|
![]() |
#82201 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Ne kužim koji k je tim proizvođačima...zar, ako neki imaju, moraju i svi ostali isto radit? Jbt stavi logo i gotovo. Čemu pisanje naziva . Najjači mi je Mitsubishi na ovim rebradiranim Clio i Captur autima - cijeli naziv nakeljili na gepek-vrata Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 11.07.2025. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82202 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To ti je napravljeno da razlikujes jaje od jajeta, a ne da se brukas pred frendovima ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3807162 Ajde, jedino BMW to ne mora napraviti, oni sad izgledaju ko mućak.
![]() |
![]() |
#82203 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82204 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
I moram napomenut da skoro svaki model od godine 2024 pa na dalje - ni jedan mi nije legao izgledom. Sve nešto bezlično, ne lijepo. Npr. nova Škoda Superb otraga izgleda ko stara Insignia. Kodiaq - Bože sačuvaj Cupre s onim svjetlećim logoima - užas. A o unutrašnjosti da ne pričamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82206 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Vjerojatno se već pisalo i žestoko raspravljalo ali… zadnja dva tanka u sepetu su bila napunjena do vrha sa Shellovom stotkom. Auto stvarno ide bolje. Ne toliko brže koliko tiše, finije i uglađenije nego sa INA 95 vulgaris koji je prije bio unutra. Kao da ubrzava s manje muke. U okretajima se pogotovo utišao. Je li još netko imao slično iskustvo s “Premium” gorivom? Možda bi to češće točio da mi ne izbije 20€ po tanku… |
![]() |
![]() |
![]() |
#82207 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
probaj shell običan i inin super, ovako donosiš zaključak na osnovu različitih goriva različitih dobavljača inače gotovo uvijek točim na tifonu, nedavno sam natočio premium (isto tifon), nisam ama baš nikakvu razliku primjetio (isprobano na dva auta, diesel i benzin) znao sam nekad davno, dok je u slo bilo jefitinije gorivo, točiti na njihovom OMV-u 100 oktana, stvarno je bilo neke razlike (mirniji rad, bolji odziv na gas), ali opet, nisam točio njihov 95 da bih mogao reći sa sigurnošću reći da je razlog premium gorivo (tank njihovog premiuma je bio jeftiniji nego običnog kod nas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82209 |
Fresh Juice
|
Naravno da je bilo razlike između 95 oktanskog i 100 oktanskog. Natoči na Ini stotku (ili je kod njih 98, ne znam napamet) pa će isto bit razlike. Niej to do oznake "premium" nego je jednostavno drugo gorivo A za 100 oktana vidi jel ti proizvođač dopušta. Na dulje staze su navodno moguće posljedice u motoru jer nije namijenjen za 100 oktansko. Urinj ![]() Što se tiče goriva u HR, sve pumpe imaju gorivo iz Inine rafinerije. U Sloveniji isto. Što se tiče razlika između običnog dizela/95 i premium/class i kak se već zovu, gorivo je isto samo u ovo drugo nakon punjenja cisterne ubaci se aditiv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82210 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82211 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
O pocela ja tema o gorivu. Pecem virtualne kokice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82212 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ovo kaj kaže Juice. Samo bi dodao da i u "obična" goriva idu aditivi, ali se u ove premium ubacuju neki drugi ili samo veća količina ovih istih kao i u običnom Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 11.07.2025. u 22:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82214 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ziher ne transportiraju gorivo od tamo u Hrvatsku ![]() To bi valjda kolona cisterni trebala biti svakoga dana U vrijeme OMVa se je pričalo da oni imaju svoje gorivo, sve ostalo je bila INA i onda svatko ubacuje svoje aditive. Sa time da je rafinerijama isplativije proizvoditi "plastiku" nego gorivo. EDIT: aditivi su tu da gorivo bude čišće, ima "manje" smeća u njemu. Al je to sve neki zanemarivi učinak, nešto što prosječan vozač nebu skužio. A i to kaj ekipa "kuži" razliku između 95 na INI i Petrolu je mislim placebo efekt. Ako ti je motor optimiziran za 95RONa, ako natočiš 100tku nebuš ništa osjetio, nema nikakvih benefita osim kaj buš to skupo platio Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 11.07.2025. u 22:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82215 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#82216 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Makaršto. 95ica u citrača i mazgu, a u škodu običan dizlo te solo stavim aditiv svakih pola godine. Točio sam premium dizlo i nema nikakve razlike. Jedino bi možda mogao stotku utočiti u mazgo pa vidjeti eentualno neku razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82218 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Baš ako. ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82222 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() Pa ono, dobijes amortizere za haubu u jeftinijim autima, kojeg vraga na tome stede
![]() |
![]() |
#82223 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Neugodno sam iznenađen da ima samo 15" ekran. Očekivao sam bar 25". ![]() Otišla i Mazga u kvasinu. 6 je postala EV umjesto ICE, ovaj CX-50 ne liči na ništa,...
![]() |
#82226 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Uvijek su imali Mitsubishi amblem straga a na nekim modelima preko cijele prednje haube (npr Pajero) Što je najboljena Coltu to čak i ima najviše smisla jer da su stavili amblem Colt iz daljine bi izgledalo ko da piše Clio. Ovak bar i iz daljine kužiš da nije ![]() Mene više smetaju ove hipsterske fore s osvjetljenim amblemima što rade BMW, Mercedes, vagen. Selo malo žešće. Ambilight u autu isto tak. Jebote život Saab je imao opciju gašenja svega pa i polovice brzinomjera a ovi natovare ekrana preko komplet širine auta + ambilight ![]() A kao Vitara nema aerodinamiku cigle po defaultu ![]() Ma samo dobro zagurtnat i vozi miško ![]()
![]() |
![]() |
#82228 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jučer sam vidio nešto čudno. Doduše u retrovizoru pa nisam siguran jesam li dobro vidio. Auto se uključuje na autocestu i dalje žmigavac za uključenje. Farovi upaljeni. Kad se prednji žmigavac upalio, far se ugasio. I bio je ugašen sve dok je žmigavac radio. Onda se opet upalio. Totalni idiotizam.
![]() |
#82229 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kad imas upaljena oborena (kratka) svjetla ona ostaju upaljena.
![]() |
![]() |
#82230 |
49%winner
|
To je onak dosta dugo aktualno i gasi/prigusi se samo drl lampa, ne i kratko svjetlo. Makar proizvodjaci siguran sam gase drl da bi se drugi sudionici u prometu divili efektima zmigavca, running light ili fading lights, sto sve nisu izmislili danas... Svaka cast inzinjerima koji su tolike sate ulozili u kic, pritom potpuno ignorirajuci smisao zmigavca
![]() |
![]() |
|
|