|
![]() |
#2641 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2642 | |
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
I jos jedan mali Bug... Citiraj:
> neowin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2643 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#2644 |
Registered User
|
Znate kak Windows instalacija uvijek nakelji onu Recovery particiju na kraju diska tako da ne možete više povećavati ili smanjiva C: disk bez da prvo obrišete Recovery particiju? E pa evo jedna diskpart skripta za napredne korisnike koja kreira sve particije potrebne za Win 11 sa C: particijom zadnjom na disku. Znači kod instalacije windowsa kada se dođe tamo do djela gdje se bira disk treba identificirati na koji disk hoćete instalirati ako imate više diskova. Zatim po potrebi editirati skriptu s notepadom i promijeniti "SELECT DISK=0" sa točnim indexom diska na koji ide Windows te pokrenuti skriptu s "diskpart /s script.txt". Nakon toga treba još kliknuti tamo na Refresh da setup vidi novo stanje diska i to je to: ![]() Code:
REM diskpart /s script.txt SELECT DISK=0 CLEAN CONVERT GPT CREATE PARTITION EFI SIZE=300 FORMAT QUICK FS=FAT32 LABEL="System" ASSIGN LETTER=S CREATE PARTITION MSR SIZE=16 CREATE PARTITION PRIMARY SIZE=1000 FORMAT QUICK FS=NTFS LABEL="Recovery" ASSIGN LETTER=R SET ID="de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac" GPT ATTRIBUTES=0x8000000000000001 CREATE PARTITION PRIMARY FORMAT QUICK FS=NTFS LABEL="Windows" ASSIGN LETTER=W |
![]() |
![]() |
![]() |
#2645 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Naravno da je lakše sa skriptom ali slično sam / smo radili i prije samo pješke ![]() Ako koristiš ili budeš koristio bilo koji alat koji može generirati čuveni unattend.xml, naravno da su morali mijenjati / zakomplicirati stvari pa sad ima i novi autounattend.xml .... treba proučiti šta su mijenjali i gdje točno treba dodati fajlove (obično je na root od instalacije. Cijela zafrkancija da si olakšaš / ubrzaš + složiš install po želji, uključujući raspored i veličinu particija. Bili bi propali da postave par pitanja / opcija šta i kako želiš. Najgluplje mi bude disk od tere a ono sve win particija (ove dvije posebne sad ne računam) c |
![]() |
![]() |
![]() |
#2646 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
“We think we’re on the cusp of the next evolution, where AI happens not just in that chatbot and gets naturally integrated into the hundreds of millions of experiences that people use every day,” Yusuf Mehdi, executive vice president and consumer chief marketing officer at Microsoft, told The Verge in a briefing. “The vision that we have is: let’s rewrite the entire operating system around AI, and build essentially what becomes truly the AI PC.” Izgleda da će uskoro doć vrijeme za iskočit sa tog broda, samo je pitanje na koji drugi. Valjda onaj Win10 LTSC pa to vozit do iznemoglosti kao nekad Win XP ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2647 |
Registered User
|
Tu diskpart skriptu sam i izvukao s nekog online unattended generatora i onda samo promijenio redoslijed particija da windows bude zadnja. Samo koliko vidim taj unattended ne nudi izbor diskova već instalira na predefiniran disk prema skripti. Što je super ako imaš puno kompjutera s identičnom konfiguracijom diskova ali ja npr. imam komp s 5 diskova i meni je windows na disku 4 i onda ta skripta bez ručne modifikacije ne može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2648 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vazda je preporuka prije instalacije počupati sve diskove osim sistemskog, nikad ne znaš hoće li setup nešto nasaditi i na ostale diskove ili smrdati FS što se već događalo. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |