|
![]() |
#82171 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Dapače, bolje je od bilo kakve alternative za 95% korisnika koji nemaju pristup površini gdje mogu nesmetano izvaditi dvije kante, natočiti 2x20L vode i oprati auto onak kak se spada. Bio sam izuzetno skeptičan prije nego me kolega nagovorio da isprobam. Bolje je od bilo kakve automatske praone, a bome je bolje i od washboxova. I sve možeš odraditi gotovo bez prolivene kapi, tak da možeš i na javnom parkingu odraditi.
![]() |
![]() |
#82172 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Sreca nemam tih problema. Aute operem jednom godisnje pred tehnicki ako bas kisa ne pada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82173 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82174 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
5-6 kvalitetnih krpi od mikrofibre i redovna lagana "pranja". Evo, sad se već drugi dan vozim i primijećujem da se teže prljavština prima. Već sam prvu krpu bacio jer je bila natopljena tim voskom, ali su mi se javili iz supporta i rekli da je bacim u vešmašinu s ostalim krpama na 90 s malo deterdženta i da će sve otići dolje. Tako je i bilo.
![]() |
![]() |
#82176 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
U ispravnom faru te žarulje su OK, ali vlasnik nema potrebe stavljat jače žarulje. Ali 80% korisnika tih žarulja koristi ih u neispravnim farovima. Tko se vozi noću sretne barem jednog vozača sa neospravnim farpm koji svijetli iznad visine registarske pločice. Jeftinije je kupit jaču žarulju nego far.
![]() |
#82177 |
The mighty pirate
|
Piše na samoj krpi da se pere na 90. Bilo mi je čudno pa sam pitao. Potvrdili. Nekakve primijum krpe ![]() https://www.greasedlightning.co.uk/c...re-cloth-4pack
![]() |
#82178 | |||||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ista prica i sa paljenjem sva 4 zmigavca... Kad se parkiras, lijepo sva cetiri zmigavca pa nek ovaj iza tebe psuje i vice, glavno da shvaca da izvodis nesto na cesti i da pripazi dodatno... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#82179 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Još je jedan Kinez stigao u ove krajeve - Omoda & Jaecoo https://www.omodajaecoo.com/ EDIT: kao što znamo, Jaguar i Land Rover su dio iste grupacije. Jaguar je krenuo u woke vode što se očitovalo u fenomenaloj prodaji u EU od 49 vozila u 04/25 (pad sitnih i nebitnih 97,5%). Izgleda da bi i Range mogao u tom smjeru obzirom da mijenjaju logo koji nekako vuče na woke. https://www.motor1.com/news/765281/r...over-new-logo/
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 10.07.2025. u 08:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82180 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Gdje sa miniwashem sam operes auto? Imam doma i dvoriste i miniwash, pa bi mogao sam prati auto, ali problem je sto gleda na zapadnu stranu, pa cijeli dan pici sunce. Pa onda sam mogu oprati pocevsi u 19:00-19:30 kada malo hlada dohvati od kuca preko ili hvatati oblacni dan. A i vise nemam bas volje vaditi svu skalameriju za pranje, pa onda poslije vracati i to. Tako da auto sam operem mozda 1-2 puta godisnje doma i to u pravilu nakon zime da odradim ono temeljito proljetno ciscenje. Ostatak godine iskljucivo u samousluznoj autopraoni, ima jedna blizu mene koja je izvana poprilicno neugledna, ali na njoj se i najprljaviji auto odlicno opere. I imaju demineraliziranu vodu, pa poslije pranja nije potrebno brisanje, ne ostane nista. Doduse, pomaze i sto su oba auta bijela, pa i ako slucajno i ostane kakva piknjica od osusene vode ona se ne vidi osim ako bas ides buljiti u lak i traziti ju ![]()
![]() |
![]() |
#82181 | |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
https://webshop.tokic.hr/zarulje/zar...30-duobox-2-1/ Prvi par, jedna prdnula nakon par mjeseci, kupio drugi par, pa imam i rezervnu žarulju, za sada svjetli duže od prve. Nemam problem mijenjati, jer je lako promijeniti. Da imam auto kojem treba skidati branik, far, bome bi kupio long life osram i pomirio se. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82182 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Jedina samoposlužna koju sam vidio je u sklopu supermarketa i to funkcionira samo na kišnicu (jer je sve zeleno i eko danas), tako da često nestane vode.
![]() |
![]() |
#82183 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Češće je problem ekipa sa tim china LED lampama nego sa potrganim farovima.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 10.07.2025. u 14:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82184 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Lol ti znaš da ja još te LED nisam stavio. ![]() ![]() Daj mi reci kak ti si u STP došao s njima već ili su ih oni stavljali? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82185 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Nedavno sam radio atest za Philips Ultinon 6000. Našao sam lika na fb koji ima shop pa mi svu dokumentaciju još poslao da nebi bilo problema na tehničkom. Sam sam ih smontirao, došao dolje, oni obavili svoje i za nekoliko dana zvali da je odobreno. Upisali u knjižicu i vozi. Dosad sam koristio Osram NB 200 ali i s njima je sad razlika nebo i zemlja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82186 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Da li far mora imati leću da bi bio atestiran kod nas za aftermarket LED? |
![]() |
![]() |
![]() |
#82187 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, mora biti na popisu kompatibilnih. https://www.philips.de/c-e/au/car-li...ltinon_pro6000 Ah N52B30, jedan od, ako ne i najbolji n/a šestak koji su napravili. Zakon kad krene o N53 vs N52 a ne spomene ono najvažnije zašto je N52 bolji. N53 je direktaš. U glavnom, ne priča se puno jer ih pod A nema toliko. Proizvodili su se tek 2-3 godine. Dok su pod B u sjeni zbog 335i koji je atraktivniji jednom taboru entuzijasta, a u drugom je taboru tak jasno dizlo ekipa. ![]() ![]() ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 10.07.2025. u 20:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82189 |
Omicron Alpha resident
|
![]() |
#82190 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#82191 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
I odmah su ti izdali papire? Jer ovi moji u Samoboru trebalo im je jedan dan za kuku, a vjerojatno isto toliko će trebati i za LEDice. ![]() Za to vrijeme sam onda "ilegalan"? Ilegalan si i za vrijeme dok voziš do STP-a? ![]() Doduše s kakvim se sve farovima i lampama ekipa vozi mislim da me nitko neće jebati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82192 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#82193 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
Meni je STP na Sigetu zakon, evo i kad sam delal homologaciju isto je bilo brzo i jednostavno, dosad nikakvih zamjerki. I da, ilegalan si ak voziš s takvim lampama do STP-a ali imaš opciju da kod njih ugradiš. Ja kak sam šlampav sam rađe izbjegel sramoćenje, a i živel sam tad na Trnskom pa mi mi je STP bil na 100 metara ![]()
![]() |
![]() |
#82195 |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
https://www.youtube.com/watch?v=2HIh31bDsuU Očekivao sam Mazda klasiku, na kraju meh. ![]() Katastrofa motor (za sada), gumbi na volanu, ogroman tablet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82197 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...vijesti_prva_d no shit, a romobil deci kupuje ko? tateka i mameka ![]()
![]() |
#82198 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Kaos, bar meni. Motor također, uf... Znam, znam, znam, ekologija. Ne trebam ga ni probat, to "ne ide s mjesta". Ne, nisam Shumaher, ali sam navikao na "življe" aute u svojem punoljetnom stažu. Joj kad se sjetim poznanika, koji je nakon agile 1.0 imao mazdu 3 skyactiv s 122ks i rekao da auto leti. Sve je stvar percepcije.
![]() |
#82199 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82200 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Koja je to sad fora da pise ime auta umjesto znaka, prvo je skoda to uvela ako se ne varam (iako razumijem s obzirom na logo ocerupane kokosi ![]() ![]() Nego, dobio sam u rentaKaru novi a3 na dva dana za sluzbeni put. Pa u toj skatulji ima mjesta malo vise nego u mojoj staroj miati, lol, a vozilo nas se cetvero. Imam feeling da ima manje mjesta nego u novom yarisu. Gepek kao da je tamo reda radi. ![]() Uglavnom nakon 4 sata voznje me sve boljelo kao da sam jedini bijelac na BBC partiju. ![]() Uglavnom malo, skuceno i neudobrno. Mjenjac neki automatski, drzao ga je uvijek ispod 2, 2.5 somova, to nije islo s mjesta, skoro pa sam morao kickdown raditi svaki put kad sam htio preticati. Jebeno lose. Jedini plus je da je potrosnja sa prosjekom od 130km/h bila oko 5.7. Unutrasnjost naravno neugledna i losa sa milijun gumbica (ajde barem nije sve na ekranu). No, nemogucnost da povezes mob na auto u voznji i zadavanje destinationa na navigaciji u voznji je ono, tragikomicno. Uglavnom vidim da taj kramp starta od 32 soma ![]() ![]() ![]() ![]() Nema tu ni trunke priMjuma....kako je krenulo jos malo pa ce ih i Daca presisati.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|