|
![]() |
#82561 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#82562 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
https://glas-slavonije.hr/mozaik/aut...i-obrte-706503 Citiraj:
![]() Meni se te temperature ne čine nešto pretjerano visokima. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#82563 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
TDI Tiguan nije imao velikih problema sa time, ali sa misterioznim gubitkom rashladne tekućine i slično mogao bi knjigu napisati. Kažem ti iz prve ruke početkom prosinca kada preuzmem novog Tiguan. Ja bi se zakleo da nije ni Hankook ni Kumho nego nešto treće, kad su mi rekli marku guma ostao sam WTF. Na trenutnom Tiguanu su mi ljetne Michelin Primacy 4+ i zimske Dunlop Winter sport , mijenjamo staro za novo, i već gledam kako ću montirati gume od novog Tiguana na stari Tiguan. Više mi se isplati ostaviti moje stare Micheline i Dunlop gume nego njihove nove gume. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82566 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Update: Kako mi je auto ispred ureda parkiran išao provjeriti i vidim da je prva desna bila djelomično ispuhana pa je napumpao pošto imam kompresor u autu standardno. Vidjet ću kod vulkanizera, moguće pokupljeno neko smeće od čavla/šarafa/nečega na cesti kaj je ispalo. I da prednje su stavljene iza a zadnje na prvu. Sad moram vidjeti kako da ih i pravilno prijavim u sustav. Imam doma onaj TPMS uređaj.
![]() |
#82567 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni je Twingo došao sa Mišelin Primacy 4 i nakon jedne sezone sam ih maknuo s auta i stavio Kumho....auto se preporodio. S Mišelinkama je bio opasan po život po mokrome kolko je bacao guzicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82568 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Je je, ajmo svi kumho kupovat. Nit modela gume, nit dimenzija. Ko onaj Štef iz Bistre, kak je u birtiji nahvalil nexen gume, jer nakon goodyear zimskih ove sad po vertikali idu, ne moraš se ni trudit. ![]() Štef je 5 godina prije popljuval i zimske mišelinke i zaklel se u sava eskimo s3. Koje god gume starije od 2 godine zamijenimo s friškima, but će bolje. Sam je pitanje koliko dugo.
![]() |
#82569 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() |
#82570 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82571 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Jedna sezona, a ne dve....znaci ni 6 mjeseci Auto je došao s njima i zimskim setom Conti 870. Čim sam ih stavio na auto na proljeće se auto lošije ponašao na mokrom i kak je vrijeme prolazilo bilo je bilo sve gore i gore, doslovno nisi smio gas pogledati...i nisam jedini koji je na njima imao problema sa Twingom. I eto, sad su na autu dve godine pa i dalje su bolje nego kad su Mišelinke bile nove. Kumho PS71 sam probao i na Insigniji i guma je jako dobra, pogotovo za cijenu. Sigurno ima i boljih, al za mid range koji sam trebao je odlična. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82572 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Prije par mjeseci su u firmi dosle nove octavie, one sa osnovnom opremom su imale na 205 60 16 Kumho a na srednjoj Selection 205 55 17 Continental. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82573 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82574 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() I meni su odbili staviti 5W30 iako je unutra bilo to ulje prve dvije godine pa su mi tri godine stavljali 0W30 kao zbog eco normi i proizvošač više ne dozvoljava. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82575 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82576 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82577 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Evo ti citat iz jednog maila kojeg sam danas dobio i upravo izvadio iz smeca, a ocito je namijenjen samo pravnim osobama, no slicno je potencijalno nejasan kao i ovo tvoje citirano: Citiraj:
- natjecaj ce biti *uskoro* objavljen - prihvatljivi troskovi su kupnja vozila *nakon* objave uvjeta i kriterija (valjda tog istog natjecaja iz prethodne tocke koji ce biti *uskoro* objavljen) - razdoblje prihvatljivosti troskova je od 1.1.2025. do 31.5.2025. E sad kako pomiriti ove tri stvari da ostanu u istoj recenici je ocito daleko izvan mojih ipak skromnih kapaciteta.
![]() |
![]() |
![]() |
#82578 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Ne troši ulje, a napravio sam 5000. Pola autoput, pola gradska vožnja.
![]() |
![]() |
#82579 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Baš gledam svoj manual Recommended viscosity (SAE): SAE 0W-20 is filled into your vehicle at manufacturing, and the best choice for good fuel economy and good starting in cold weather. If SAE 0W-20 oil is not available, SAE 5W-30 oil may be used. However, it should be replaced with SAE 0W-20 at the next oil change. If you use SAE 10W-30 or a higher viscosity engine oil in extremely low temperatures, the engine may become difficult to start, so SAE 0W-20 or 5W-30 engine oil is recommended. ![]() Na forumima pak javljaju ljudi da stavljaju 0W16 jer je bolje za moderne benzince i hibride
![]() |
#82580 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
A ovlaštene ću samo koristiti da mi rade ponude tako da znam kaj bi trebalo prema kilometrima i godinama raditi. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82581 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Ono što sam htio reći je da tvoj prvotni navod ne znači apsolutno ništa. Nit si napisao model gume, niti DOT, niti definirao je li to prva isporuka gume. Tebi je super, to je bitno. Iduće sezone zamijeni te gume za bilo koju drugu marku u istoj klasi i imat ćeš isti a-ha efekt. ![]()
![]() |
![]() |
#82582 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
C3 spec, low SAPS.
![]() |
#82583 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Skinuo sam 7god stare Conti PremiumContact sa sepeta i stavio Goodyear Compact 2 budući da se PremiumContact više ne proizvodi ispod 16” Vozio sam po vrućem asfaltu i po kiši. Ne primjećujem wow efekt osim što je guma očekivano mekša (PC je bila tvrda od prvog dana). Štoviše sa starom gumom kao da se volan jače vraćao u centar nego s novom gumom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82584 |
Pod naletima kopita zla
|
"Winter" is coming ![]() Za citrača (R14) idem na hankok i to će biti ok. To je cirka 6k km godišnje. To nemam kaj razmišljati. 175/65R14 - HANKOOK H750 Kinergy 4s 2 175/65R14 82T DOTxx24 / 57,57 € po gumi https://www.gumax.hr/crob2c/hankook-...82t-94910.html Za škodu (R16) ne znam ići na relativno provjerereni continental. Imao sam prvu seriju tih all season contact na cliu i bile su ok po mokrom i suhom ali na snijegu baš i ne. Doduše snijega i nema. Cirka 15k km 205/55/R16 - CONTINENTAL AllSeasonContact 2 205/55R16 94V XL EVc r-f - 112,14 € po gumi https://www.gumax.hr/crob2c/continen...l-evc-r-f.html ili MICHELIN CrossClimate 3 205/55R16 94V XL 126,00 € po gumi https://www.gumax.hr/crob2c/michelin...16-94v-xl.html Za mazgo (R19) ista dilema. Ili možda cross climate 2 za čehinju i mazgo? Cirka 13k km 225/55/R19 - CONTINENTAL AllSeasonContact 2 225/50R19 100V XL EVc 194,48 € po gumi https://www.gumax.hr/crob2c/continen...0v-xl-evc.html ili MICHELIN CrossClimate 3 225/50R19 100V XL 230,44 eura po gumi https://www.gumax.hr/crob2c/michelin...9-100v-xl.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#82585 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Primjerice u Škodu Rapid 1.6 TDI stavljam isključivo Castrol 5w30 LL, vw 507.00. Ulje je za CR motor i dugi interval izmjene 30k km, a ja ga mjenjam jednom godišnje na 15k km. Sad je na 277k km.
![]() |
![]() |
#82586 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Ajd još jednom pročitaj kaj sam napisao. "Meni je Twingo došao sa Mišelin Primacy 4 i nakon jedne sezone sam ih maknuo s auta i stavio Kumho" Znači da prevedem - auto je došao iz tvornica sa Mišelin Primacy 4 i nakon jedne sezone ilitiga jednog ljeta sam ih maknuo jer su bile apsolutna katastrofa po kiši i auto je klizao na sve strane. Vidi vraga, na zimskim Conticama se nije klizao, na Kumho koje sam stavio se nije klizao...jednostavno taj Primacy 4 na Twingu ne funkcionira....dal je do zadnjeg pogona i hrpe momenta ili neznam ti čega, ali nisu dobra kombinacija. Jel jasnije? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82587 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Ima već dugo da sam pričao s čovjekom iz Shella koji radi s motornim uljima (test, analize, QC…). Rekao mi je da specifikacije proizvođača znače da je mješavina aditiva kompatibilna s motorima koji zahtjevaju te specke da aditivi iz ulja ne unište brtve na motoru tipa gumice ventila, semeringe i sl. Pitao sam ga da li oni imaju PAO ili ester baze. Rekao je da je Shell Ultra 5W40 sintetizirano iz prirodnog plina pa je to sintetsko ulje mineralne baze i time visoko kompatibilno s motorima. Od onda stavljam taj Shell u sepet. Sa ELFom su mi zveckali ventili na praktički novom autu. Također je rekao da tvornička ulja nisu ista. Imaju više ZDDPa da bolje zaštite motor od habanja za vrijeme razrade. Zato ih nije dobro prerano ispustiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82588 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam razmisljao staviti CONTINENTAL AllSeasonContact na svoj bolid ![]() Po testovima je vrhunska guma ali kad sam malo poceo kopati, od ekipe koja je stavljala vec conti all season na Suvag vozila sam cuo da vec nakon 2 sezone dosta padne kvaliteta pa sam ih odjebo.....cisto da znas. Napravi si racunicu koliko se vozis i koliko ocekujes da ti izdrzi. Meni to nije stimalo jer su mi zimske conti bile 20 eura skuplje.... Uglavnom ako jos hoces ustediti prodaj tog citraca i skodu i imas taman za zimski set ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82589 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|