|
![]() |
#61 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2016
|
Citiraj:
Moj AX20 je krepao nakon dvije godine, vratio ga trgovini, dobio povrat sredstava na račun i uzeo Asus TUF-AX3000 V2. S njim sam baš sretan; mreža brza, stabilna i Wi-Fi dalje baca nego što je to bio slučaj s TP-Linkom. I jako mi se sviđa ogroman broj postavki koje možeš namjestiti; ima baš sve. TP-Link ima samo neke osnove i to je više manje to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Ja sam pak sa svojim TP-Linkom Archer AX72 v.1 prezadovoljan ,unutar stana 56 kvadrata puna brzina wi-fi-a gotovo puna brzina 1/500 naspram žice gotovo ista brzina van stana domet na 5ghz 5 do 10m,na 2,4 nekih 20m više, koštao je prije nekih 1,5 godina 820kn na akciji, redovite nadogradnje firmwarea i ne pokazuje bar za sad znakove posustajanja.
![]() |
#63 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Također EU i US proizvodi često nisu identični, pogotovo softverski pa bude slučajeva npr. v3 je EU spec proizvod, a v5.5 je US spec proizvod. Oba su funkcijama identični. U rijeđim slučajevima sam vidio da npr. v2 naspram v1 donosi hardverske novosti i tad je preporuka pitati trgovca koju reviziju prodaje. E to je malo glupo jer revizija nije navedena u opisu/naslovu proizvoda. Takve razlike su dokumentirane na support sajtu tog proizvoda gdje možeš skinuti pdf specke od svake revizije i usporediti ih.
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Gora varijanta i na žalost česta da prve verzije bude dobar chipset (time i karakteristike) a kasnije bude drugi koji je lošiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Moderator
|
Kad sam pisao ovo poviše prvenstveno sam mislio na usb wifi kartice, za primjer TL-WR822 > https://deviwiki.com/wiki/TP-LINK_TL-WN822N_v2 prve verzije Artheros a kasnije lošiji Realtek. Bar je čuveni TL-WR1043 ostao na Artheros - u pa dobivao noviji kroz revizije > https://deviwiki.com/wiki/TP-LINK_TL-WR1043ND_v4.x |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2020
|
Pozdrav, može li netko napisati kako doći do PPPoE login podataka (t-com)? Zvao sam službu za korisnike i kažu mi da mi oni to ne mogu dati, u tcentru isto kažu da nemaju, poslao sam e-mail na info@t.ht.hr i također već 5 dana ništa. Htio bi izbaciti njihov router (Tehnicolor FGA2235) i spojiti se preko tplink XZ000-G7 ONT-a i Asus rt88u routera.
![]() |
#69 |
Registered User
|
Ok, onda probam ponovno.
![]() |
#70 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Mislim da prvo moras traziti da te prebace sa RDK platforme (Tehnicolor) na klasicnu ONT+ruter kombo (dobiti ces njihov ONT i speedporta). Sa tim setupom mozes traziti pppoe podatke i ubaciti svoj ONT i ruter. Za RDK afaik ne nude nista od podataka.
![]() |
![]() |
#71 |
Registered User
|
Evo dobio sam podatke od SZK. Danas probam konačno spojiti, ako neće ići onda je sljedeći korak zatražiti ONT+router kombo.
![]() |
#72 |
Registered User
|
Evo sve funkcionira, uspio sam srediti imam ugovorenih 500/250
![]() |
#73 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Pozdrav! Pitanje. Slično kao kolega, na HT optici sam 3u1, htio bi se prebaciti na vlastiti router ali da mi ostane voip i tv na speedportu, da mi bude samo router u bridge modu pa da preko pppoe spojim internet na mikrotik. zvao SZK kazu da će mi poslat sve podatke u ponedjeljak, objašnjavala je sve tamo da će zvat kad će me prebacit u bridge mode. Meni sve čudno to malo zvući pa pitam, što ne mogu sam prebacit router u bridge ima tu opciju, ona kaže da ne, nego da se sve prebacuje tj. da moraš onda imat kompletnu opremu i za voip, tv i internet. Da li je to istina da se ne može više dobit samo internet u bridge modu. Nemam router koje može slagat vlanove i za fisknu liniju. EDIT: OK gruntam si sad malo glavi, što bi oni uopce imali prebacivat u bridge ako zamjeniš kompletno njihov router. Ak si spojen sa svojim routerom na ONT nemaju kaj prebacivat nego ti sam moraš posložit postavke. Nešto tu ne štima.
Zadnje izmijenjeno od: Bl@de. 04.07.2025. u 14:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
|
Pa onda složi sve šta treba na Tik - u. Na jedan port propusti šta treba za VoIp i tu spoji Speedšrot da ti odrađuje samo VoIp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Neka nabavi mali TP-Link switch koji će razdvajati Net od IPTV-a i VoIP-a. Na Mikrotiku mi to nikada nije proradilo pouzdano (kada bi net bio opterećen, MaxTV bi znao trzati), bio sam privremeno stavio jači Mikrotik, radilo bi neko vrijeme a onda bi router pop***io i flappao bi sve portove randomly. Na kraju sam zaljučio da za 20 eura koliko košta TL-SG105E mi se ne da mučiti. Ionako je kasnije Mikrotik zamijenjen Ubiquitijem (koji uopće ne podržava IPTV). Jedino je VoIP problem ako čovjeku baš treba fiksna linija, HT će ti dati podatke, ali VoIP Gigaset telefon je cca. 100 eura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Moderator
|
Ta kombinacija sa smart switch - om nije loša a i pojednostavljuje neke stvari kad se jednom složi. Mislim da nema potrebe kupovati VoIp telefon (jedino ako baš želi), taj dio posla može Speedšrot odraditi, kroz smart switch se (ako se dobro sjećam) samo Vlan za VoIp na jedan port i tu ušteka Speedšrot a na njemu telefon kao i prije. Slično se može riješiti i IpTv (MaxTv) ako želi pa onda na Tiku ili nekom drugom custom routeru rješava "samo" Internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Premium
|
Vidjet cu sto ce poslat u ponedjeljak. Ali postelavanje vlanova i voip zahtjeva nesrazmjerno vise vremena i znanja a i novaca. Mislim da u tom slucaju idem ili na dmz pa sve staviti iza mikrotika u nat ili polurjesenje, ostavit speedport ugasit sve na njemu. Prebacit dhcp na mikrotik i onda tamo dalje vuci mrezu. Za sad sa slozio drugu opciju kao privremeno rjesenje.
![]() |
#78 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Switch je 20 eura, a podešavanje VLAN-ova na switchu zahtijeva ravno 5 minuta. Ne bih nipošto ostavio Speedporta za NAT iz dva razloga - prvi je tehnički - slabašan mu je CPU/RAM i teško se nosi s većim brojem konekcija (nebitno ako imaš doma 2 kompa, mob i tablet), a drugi razlog je ideološki - ne želim da itko s centrale ima mogućnost daljinskog pristupa opremi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
mogu li ja uletit s jednim pitanjem? bio mi je plan HT optiku koristit na hex s-u, gpon sfp i da mi hex s sve odrađuje. to radi, ali i dalje je aktivan HT ont + openwrt hex. planovi su se morali malo promijeniti oko hex s-a, poe out mu je preslab za ono šta mi treba. uzeo sam hex poe (ima sfp, i 4 poe porta). upiknuo bi gpon sfp u njega, i briđao to na jedan od portova na kojega bi bio spojen openwrt hex, i da mi openwrt po istom kabelu vrati internu mrežu nazad. pokušavam raščistit kaos koji trenutno imam. ne bi stavljao "cijeli" sfp u bridge sa lanom da ne pošaljem internu mrežu kroz gpon nazad u centralu, nego bi samo HT vlan koji je na sfp-u bridgao sa npr lan2 di će biti spojen openwrt router. je to ok način za odraditi? to sa briđanjem vlanova me uvijek mučilo na mikrotiku. na openwrt-u je tako lako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Premium
|
Poslali jučer podatke za PPPoE, te SIP podatke za VoIP. IPTV podatke nisu poslali pa pretpostavljam da se podrazumijeva korištenje aplikacije ne STB-a. Modem podržava PPPoE passthrough ali nisam stigao isprobati to ću preko vikenda. sve mi nekako izgleda da je moguće samo složit internet na mikrotiku, a sve ostalo vozit preko speedporta. Netko je pitao, imam jedan doma gigasetov VoIP telefon ali lakse je bez da previše toga treba konfigurarat, ovo preko speedporta je ipak plug and play.
![]() |
#81 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
IPTV bi trebala biti bridge konekcija koja se pusti po nekom VLANu i onda ide kao netagirani port u STB. Bar je tako bilo sa ADSL/VDSL modemima. Ako možeš dobiti od providera te podatke za VLAN vjerojatno možeš dobiti i da STB radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|