|
![]() |
#81631 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nabijem ToNsona i Hipodrom i idiote koji su sad zatvorili prilaz Kajzerici. Vezano za dizele, evo baš pred čuku vremena ispred mene lik pasat lubeničar, jebote život Kennedijevka manje dimi za hladnog starta nego njegov krš. Kak to prođe tehnički? Ali onda kilometar dalje, šleper BiH rege, stara Scania, majketigaspalim kako dimi ![]()
![]() |
#81632 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81633 | ||
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Došao je menadžer do nas dok smo sjedili u salonu i veli...što da napravim da vas smjestim u taj auto ![]() Rekoh, sve 4 iste gume za početak. Uglavnom, mislim da otkazujemo Corollu. Sutra gledam 5. RC po redu. Poslao sam sinoć upit na najbližu Lexus kuću vezano za servisnu povijest i kodiranje novog ključa. U 7 ujutro dobio mail. Odrađena 2/2 servisa u ovlaštenom. Sve postoji digitalno srećom. Novi ključ, 600 funti, a starog automatski brišu iz sustava. Zovem kokošare u ovoj auto kući u kojoj sam auto našao. Ne žele čuti za spuštanje cijene. Ne trzaju na keš i to da dolazim do kraja tjedna po njega. Vele najniža je i to je zadnja. Imaju pravo, ali ne želim im dati novce iz principa, jer su gamad. Uredi im izgledaju kao oni indijski phone scam uredi i barataju tisućama auta, a spika svakog prodavača je izrecitirana pjesmica. Onom crvenom ranije je netko oštećenje na laku na vratima netko popravljao crvenim lakom za nokte, jarko crvenim ![]() Svejedno im je hoće li ga prodati ili ne. Rekoh dobro, sretno. Citiraj:
Bijeli vani i crveni unutra nam je dosad najbolje sjeo, ali eto, čitaj gore. Sutra gledam narančastog vani, crnog unutra, a onda moram do Manchestera pogledati plavog vani, crvenog unutra. Sve je odobrila ![]() Auto je toliko rijedak da kakav god dođe, dobar je.
![]() |
![]() |
#81634 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Na keš se ne trza već godinama. Prodavači dobivaju veću proviziju na financiranjima nego kad prodaju novi auto. Kad krene debela kriza, tek ćeš onda bit baja. Do tad samo u čarapu.
![]() |
#81635 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Sjednemo, kavica, buđet nam je toliki. Šta ti se sviđa? Oblik, boja, oprema. I onda joj tražim auto. Kad kupujem sebi nju ne pitam. Moje je kasnije točenje, servisiranje i pranje izvana svih auta. Njezino je usisavanje, pranje stakla i registracija svih auta. A vozimo auto koji je bliže cesti.
![]() |
![]() |
#81636 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Meni je moja rekla sve samo ne Opel ili Alfa. Nisam se previše bunil. Dapače, rekla mi je da kupim kaj hoću i kaj mislim da nam treba. Gledal sam aute skoro prek 2 godine i letil između svega i svačeg, baš je trpila junački sve moje monologe Sad imamo problem da joj je njen auto sad bezveze ![]() Žena vozi jadnog Ayga 140 po autoputu i ne čuje radio uopće. Plus. nema isofix pa se jebemo sa sjedalicom i pojasevima. Iako sam poljepil alubutyl po gepeku i unutar vrata, nije baš drastično pomoglo oko buke. Skuži se razlika ali ne baš jako.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 20.06.2025. u 08:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81637 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#81638 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Moja ima vozačku al ne vozi... Ja sam taktički odigrao. Imao sam dva modela u užem krugu i prvo sam ju odpeljao na testnu vožnju lošijeg, a onda boljeg. I naravno da joj se sviđao ovaj bolji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#81639 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Na prednjoj felgi se vidio udarac pa smo ju zamijenili preventivno, al generlano je mogla ostat. Mrkli mrak, kisa padala, Jankomir ul. Josipa Lončara, al onaj I-Z dio...graba na grabi gdje ti svaki dan neka nova nastane, maks 40 na sat. Dok smo stajali tamo da dode policija, svaki drugi auto je pogodio tu rupu, ali ocito je nekak pogodila krivo da su obje pukle |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81640 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Danas gledam zadnjeg prije odluke. Do kraja ovog, najkasnije sljedećeg je u garaži, fingers crossed
![]() |
![]() |
#81641 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Nisam ju poslusao. Ona rekla da bude bijeli i da ima grijanje siceva. Za boju me bilo briga jer je izbor ionako bio bezvezan, pa rekoh za to dvoje cu ju poslusati. Moram priznati da nije pogrijesila. Za Cupru ona je htjela da bude SUV i da bude automatik. Nakon sto je ipak probala voziti Astru misljenje o automatiku se promjenilo za 180 stupnjeva. To dvoje je bilo po njenom. Ostalo (model auta, motorizacija, oprema, boja...) ja odabrao. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81642 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#81643 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
VW Up! je dosta tih na autoputu od tih malih auteka čak i onaj atmosferac s tri cilindra. Samo što taj nije pretjerano stabilan pa preporučam uzeti turbaka sa širim gumama koji daleko bolje ide. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81644 | |
Omicron Alpha resident
|
Taj dio kaj se spaja na Škorpikovu sa Đankomirem daleko najgora cesta u Zagrebu, ne znam kak to nije prioritet 1 da komplet razvali i asfaltira od početka, i to puno šira zbog šlepera i kamiona. Citiraj:
Up je meni jeben auto, za grad savršen a opet 5x kvalitetniji interijer od Ayga. Ne velim da je kvalitetan, ali je kvalitetniji ![]()
![]() |
![]() |
#81645 |
The mighty pirate
|
Nema drame, stvar je u tome što je tablica praktički osobna iskaznica auta. Kad prvi put auto bude registriran, dodijeli mu se tablica koja se sastoji od dva broja, koji označavaju godinu registracije (recimo 19 za prvi dio 2019. A 69 za drugi dio 2019. Cijela povijest tehničkih pregleda je dostupna javno i tako sam u početku filtrirao. Ako je pao na tehničkom, vidiš kad, gdje i zašto. Filtrirao sam van idiote koji si dopuste da padnu zbog toga što im žice vire iz guma. Znam da je auto neodržavan dovoljno da me ne zanima nešto takvo. Gledao sam jednog direkt od Lexusa ali s više km i mailam čovjeka za njega i velim da ih gledam još nekoliko. Pita me koje gledam i dam mu oglase. Za 15 minuta mi je izlistao kompletnu servisnu povijest sva 3, rekao kojeg bi on izabrao i poslao mi cijene velikog i malog servisa. Sve to nakon što sam mu rekao da mi taj njihov ne odgovara zbog više cijene i manje opreme. Čitao sam da su Lexus saloni najljubazniji i najpristupačniji, ali ovo je next level od svega ostalog gdje dobiješ odjeb ako nisi kupac. 25 ih je na cestama https://www.howmanyleft.co.uk/vehicl...00h_takumi_cvt
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 20.06.2025. u 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81646 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
Može malo trošiti ali čim malo stisneš gas popije pogotovo za tako mali auto. U okretajima začuđujuće dobro potegne a u niskima je mrtav. Na autoputu pije. U bunker stanu dva ruksaka. Ljulja se na cesti kao Dacija u Stepway varijanti. To me najviše smeta. Tu su i izloženi komadi lima u interijeru koji nisu prekriveni plastikom… GTI turbak od 115KS se super vozi i ide ko vrag ali je tvrd. Onaj slabiji od 90-95KS ima turbo rupu ispod 2000 okretaja kad ga začepiš pa tu imaš sličan problem kao atmosferac ali se puno bolje vozi. Trocilindraš ljulja i melje u leru na semaforu pogotovo atmosferac. Kabina je prostrana, motor tih i ima pet vrata. Udobnost kabine mu je jača strana među takvim autima. Mjenjač jako glatko šalta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81647 |
Omicron Alpha resident
|
Baš sam gledal, u toj klasi i u B segmentu nema auta koji bi bil super za autoput. Tražimo nekaj maksimalne veličine WV Pola a da je dobro za autoput. Svaki prijedlog je "gledaj veće" kaj nam ne dolazi u obzir em zbog cene, em zbog toga kaj žena ne želi voziti veći auto. Kompaktni auto sa dobrim automatikom i da bude OK za 130kmh na autoputu bil bi idealan kandidat. S tim da je i B segment već granične veličine, A segment bi bil idealniji
![]() |
#81648 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Udoban je kao klasu veći auto, a u principu je Corolla/Auris s malo konzervativnijim izgledom. Ima sad brdo modela, ali gledao bih F-Sport 2019-2021 (to sam prvo i gledao kad smo krenuli tražiti aute pa su mi se 4 prodala pred nosom). Uglavnom, ako servisiraš u ovlaštenom, do 10 godina starosti (100 000 km) ti se na svaki odrađeni servis produžuje garancija na cijeli auto još jednu godinu. Mene je to dobilo https://www.autoscout24.de/angebote/...campaign=share
![]() |
![]() |
#81649 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Pozdrav svima, Zanima me nešto u klasi veličine golfa, ali povišeno, električno, uglavnom loko vožnje i neka okolica do 50km, rijeđe dulje vožnje. Što je bitno gledati kod kupnje električnog automobila? Punjače, vrste baterija, vrste klima, nešto četvrto, peto ili šesto? Brend nije preveć bitan, osim da nije kinez. Znači lep, kvalitetan i srednje cijene. ![]() Trenutno je u pogonu Mercedes B klasa dizel, ali ga je žena ubila kratkim vožnjama po gradu. Kada se vrati sa servisa, gledali smo ga možda prodati i riješiti joj nekog benzinca ili električara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81650 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Mrak, jaki ljetni pljusak, desni zavoj u prijevoju, a druge strane majstor uletio dobrih pola metra preko crte. Ja sam morao skrenuti s afalta jer bi bio frontalni sudar. Kako je voda oderala bankinu, asfalt je izrezao gume na desnoj strani. Prednja je instant ostala bez zraka, stražnja za 2 min. Ali stradale su i alu felge. I to poprilično.
![]() |
![]() |
#81651 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81652 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Provjereni pouzdani d-zlo, četiri cilindra, remen… zna se sve o tom motoru. Udoban, stabilan i potegne muški. Carplay i Android Auto rade bez greške oćeš bežično ili na žicu. Ima bunker 390L ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81653 | |||||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Ja vozim, pregledavam papire, servisnu povijest itd... Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Sa cliom mi je progledao kroz prste za treće štop svetlo. Lampa ne dela. ![]() Citiraj:
I da tužan dan..the last ride... ![]() ![]() Moj prvi auto kojem sam bio u vlaništvu. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#81654 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
U mene žena otkad smo joj uzeli Octaviu prije 4 godine, 1 riječima: jednom natočila gorivo, par puta splahnula auto, tjt, na njoj je da sjedne i vozi ![]()
![]() |
#81655 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
https://www.facebook.com/watch/?v=1284800436597020 tup kakav bog moraš bit, kolko ti je vlastiti život nemio ![]()
![]() |
#81656 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Problem je da svaka budala može to voziti a nitko to ne kontrolira. Većinom nemaju osjećaja što se oko njih događa a parkiraju ta govna di stignu. No tu nebih samo vozače romobila stavio na "lomaču", ima vozača bicikala koji isto tako misle da je cesta samo njihova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81659 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
![]() |
#81660 |
Premium
Datum registracije: May 2006