio takav dojam.
Staro Jučer, 11:52   #32334
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Pa u pitanju je tipicni family movie. S pocetka problemi u porodici pa je poslije happy ending uz zagrljaje, poklone, božično drvce i crkvu. Ako ovo nije Božični film, onda zaista ne znam sta jeste. Mislim, Rambo je Božični film zbog ove samo scene

-->
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Vidiš, ja uopće nisam dobio dojam da je to božićni film. Pošto po istinitiom nema veze s božićem, ne znam zašto si dobio takav dojam.

Pa u pitanju je tipicni family movie. S pocetka problemi u porodici pa je poslije happy ending uz zagrljaje, poklone, božično drvce i crkvu. Ako ovo nije Božični film, onda zaista ne znam sta jeste. Mislim, Rambo je Božični film zbog ove samo scene

Staro Jučer, 12:51   #32335
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Istinita priča koja se događa u periodu između 2 Božića i u koji su uključene religiozne munjare = Božićni film

Staro Jučer, 13:00   #32336
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Film je prakticno bajka tako da.. ho ho ho
Staro Jučer, 13:11   #32337
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Autor Promo Pregled postova
Film je prakticno bajka tako da.. ho ho ho
Praktično kao: “ho ho ho, ne mogu vjerovati da se ovo stvarno dogodilo”?

Staro Jučer, 13:25   #32338
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

s

-->
Sumnjam sad da ste uopste gledali film. Ako glavni glumci kazu da je Božični film, ako se glavna radnja odvija tokom Božiča gdje je crkva bitan faktor za razvoj price, "pridobit" porodicz za Božič i poklone (mama i tata se pomirili) kako nije Božični film? Die hard i rambo jesu, ovo nije

https://www.instagram.com/reel/DPo3QtBEguX/

"Roofman is a 2025 Christmas crime film starring Channing Tatum and Kirsten Dunst, directed by Derek Cianfrance."

Roofman | Christmas Specials Wiki - Fandom

s

Staro Jučer, 13:31   #32339
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Jel itko gledao dokumentarni film The Age of Disclosure?

S obzirom na kredibilitet osoba koje su svjedočile, mislim da postaje sve teže pravdati određene pojave "vremenskim balonom", "močvarnim plinom", itd.

Mišljenja?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 13:42   #32340
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
da. odlican je, ali kao netko tko prati pozorno tematiku vec 20ak g, 99% toga tamo sam vec vidio i znao.
dobar je za ljude koji zele u 2 ure pohvatati stvari, ali tesko je ljude nagovoriti da pogledaju. meni je osobno ovakve stvari bolje i napetije pogledati od bilo kojeg SF-a.
svakako preporucam.

edit: za one koje zaitrigira i zele biti u toku, a nemaju puno vremena, imate opciju BUFO kanala gdje vam jednom tjedno (ned navecer) slozi materijal 20-30min dugo. najcesce vrhunski odradi.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na