|
![]() |
#82112 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
@De5tr0yer Ma ne bi trošio riječi na njega iskreno. Lik je opće poznati kao napuhana, ohola, sebična budala, bježe svi od njega. Dovoljno rečeno. Citiraj:
Što se Ringa tiče, neka Njemačka regulativa stvarno brani da se video s nesrećom na Ringu stavlja van. Ne znam kako to točno funckonira, ali da, ne bi se smjelo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82113 | |
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
Isto tako su mu komentatori nebrojeno puta spočitavali takvu vožnju, ali ga to nije poljuljalo. A takvi komentatori su često kritzirani od fanova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82114 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Sjedni za volan nečega što može postići takvu brzinu, na takvoj stazi pa javi koliko toga primijećuješ oko sebe. Nisam bio na Nurburgringu, ali sam vozio Caymana i Formulu Renault na Thruxtonu. U isto vrijeme dok to voziš, Tiff Needell vozi ljude u BMW M2 maksimalnim mogućim tempom. Vidiš ga daleko u retrovizoru, skreneš pogled nazad na stazu i u roku keks je pored tebe. Lako je komentirati gledajući video jer sve izgleda sporije nego što stvarno je.
![]() |
![]() |
#82115 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Sto se tice incidenta, naravno da je lako sad suditi i trkeljat dok gledas video. Ali opet iz nekog svog videnja bmw je morao vise biti svjestan okoline oko sebe. Da recimo ti doljeces tako iza mene ja cu ti se istog trena maknut, te je tako i bmw trebao ucini. Al ok desilo se i sto sad. Bitno da su ostali zivi. A svoje misljenje mogu reci 😁 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82116 |
The mighty pirate
|
Da si u tom BMW-u kao prosječan vozač koji se došao provozati Nurburgringom, i s leđa ti dolazi netko s GT3RS s barem malo iskustva na stazi…garantiram ti da ga nećeš vidjeti sve dok ti nije na guzici i ne blenda. Fokusiraš se na sebe, svoju brzinu i poziciju na stazi, jednostavno ne stigneš pojmiti sve što se događa oko tebe. Čak da ga i primijetiš u jednom trenutku, trebaš doći do pozicije koja ti je komotna da se makneš. Ovaj je dojurio misleći da su svi kao on…jebiga
![]() |
#82117 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako nije u stanju gledati u retrovizor na toj stazi onda IMHO ne bi trebao ići na tu stazu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82118 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Kakva rasprava tko je kriv. Kod takvih brzina suludo je tražiti krivca. Rijetki su tu na forumu koji su uopće iskusili takve brzine, a kamoli da su vozili tako brzo i ne mogu si uopće dočarati i zamisliti šta se sve događa i kojom brzinom moraš reagirat. Nije isto stisnuti gas par kilometara i potegnuti preko 200 km na sat ili takvim tempom voziti neku dionicu. Odvozio sam Lučko-Dugopolje za 2:10 sati i znam da su na autoputu neki zavoji opasni već na 160, kako su tuneli uski na 200 i koliko je suženo vidno polje. Ali i kako te umori takva vožnja. Tako da nemojte osuđivati ni jednog ni drugog. Oba su bila svjesna rizika.
![]() |
#82119 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
A da divlja po cesti, bilo bi idi na stazu pa divljaj.... Koliko vidim na Redditu i portalima, radilo se o Touristenfahrten kada se doslovno možeš doći s VW Transporterom i ležerno se provozat, po meni, vozač Porschea je napravio krivu procjenu i doveo obojcu u opasnu situaciju koja je uzrokovala nesreću. Možda vozač BMWa stvarno nije vidio Porš u retrovizoru, ali obaveza vozača Porschea je da se uvjeri da je sigurno preteći vidio ovaj ispred njega u retrovizor ili ne...
![]() |
![]() |
#82121 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#82122 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Na stranu što je dijelom i vozač Porschea kriv - ali stvarno niste svjesni koliko su vozači iz Velike Britanien umišljeni, sebični i egoistični. Pogotovo na Nordschleifeu. Al ne vrijedi dalje o tome. Tu su velike brzine, jako mala greška te može koštati auta, a ponekad i života. Volim tu stazu, uživam u njoj i ovakve nesreće me neće spriječiti da opet odem. Možda sam u očima nekih budala, ali što ćeš. Uživam u vožnji, u autu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82123 |
#erase startup-config
|
Čuj, znaš kak se veli: “ako misliš da je avantura opasna, probaj s rutinom - smrtonosna je” ![]() Moje skromno iskustvo s britancima je općenito (a ne samo na stazi/cesti) da su mnogi umišljeni, uobraženi, neki su i uštogljeni a sve ostale gledaju s visoka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82124 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mene su pred 30 godina ucili da ne dajem zmigavac na glavnoj cesti, znam da sad to vise nije tako. Danas sam ga dao i skoro se sudario sa Audijem koji se ukljucivao ravno iz sporedne dok sam ja ulazio u lijevi zavoj, skretao, po glavnoj. Moj zmigavac mu je bio signal da moze krenut i nije prvi put da mi se to desilo. Taj zmigavac na glavnoj je potencijalni zajeb jer je previse losih vozaca na cesti. Cesto puta ga nedam samo zato da drugi ne znaju kam idem pa se ne usude krenut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82125 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ljubljanska jutros smjer prema Samoboru. Kiša pada toliko da ne vidim ništa ispred sebe i isključim se za Bauhaus gdje sam pričekao da se malo smiri. Ovim putem lijepi pozdravi za sve vlasnike novih automobila koji ne znaju da im na njihovim šrotovima ne radi stražnja pozicija iako je stavljeno na AUTOMACKI. Kakvi prokleti krampovi. Kad smo kod toga moram vidjeti kako je na mazdi i podesiti nekako da radi i stražnja pozicija kada rade DRL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82126 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Jel kod nas postoje kazne za nedržanje sigurnosnog razmaka na autoputu? Jučer popodne išao za jug, bila je gužva do Bosiljeva, svi se nagurali u lijevu traku koja je vozila od 100-130kmh. Nevjerojatno mi je da se svi voze na guzici jedan drugome, vozi se 120 kmh, a drže razmak 20-30m, i manje. Onda se nađe ekipa u bijesnim vozilima koji ne mogu tako voziti 120 kmh u lijevoj traci nego se nabijaju na guzicu da mu se makneš makar je ispred kolona u lijevoj traci. Čim probam napraviti razmak 50m od auta ispred šta bi trebala biti nekakva distanca za sigurno zaustavljanje vozila kad se vozi 120kmh nabijaju se na guzicu na par metara. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82127 |
Premium
|
Kako ti misliš da će netko dobiti kaznu kada je takva gužva? ![]() Random? ![]() Postoje kazne, naravno, samo prvo, nitko ih ne piše, drugo, policija mora ući u tu gužvu i krenuti pisati kazne, svima. Što je nemoguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82128 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Čuo sam da u njemačkoj postoj kamere koje mjere distancu između vozila, možeš vozit na nekim dijelovima koliko hoćeš ali distancu moraš držati. Ovdje kod nas jedino da presretač vidi situaciju i zaustavi takvog koji se nabija na guzicu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82129 | |
Premium
|
Citiraj:
Neće presretač nikoga zaustaviti jer prvo, nema ih dosta, drugo ne može se gurati u gužvu, treće, to su nam turisti koji pune proračun, četvrto, nema alternative, 2 su samo trake itd. Brdo problema. Kužim frustraciju, ali riješenje nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82131 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
evo i misha je dao svoje misljenje o prometnoj izmedu porschea i bmwa So about that big nasty Nürburgring crash... Full video you know where, but "in short": I appreciate all your DMs asking whether I have seen it. Or any other NBR crash/incident/event. The locals see this stuff daily, but most of the times it stays within local WhatsApp groups or occassionally a picture gets posted on FB. Having said that: it's nothing special, this happens (almost) every day and crashes/incidents happen on almost every track day on every other track in the world. The "fireworks" of this one was of course quite big and massive thanks to today's safety standards for keeping everyone alive. In Porsche's case the driver had "just a few scratches", without helmet, HANS or any fire protective clothing. Who is at fault? One more than the other. Public sessions are classified as public road and the rule is = slow traffic stays right, fast traffic passes on the left. As it is an unlimited speed section of "the road", everyone is required to check their mirrors for faster traffic. M2 clearly failed to do that, when the faster traffic was behind it first and shortly after next to it. Rule Number 2: everyone is allowed to drive only as fast, as when they can make an immediate stop to avoid any accident. M2 turning in on you and you did not stop to avoid it? Own fault. Deer crossing the road and you hit it? Own fault. Asteroid fell out of the sky and hit you? Your own fault. Porsche driver COULD have anticipated that a foreign car is less experienced and may do silly things last moment. You can see the Porsche go off the gas earlier when M2 was on its line and started to accelerate when it moved out to the right. So there was no reckless behaviour from my point of view. Just very unfortunate split second wrong assumption and lack of awareness. The other "interesting" question is who will pick up the bill. The barrier damage and other very expensive car. This is something for the authorities to decide - who is responsible for how much % of the accident and it may get nasty. The main reason I am mentioning this is a reminder that you are liable for yourself and others during the public sessions and some track days too. So be prepared and stay focused. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82132 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Kamere koje do 30 puta sekundi mogu očitati tucet registracija i automatski logirati prebrzu vožnju ili tailgating kao u ovom slučaju. Vidio sam demo toga na svoje oči kod nas u Zagrebu prije sedam godina. Stoga je pravo pitanje zašto to već nije implementirano. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82133 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Kupi si pošteni auto pa nečeš morati stajati sa strane dok kiša pada. ☝️😂
![]() |
![]() |
#82134 | |
Premium
|
Citiraj:
Vienjete su jedna od tih. ![]() Zašto? Zato jer smo mi govno od države gdje ližemo noge Česima, Poljacima i Bugarima jer nam plaćaju 4EUR za kuglicu sladoleda i 200EUR za noć u Tučepima negdje u špajzi. Zato. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82135 | |
49%winner
|
Citiraj:
![]() Na stranu sto je europski DRL osmislio netko jako retardiran, zapravo ne razumijem zasto senzori za svjetlo i kisu ne pale kratka svjetla kad pocne kisa? Ono, registrirao si promjenu u osvjetljenju, ali nedovoljno da se upale kratka svjetla, ajde oke! Ali onda pocne kisa i auto kaze "hej, upali brisace". Daj jbt upali im onda i svjetla. Ili ako su kojim slucajem rucno upalili pozicije i time overrideali automatiku, ugasi im rasvjetu table i ekrana, napisi im na ekranu "upali svjetla konju", forsaj ih da okrenu taj sugavi knob svojim prsticima.
![]() |
![]() |
![]() |
#82136 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Nema to veze s autom nego je zdravo razumski ne voziti u takvim uslovima ako nije bađ nužno. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82137 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#82138 |
49%winner
|
Ako brod na pucini mora imati pozicije, zasto auto ne mora imati sve 4 pozicije apsolutno uvijek upaljene dok radi motor? To ne razumijem... I zasto skandinavci imaju svoj DRL mod koji uvijek pali sve 4 pozicije? Ako oni mogu, zasto ostatak EU ne moze? Mislim, promjene se dogadjaju, evo touch tipke odlaze u povijest. Tamo neki priuceni dizajneri auto interijera su se izdrkavali jedni po drugima sve ove godine dok se mi hebemo tapkajuci po ekranima.
![]() |
![]() |
#82139 |
The mighty pirate
|
Uzeo sam za probu nekakav paket za bezvodno pranje auta i jučer odradio pranje. Stvar je na bazi carnauba voska. Pošpricaš, obrišeš krpom od mikrofibre i kad prođeš cijeli auto, prođeš čistom krpom i stvar gotova. Odvoji prljavštinu i navodno ne grebe lak. Odradio sam to u garaži pod neonskim svjetlima pa nisam bio siguran kako će ispasti, ali zadovoljan sam. Prvi minus je što nigdje ne kažu da ne treba manijakalno špricati i natopiti auto, tako da sam potrošio pola jedne boce (kaže da se s jednom bocom može odraditi 6-8 pranja). Drugi minus je što nema šanse da operem tu krpu od mikrofibre ![]() Masna je kao da sam je provukao kroz friške čvarke. Vjerojatno je puno istih stvari pod različitim imenima na tržištu. Eto, mogu preporučitic, stvar funkcionira. Trebalo mi je oko 45 minuta da operem auto (vele 30).
![]() |
#82140 |
#erase startup-config
|
Skandinavci imaju stalno oblačno vrijeme pa tamo to dobro dođe i dobro se vidi. Mi imamo puno sunčanih dana pa se pozicije niti ne kuže kada su upaljene. Prije lampe nisu bile LED pa stalno upaljene ne bi dugo trajale. Ja sam od malih nogu naučen da palim svjetla kada je oblačno ili kada vozim u sjeni npr. vijadukt, šuma… |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|